REGISTR PLEMENÝCH KOZLŮ - I ZDE !!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2007 22:21

PROSÍM VŠECHNY CHOVATELE KOZLŮ PLEMENÍKŮ S POP ABY SE I ZDE ZAPSALI I POKUD UŽ JSTE ZAPSANÍ V SCHOKU!Takže zapisujte se prosím takto: MĚSTO/KRAJ,PLEMENO,POČET,KONTAKT a případně jěště POZNÁMKY/např. přednosti apod.!/ Všem co se zapíšou VELICE DĚKUJI! Honza

14.8.2007 22:42

malaceskafarma napsal(a):
PROSÍM VŠECHNY CHOVATELE KOZLŮ PLEMENÍKŮ S POP ABY SE I ZDE ZAPSALI I POKUD UŽ JSTE ZAPSANÍ V SCHOKU!Takže zapisujte se prosím takto: MĚSTO/KRAJ,PLEMENO,POČET,KONTAKT a případně jěště POZNÁMKY/např. přednosti apod.!/ Všem co se zapíšou VELICE DĚKUJI! Honza

Rychvald u Karviné/Moravskoslezský kraj, hnědý krátkosrstý , jeden, linie Hermes, kontakt 604805077; mohutný bezrohý kozel

15.8.2007 16:29

gretlik napsal(a):
Rychvald u Karviné/Moravskoslezský kraj, hnědý krátkosrstý , jeden, linie Hermes, kontakt 604805077; mohutný bezrohý kozel

ANGLONUBIJSKÝ KOZEL-LINIE BALTAZAR -třída ER,Proseč u Skutče 777074209
www.alaskafarm.net

15.8.2007 16:34

Dubnice p. Ralskem, Liberecký kraj, burský kozel, linie Baron (bonitace až na jaře, ale připouštět může), 607 850 510
Do září dorazí ještě jeden buráček ze Slovenska, linie Arno, hned jak dorazí, dám vědět.

15.8.2007 20:15

petra136 napsal(a):
Dubnice p. Ralskem, Liberecký kraj, burský kozel, linie Baron (bonitace až na jaře, ale připouštět může), 607 850 510
Do září dorazí ještě jeden buráček ze Slovenska, linie Arno, hned jak dorazí, dám vědět.

Mockrát děkuji všem fakt moc! Ale prosím uvádějte kraje děkuji! Honza

15.8.2007 20:41

Mockrát děkuji všem fakt moc! Ale prosím uvádějte kraje děkuji! Honza

Hnědý bezrohý linie Javor.Zlínský kraj Vizovice 777290277

15.8.2007 23:18

to byl opravdu moc pěkný nápad, a hlavně ty fotky. blahopřeji!!!!!!!!!!!a zároveň děkuji. až uchovníme přidáme se, máme krásného anglonubijského harklekýna a dva hnědé kohlíky linie Pauli.

16.8.2007 15:25

alaska napsal(a):
ANGLONUBIJSKÝ KOZEL-LINIE BALTAZAR -třída ER,Proseč u Skutče 777074209
www.alaskafarm.net

kraj Pardubický,okraj u Vysočiny

27.8.2007 15:40

Hodkovice nad Mohelkou - Záskalí
Koza bílá bezrohá, linie Curt - kozel - 1 kus
tel: 604 151 263
Původ: ER
Zevnějšek: E
Výsledná třída: EA
Ml. užitkovost matky: 1309kg
bezrohý po bezrohých rodičích, bezproblémové krytí, krycí poplatek 150,- Kč

11.9.2007 09:37

Bitozeves okres Louny
kozel hnědý rohatý, linie Jested
původ : ER
výsledná třída : EB
matka mléko : 1145

11.9.2007 09:40

Bitozeves okres Louny,
kozel burský, linie Bonifac, dovoz SRN,
původ ER
zevnějšek : ER
výsledná třída : E

11.10.2007 08:54

Burský kozel Cipísek Ústecký kraj, Lounsko
Datum narození : 07.03.2006
Linie : Bubák
Zevnějšek : E

11.10.2007 09:17

knavova napsal(a):
Bitozeves okres Louny,
kozel burský, linie Bonifac, dovoz SRN,
původ ER
zevnějšek : ER
výsledná třída : E

Krásný kluci. Zeptám se nezkušeně : proč má kozel s ER za původ i zevnějšek výslednou třídu E ? Helena

11.10.2007 19:55

hehe napsal(a):
Krásný kluci. Zeptám se nezkušeně : proč má kozel s ER za původ i zevnějšek výslednou třídu E ? Helena

To mě, bohužel nikdo nevysvětlil. Ale protože Mandy je kozel v malém chovu ( čistém), ale pro radost (je dovezený z Německa a jeho tatík je šampion Kanady), tak je mi to vcelku fuk. Uchovněný je, pěkný je a my ho máme rádi i s E. Pavlína

