ale musím se s vámi podělit o mou obrovskou radost. Včera jsme byli u chavatele alpac v Německu a vybrali, zamluvili a už zaplatili si malého kluka. Bude se jmenovat Emilek a přivezeme ho v únoru, teď ještě pije od mamči. Pavlína
knavova
napsal(a):
ale musím se s vámi podělit o mou obrovskou radost. Včera jsme byli u chavatele alpac v Německu a vybrali, zamluvili a už zaplatili si malého kluka. Bude se jmenovat Emilek a přivezeme ho v únoru, teď ještě pije od mamči. Pavlína
Také si nemůžu pomoci a odtrhnou zrak od takového fešáka. Tiše (vlastně) nahlas Vám závidím takového plyšáka. Já ho mít doma, tak bych asi vyměnila manželskou ložnici za chlívek. Je to paráda ..... Ludmila
knavova
napsal(a):
Tak ještě na pokoukání. Emilkův taťka.
knavova
napsal(a):
Emilkova mamča.
knavova
napsal(a):
Emilkova mamča.
Áááá, u Pavlíny byl Mikuláš s předstihem ( nebo snad Ježíšek přijde později - zaškrtněte správnou odpověď ).
Lamáci chválu ani nepotřebují, všechno za mě řekli mí předřečníci , Emílek vypadl mamině z oka
!
Mě dost zaujal ten přístřešek v pozadí - to je plachta na obloucích - jestli se nepletu (?). To lamy nenačnou? Před kozama by to asi neobstálo, že?
jirinajanickova
napsal(a):
Áááá, u Pavlíny byl Mikuláš s předstihem ( nebo snad Ježíšek přijde později - zaškrtněte správnou odpověď ).
Lamáci chválu ani nepotřebují, všechno za mě řekli mí předřečníci , Emílek vypadl mamině z oka
!
Mě dost zaujal ten přístřešek v pozadí - to je plachta na obloucích - jestli se nepletu (?). To lamy nenačnou? Před kozama by to asi neobstálo, že?
J eto opožděný Ježíšek, ale já si ráda počkám. Na příští rok máme zamluvenou připuštěnou samičku. Mě na alpacách fascinuje ta nádherná vlna a to, že jsou malé (tak 60 kilo - to je zvladatelné). Ty přístřešky tam měli na všech pastvinách, takže to asi nenačínají. Je to ohnutá kari síť a přes ní plachta a vevnitř mají jesličky se senem a možnost úkrytu. Kozy by lozily po vršku a první den by šla plachta do háje. Pavlína
hehe
napsal(a):
Teda ty jsou jako by utekli z hračkářství z Pultanely . Jaká ta srst je ? " Lamí "? Mít svrchník z lamí srsti se za komančů považovalo za vrchol přepychu ... Jaký jsou ? Takhle vypadají mazlivě, ale doopravdy ? Co podmínky chovu ? helena
Srst je nádherně hustá a dlouhá. Z jedné alpacy je cca 4,5 kg vlny. Je nádherně jemná a viděla jsem z ní výrobky a bylo to úžasně příjemné na dotyk. Všechny se k nám přišly podívat, co jsme zač a některé se bez problémů daly hladit. Ale bylo jich tam 90, tak na není tolik individuálního času. Na internetu jsem našla, že se s nimi v Německu dělá i zooterapie. Asi to záleží na tom, jak se vychová. Na chov náročné nejsou - v podstatě jako ovce. Pavlína
jirinajanickova
napsal(a):
!
Protože jsem fotila jak šílená, našla jsem jednu přehlednou fotku přístřešku Pavlína
knavova
napsal(a):
Srst je nádherně hustá a dlouhá. Z jedné alpacy je cca 4,5 kg vlny. Je nádherně jemná a viděla jsem z ní výrobky a bylo to úžasně příjemné na dotyk. Všechny se k nám přišly podívat, co jsme zač a některé se bez problémů daly hladit. Ale bylo jich tam 90, tak na není tolik individuálního času. Na internetu jsem našla, že se s nimi v Německu dělá i zooterapie. Asi to záleží na tom, jak se vychová. Na chov náročné nejsou - v podstatě jako ovce. Pavlína
Ty jsou teda boží ;-)))
koja
napsal(a):
Můžu se zeptat, k čemu taková lama je? Jedna věc je vlna o kterou stejně v dnešní době asi moc velký zájem nebude a dále to je čistě jen pro potěšení nebo to snad jíte jako já jehněčí?
U nás je to pro potěšení, trošku na chov. Ale my budujeme jakýsi zookoutek, takže hlavně proto. Na maso to není. Pavlína
knavova
napsal(a):
Dobrý večer Pavlínko,
já vím, že je to předčasné, ale měla bych velký zájem o vlnu (třeba bychom se mohli dohodnout na bartrovém obchodu - já vám spředu vaši vlnu výměnou za vlnu surovou) a v budoucnu, pokud to bude možné, bych měla zájem i o lamátko. Odkud jste?
Eva
evaux
napsal(a):
Dobrý večer Pavlínko,
já vím, že je to předčasné, ale měla bych velký zájem o vlnu (třeba bychom se mohli dohodnout na bartrovém obchodu - já vám spředu vaši vlnu výměnou za vlnu surovou) a v budoucnu, pokud to bude možné, bych měla zájem i o lamátko. Odkud jste?
Eva
Určitě se jednou domluvíme, je pravda, že to ještě bude nějakou dobu trvat. Ozvu se vám na meil. Pavlína