Ptala jsem na nemoderce co a jak s malou muflonkou.
Zatím ji tu máme deset dní a vypadá, že to snad bude dobré.
Pije střídavě od ovce (ta se tedy musí přidržet) a z flašky kozí mléko. A ty kamínky a hlínu sbírá pořád...
Doufám že z nejhoršího je už venku
monika s
napsal(a):
Ptala jsem na nemoderce co a jak s malou muflonkou.
Zatím ji tu máme deset dní a vypadá, že to snad bude dobré.
Pije střídavě od ovce (ta se tedy musí přidržet) a z flašky kozí mléko. A ty kamínky a hlínu sbírá pořád...
Doufám že z nejhoršího je už venku
hlídači...
jirinajanickova
napsal(a):
Krásní hafáci - i muflonka. Jak jste k ní vůbec přišli - jestli to není tajemství a co s ní, až vyroste a dospěje ?
Mufinu jsme našli na silnici, když jsme ráno jeli na psí akci. Tak jsme zastavili a čekali až holka uteče a ona nic, tak jsem vystoupila že ji zaženu a ona se na mne hladově vrhla a když jsem začala couvat, vlezla nám prakticky sama do auta. Navíc byla celá mokrá, plná klíšťat, kulhala a měla ještě mokrou pupeční šňůru. A okolo louky, pole do nevidim a nikde nikdo.
Za pár dní jsme se dozvěděli, že tam kdosi přejel muflonku...
Jinak samo vím, že na mláďata se nesahá, ale tohle bylo jiné.
Co s ní zatím nevím. Nejdřív ji vypipláme, teď je jí cca 14 dní a pak se uvidí - každopádně ji nedáme nikomu sežrat.
Někdo říká ať ji necháme u ovcí, nebo se poptáme po nějakých oborách, kdo by ji chtěl k chovu...
monika s
napsal(a):
Mufinu jsme našli na silnici, když jsme ráno jeli na psí akci. Tak jsme zastavili a čekali až holka uteče a ona nic, tak jsem vystoupila že ji zaženu a ona se na mne hladově vrhla a když jsem začala couvat, vlezla nám prakticky sama do auta. Navíc byla celá mokrá, plná klíšťat, kulhala a měla ještě mokrou pupeční šňůru. A okolo louky, pole do nevidim a nikde nikdo.
Co s ní zatím nevím. Nejdřív ji vypipláme, teď je jí cca 14 dní a pak se uvidí - každopádně ji nedáme nikomu sežrat.
Někdo říká ať ji necháme u ovcí, nebo se poptáme po nějakých oborách, kdo by ji chtěl k chovu...
To zní jako z pohádky. Honem ji nabídněte Chaloupkovi, ať o ní natočí Večerníček!
jirinajanickova
napsal(a):
To zní jako z pohádky. Honem ji nabídněte Chaloupkovi, ať o ní natočí Večerníček!
Asi ji zatím nikomu nabízet nebudeme
Kdyby Chaloupek chtěl, malej muflončat je po oborách dost, určitě by nebyl problém takového prcka sehnat...
Dneska je jí 14 dní (možná 15), tak snad máme nejhorší za sebou.
monika s
napsal(a):
Krásná story Moniko
tak ať je vám s ní dobře ;-)
my naši kozu dostali taky jako alternativu - buď si ji levně vem nebo půjde na pekáč
Pozdravujte Mufinu, určitě se jí mezi zvířátky u vás líbí....
elisa
napsal(a):
tak jak je na tom mufina?Nechali jste si jí...je krásnádržím palce...eliša
Tak pro všechny, koho zajímal osud malé Mufiny - je živá, čilá, krásná a myslí si o sobě, že je ovce )což vlastně taky je