12.10.2007 06:49

knavova napsal(a):
To mě, bohužel nikdo nevysvětlil. Ale protože Mandy je kozel v malém chovu ( čistém), ale pro radost (je dovezený z Německa a jeho tatík je šampion Kanady), tak je mi to vcelku fuk. Uchovněný je, pěkný je a my ho máme rádi i s E. Pavlína

Nóóóó jóóó!!! To jsme my - láskyplní chovatelé . Ale takhle to s tím naším chovem půjde do háje !!! místo abychom nemilosrdně vyřazovali kozy s křivejma nohama, tak je milujeme a kde jsou chovatelské zásady ?? NO ?? V háji - nebojme si to přiznat. Jsme houby chovatelé s ostrými lokty . Taky mám ráda tu naší ludru, i když nohy teda nic moc... ne vážně. Je krásnej a chápu , že je vám to fuk . Ale já se ptám někoho profesioníálního, jak může mít kozel s původem ER a vlastním zevnějškem ER výslednou třídu E ? " sem si myslela " , že to nejde . . . Helena

12.10.2007 11:07

hehe napsal(a):
Nóóóó jóóó!!! To jsme my - láskyplní chovatelé . Ale takhle to s tím naším chovem půjde do háje !!! místo abychom nemilosrdně vyřazovali kozy s křivejma nohama, tak je milujeme a kde jsou chovatelské zásady ?? NO ?? V háji - nebojme si to přiznat. Jsme houby chovatelé s ostrými lokty . Taky mám ráda tu naší ludru, i když nohy teda nic moc... ne vážně. Je krásnej a chápu , že je vám to fuk . Ale já se ptám někoho profesioníálního, jak může mít kozel s původem ER a vlastním zevnějškem ER výslednou třídu E ? " sem si myslela " , že to nejde . . . Helena

Samozřejmě že je to blbost! Buď to při psaní rodokmenu přehodili a mělo být původ ER, zevnějšek E a výsledná třída ale v tomto případě Ea anebo druhá a pravděpodobnější možnost, že jim to úplně poslední R v celé té řadě vypadlo ( a mělo být ER-ER-ER ). Zeptejte se na to ing. Konráda

17.11.2007 22:57

Paběnice/Kutná Hora, burský kozel, linie Elmar, jeden, 605 929661

18.2.2008 18:47

Kamerunský kozlík - Cheb

4.3.2008 14:20

hehe napsal(a):

Ahoj H.,
Asi je to proto, že nemá známou vlastní užitkovost. Pak je možné, že je sestupněn o třídu níž. Bohužel jak je to u kozlů přesně nevím, vycházím z hodnocení beranů.

5.3.2008 11:28

ovcak napsal(a):
Ahoj H.,
Asi je to proto, že nemá známou vlastní užitkovost. Pak je možné, že je sestupněn o třídu níž. Bohužel jak je to u kozlů přesně nevím, vycházím z hodnocení beranů.

Pardon, tomu trošku nerozumím - vlastní užitkovost u půlročního kozlíka ??
U beranů to nevím tak jistě - na beraní aukci jsem byla jedinkrát - nakupovat, takže tam mě hlavně zajímalo, abych si vůbec nějakého berana odvezla domů, po hodnocení totiž berani zmizeli jako sníh na jarním sluníčku
U kozlů to vím docela přesně. Kozlík je uveden v aukčním katalogu už s hodnocením užitkovosti matky, ( ta může mít 5 stupňů - ER, E, I, II a bez hodnocení, přičemž matka aukčních kozlů musí mít hodnocení ER nebo E, jinak kozlík do aukce nesmí ). Pak komise zhodnotí exteriér kozlíka podle té samé stupnice - ER, E, I, II a vyřazen. A z těchto dvou hodnocení se stanoví výsledná třída kozlíka, kterou už pak nese celý život. ( Sice jsem někde něco zaslechla o překvalifikaci, ale v praxi jsem se nesetkala s tím, že by někdo kozlíky přehodnocoval. ) Když má kozlík obě hodnocení ER, je výsledná třída taktéž ER, když je jedno hodnocení ER a druhé E, je výsledná třída EA, když je jedno hodnocení ER a druhé I, výsledná třída je EB.
Výsledná třída teda nikdy nemůže dělat prostě E, ale vždy buď ER, nebo EA, nebo EB - v tom rodokmenu je zjevná písařská chyba.

12.3.2008 00:44

petra136 napsal(a):

Tak mám kozlíka oklasifikovaného - byl vychválen až do nebes a získal ER. Nevylučuji účast ne některé z výstav.

14.3.2008 22:44

petra136 napsal(a):

Tak Kryštof (/buráček v Dubnici) získal ER!!! Čekáme na nevěsty!

Přidejte reakci

Přidat smajlík