Jak jsem na diskusi psala pokusím se vložit obrázek ubytování našich oveček z desek OSB, je to jen dočasné, než budou peníze na stáj, protože plánujeme pro děti poníky. Jitka
jitka2
napsal(a):
Jak jsem na diskusi psala pokusím se vložit obrázek ubytování našich oveček z desek OSB, je to jen dočasné, než budou peníze na stáj, protože plánujeme pro děti poníky. Jitka
A ještě jednou z jiného pohledu. Ovečky se ve sněhu pěkně vyblbly, někdy jsem říkala že jsou jak děti. Jitka
jitka2
napsal(a):
A ještě jednou z jiného pohledu. Ovečky se ve sněhu pěkně vyblbly, někdy jsem říkala že jsou jak děti. Jitka
A takhle vypadaly ještě naše ovečky 11 dní před porodem. Jitka
jitka2
napsal(a):
Těsně před porodem, aby měla jehňátka trochu víc teply jsme nad vchod přidělali pytle.
Jitko,
a ovečky teda rodily v zimě? Jaký byl mráz - a jehňátka v pohodě? Možná máme jednu z našich oveček těhotnou (hehe, ale jak to zjistit) a termín by teoreticky vycházel teď v listopadu nebo v prosinci. protože mám venkovní ustájení, mám z toho trošku obavy, tak teď budeme dodělávat separé krytý přístřešek (aby se rodící ovečka nemusela dělit s kobylou). sbírám zkušenosti, rodíme prvně (ovce i my :D ) jak poznám, že je ovečka těsně před porodem? všichni mi říkají, že se nalije vemínko - jak dlouho před? :)
geeta
napsal(a):
Jitko,
a ovečky teda rodily v zimě? Jaký byl mráz - a jehňátka v pohodě? Možná máme jednu z našich oveček těhotnou (hehe, ale jak to zjistit) a termín by teoreticky vycházel teď v listopadu nebo v prosinci. protože mám venkovní ustájení, mám z toho trošku obavy, tak teď budeme dodělávat separé krytý přístřešek (aby se rodící ovečka nemusela dělit s kobylou). sbírám zkušenosti, rodíme prvně (ovce i my :D ) jak poznám, že je ovečka těsně před porodem? všichni mi říkají, že se nalije vemínko - jak dlouho před? :)
Omlouvám se za delší odmlku, ale bylo moc práce. Nevím jestli to bude ještě aktuální, jestli jste již neodrodila, ale našim ovečkám se nalila vemínka už ve třetím měsíci(jsou ale pětileté) a jedné vůbec a měla mléka pro dvě. Já si myslím, že je to individuální, u nás ženskejch je to také různé, je to tak, nebo se pletu? Počasí Vám zatím přeje, není moc velká zima a pokud mají možnost se někam schovat, kde neprší a nefouká, tak je to v pohodě. Je pravda, že jsem jehňata hned po tom, co je mamka olízala, snažila co nejvíc osušit ručníkem, to jim moc pomůže. Ještě jednou se omlouvám za tu pozdní odpověď. Jitka