Zdravim vseci chovatele,sem zacatecnik.chtel bych se zeptat, s jakym plemenem ovecky bych mel asi zacit?kolik takova ovecka potrebuje metru ctverecnich zelene?jak velky pristresek je potreba?je lepsi mit jednu nebo parek?musi se nejak prikrmovat?pripadne jakou literaturu si mam precist?Moc dekuji za ochotu odpovedet.
anadol
napsal(a):
Zdravim vseci chovatele,sem zacatecnik.chtel bych se zeptat, s jakym plemenem ovecky bych mel asi zacit?kolik takova ovecka potrebuje metru ctverecnich zelene?jak velky pristresek je potreba?je lepsi mit jednu nebo parek?musi se nejak prikrmovat?pripadne jakou literaturu si mam precist?Moc dekuji za ochotu odpovedet.
Ahojky !!!
jsem taky začátečník a pořídil jsem si literaturu - OVCE , KOZY A PRASATA - domácí chov od D.Ochodnický - J.Poltárský !!! Jsoutam základní rady co a jak . Koupil jsem jí na internetu a přišla mi dobírkou a není drahá (caa.200KČ) !!!
anadol
napsal(a):
Ahoj,
tak na jednu ovečku zhruba 1000m2, musí být minimálně dvě, a berana bych si zatím půjčoval od souseda. Co se týče plemene, tak bych si koupil nějaké kříženky a co nejlevnější, než se vychytají "mouchy". A nebo pokud je dostatek prostorů, tak se poohlídnout po plemeni vhodné do dané oblasti. Najít si poradce pro začátek. Vyšla také kniha od Horáka "Ovce a jejich chov"