Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2006 11:41

Posílám vám fotky našich lam.
Na této fotce je náš velitel samec.Koupili jsme ho před 2 roky v jednom cirkuse ještě ze samičkou.

4.1.2006 17:48

polly napsal(a):
Posílám vám fotky našich lam.
Na této fotce je náš velitel samec.Koupili jsme ho před 2 roky v jednom cirkuse ještě ze samičkou.

Tak a toto je jeho samička

4.1.2006 17:50

polly napsal(a):
Tak a toto je jeho samička

A 14 dní potom co jsem je dovezly,tak se jim narodilo mláďátko,které byla samička pojmenovali jsme ji Laidy,protože lamy mají krásné vznešené oči a vypadají ušlechtile,takže Laidy

4.1.2006 17:52

polly napsal(a):
A 14 dní potom co jsem je dovezly,tak se jim narodilo mláďátko,které byla samička pojmenovali jsme ji Laidy,protože lamy mají krásné vznešené oči a vypadají ušlechtile,takže Laidy

Laidynka je pěkně ochočená.Jako malou jsem ji naučila pusinkovat.Tak když někdo přijde k ohradě,tak mu jde dát hnedka pusinku.

4.1.2006 17:58

polly napsal(a):
Laidynka je pěkně ochočená.Jako malou jsem ji naučila pusinkovat.Tak když někdo přijde k ohradě,tak mu jde dát hnedka pusinku.

1.7.2005 přibyl Laidynce bráška,ale toho jsem ve 4 mesících prodali někam do Jižních Čech.
Říkala jsem mu flíček.Měl 3 fleky na nohách a bílou bradu,jako od mlíka.

4.1.2006 18:02

polly napsal(a):
1.7.2005 přibyl Laidynce bráška,ale toho jsem ve 4 mesících prodali někam do Jižních Čech.
Říkala jsem mu flíček.Měl 3 fleky na nohách a bílou bradu,jako od mlíka.

No a letos jsme si pořídili další lamičku která se jmenuje Nikola a dovezli jsme ji zároveň s její 3 týdenní dcerkou,které jsem začla říkat Linda,ale je ještě dost bojavá,ale už začíná zkoumat svět a lidi.

4.1.2006 18:03

polly napsal(a):
No a letos jsme si pořídili další lamičku která se jmenuje Nikola a dovezli jsme ji zároveň s její 3 týdenní dcerkou,které jsem začla říkat Linda,ale je ještě dost bojavá,ale už začíná zkoumat svět a lidi.

Takže máme takové malé stádečko a pokud vše dobře dopadne tak budeme mít letos o prázdninách a na podzim další 2 mláďátka.Lamy jsou opravdu úžasná,nenáročná a bezpečná zvířata

19.2.2006 21:32

polly napsal(a):
Takže máme takové malé stádečko a pokud vše dobře dopadne tak budeme mít letos o prázdninách a na podzim další 2 mláďátka.Lamy jsou opravdu úžasná,nenáročná a bezpečná zvířata

ahoj, pěkný fotky krásných lam.
Napiš sem něco víc o jejich povaze a chování, myslím že to moc lidí nezná.

26.2.2006 11:41

polly napsal(a):

Lamy jsou nádherná zvířata,znal jsem je jen ze ZOO,ale loni jsem byl v Peru a tam jsou lamy hodně zastoupené.Napište něco ze svých zkušeností s chovem,prosím.

10.3.2006 22:01

jirkas napsal(a):
Lamy jsou nádherná zvířata,znal jsem je jen ze ZOO,ale loni jsem byl v Peru a tam jsou lamy hodně zastoupené.Napište něco ze svých zkušeností s chovem,prosím.

no lamy jsou velmi nenáročná, mazlivá a bezpečná zvířata. Ale opravdu záleží na tom jak se jim člověk věnuje. Pokud má čas, tak si je člověk ochočí a vychová jak psa. My na ně tolik času nemáme ale i tak máme jednu z našeho odchovu,která je nejkrotší a ráda se s každým novým návštěvníkem pusinkuje.
Lamy chováme už 2 roky a zatím jsme neměli žádné problémy. Dostávají jen vodu a seno a sůl, občas slámu,pečivo,mrkev,řepu a když hodně mrzne tak jádro.
Nikdy jsme neměli problémy s kolikou, nebo paznechty.Jednou jsme je stříhali,ale už to dělat nebudem,protože je to pro ně velmi stresující a vypadají pak jak.....
Aji při porodech zatím neměli problémy.
Podle mě je to lepší jak koza. Aspoň nemečí
Pokud by se chtěl někdo na něco zeptat konkrétně, tak mu ráda zodpovím,pokud budu vědět.

10.3.2006 22:04

jirkas napsal(a):

Jinak lamy jsou rozděleny do 4 základních skupin. Podle té fotky bych to typla na alpaku.Je taková větší a taková chlupatější.
U nás jsou spíš rozšířené lamy krotké a guanako.

11.3.2006 09:18

polly napsal(a):
Jinak lamy jsou rozděleny do 4 základních skupin. Podle té fotky bych to typla na alpaku.Je taková větší a taková chlupatější.
U nás jsou spíš rozšířené lamy krotké a guanako.

díky za info, a jak jsou dospělé vysoké?

11.3.2006 09:51

laskominka napsal(a):
díky za info, a jak jsou dospělé vysoké?

No dospělí jedinec má hlavu skoro v úrovni mych očí což je cca 170-180 cm, ale v kohoutku má tak 130cm
Je to tak nějak od oka,nikdy jsem to neměřila.

26.3.2006 11:53

polly napsal(a):
No dospělí jedinec má hlavu skoro v úrovni mych očí což je cca 170-180 cm, ale v kohoutku má tak 130cm
Je to tak nějak od oka,nikdy jsem to neměřila.

Ahoj Žížalko,jak to máte s registrací u lam?Mám namysli ušní známky,tetování ap.???Díky za odpověď.

27.3.2006 20:21

jirkas napsal(a):
Ahoj Žížalko,jak to máte s registrací u lam?Mám namysli ušní známky,tetování ap.???Díky za odpověď.

ahoj. Máme je jen nahlášené na nějakým oboru v Brně.
Mělo by stačit to jen nahlásit.Jinak známky nemaji.

28.3.2006 17:56

polly napsal(a):
ahoj. Máme je jen nahlášené na nějakým oboru v Brně.
Mělo by stačit to jen nahlásit.Jinak známky nemaji.

Dík za odpověď,takhle bych tomu rozuměl i u zakrslých holandských koziček.

Přidejte reakci

Přidat smajlík