Posílám vám fotky našich lam.
Na této fotce je náš velitel samec.Koupili jsme ho před 2 roky v jednom cirkuse ještě ze samičkou.
polly
napsal(a):
Posílám vám fotky našich lam.
Na této fotce je náš velitel samec.Koupili jsme ho před 2 roky v jednom cirkuse ještě ze samičkou.
Tak a toto je jeho samička
polly
napsal(a):
Tak a toto je jeho samička
A 14 dní potom co jsem je dovezly,tak se jim narodilo mláďátko,které byla samička pojmenovali jsme ji Laidy,protože lamy mají krásné vznešené oči a vypadají ušlechtile,takže Laidy
polly
napsal(a):
A 14 dní potom co jsem je dovezly,tak se jim narodilo mláďátko,které byla samička pojmenovali jsme ji Laidy,protože lamy mají krásné vznešené oči a vypadají ušlechtile,takže Laidy
Laidynka je pěkně ochočená.Jako malou jsem ji naučila pusinkovat.Tak když někdo přijde k ohradě,tak mu jde dát hnedka pusinku.
polly
napsal(a):
Laidynka je pěkně ochočená.Jako malou jsem ji naučila pusinkovat.Tak když někdo přijde k ohradě,tak mu jde dát hnedka pusinku.
1.7.2005 přibyl Laidynce bráška,ale toho jsem ve 4 mesících prodali někam do Jižních Čech.
Říkala jsem mu flíček.Měl 3 fleky na nohách a bílou bradu,jako od mlíka.
polly
napsal(a):
1.7.2005 přibyl Laidynce bráška,ale toho jsem ve 4 mesících prodali někam do Jižních Čech.
Říkala jsem mu flíček.Měl 3 fleky na nohách a bílou bradu,jako od mlíka.
No a letos jsme si pořídili další lamičku která se jmenuje Nikola a dovezli jsme ji zároveň s její 3 týdenní dcerkou,které jsem začla říkat Linda,ale je ještě dost bojavá,ale už začíná zkoumat svět a lidi.
polly
napsal(a):
No a letos jsme si pořídili další lamičku která se jmenuje Nikola a dovezli jsme ji zároveň s její 3 týdenní dcerkou,které jsem začla říkat Linda,ale je ještě dost bojavá,ale už začíná zkoumat svět a lidi.
Takže máme takové malé stádečko a pokud vše dobře dopadne tak budeme mít letos o prázdninách a na podzim další 2 mláďátka.Lamy jsou opravdu úžasná,nenáročná a bezpečná zvířata
polly
napsal(a):
Takže máme takové malé stádečko a pokud vše dobře dopadne tak budeme mít letos o prázdninách a na podzim další 2 mláďátka.Lamy jsou opravdu úžasná,nenáročná a bezpečná zvířata
Lamy jsou nádherná zvířata,znal jsem je jen ze ZOO,ale loni jsem byl v Peru a tam jsou lamy hodně zastoupené.Napište něco ze svých zkušeností s chovem,prosím.
jirkas
napsal(a):
Lamy jsou nádherná zvířata,znal jsem je jen ze ZOO,ale loni jsem byl v Peru a tam jsou lamy hodně zastoupené.Napište něco ze svých zkušeností s chovem,prosím.
no lamy jsou velmi nenáročná, mazlivá a bezpečná zvířata. Ale opravdu záleží na tom jak se jim člověk věnuje. Pokud má čas, tak si je člověk ochočí a vychová jak psa. My na ně tolik času nemáme ale i tak máme jednu z našeho odchovu,která je nejkrotší a ráda se s každým novým návštěvníkem pusinkuje.
Lamy chováme už 2 roky a zatím jsme neměli žádné problémy. Dostávají jen vodu a seno a sůl, občas slámu,pečivo,mrkev,řepu a když hodně mrzne tak jádro.
Nikdy jsme neměli problémy s kolikou, nebo paznechty.Jednou jsme je stříhali,ale už to dělat nebudem,protože je to pro ně velmi stresující a vypadají pak jak.....
Aji při porodech zatím neměli problémy.
Podle mě je to lepší jak koza. Aspoň nemečí
Pokud by se chtěl někdo na něco zeptat konkrétně, tak mu ráda zodpovím,pokud budu vědět.
jirkas
napsal(a):
Jinak lamy jsou rozděleny do 4 základních skupin. Podle té fotky bych to typla na alpaku.Je taková větší a taková chlupatější.
U nás jsou spíš rozšířené lamy krotké a guanako.