Nový přírůstek do skupinky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2007 08:02

Zdravím všechny,
už jsem to nevydržela a musím ukázat náš nový
přírůstek do kozích řad
Jmenuje se Zuzanka a je strašně užvaněná
Asi tak ve středu půjde k Mašličce, Křižlui a Romanovi.
Doufám, že si v tom stádečku najde svoje místo i ona.
Hezký den Věra

3.12.2007 09:19

krizovatka napsal(a):
Zdravím všechny,
přírůstek do kozích řad
Hezký den Věra

Je pěkná. Proč je uvázaná ? Helena

3.12.2007 09:36

hehe napsal(a):
Je pěkná. Proč je uvázaná ? Helena

Zatím, do středy. Nemám uzavřený box navíc, tak to naše holka bude muset zvládnout zatím takhle, než jí zařadím do stádečka. Pak bude běhat na volno, akorát vyhraje obojek.

4.12.2007 08:54

krizovatka napsal(a):
Zatím, do středy. Nemám uzavřený box navíc, tak to naše holka bude muset zvládnout zatím takhle, než jí zařadím do stádečka. Pak bude běhat na volno, akorát vyhraje obojek.

Jé, ahoooj, tak už je to tady
Křižovatka si totiž koupila na zimu tu "nejdražší kozu ve střední Evropě", aby ji zachránila před sežráním, ke kterému se původní majitelé z rodinných důvodů hodlali uchýlit!
Záchrana přišla ZA MINUTU DVANÁCT!!
KŘIŽOVATKO DÍKY!!!!
To je ta čtyřletá černo-hnědá kříženka, dobrá matka i dojnice od našich nedalekých sousedů, matka naší kozy Terézy;)
Užvaněná mi nikdy extra nepřišla, ale teď má proč!! Kouká se na koníky a za rohem cítí dvě další kozenky a berana;))
Tak přeju vše nejlepší majitelce, Zuzce i ostatním zvířátkům!!
Obojky mi přišly dobré ty textilní, hodně tlusté, jak dávají např. Škodovi na kozly (a asi všichni movitější chovatelé) - naší koze už kožený obojek taky dosluhuje...
tak ahoj ahoj

4.12.2007 11:14

krizovatka napsal(a):
Zdravím všechny,
přírůstek do kozích řad
Hezký den Věra

ať vidíte, jak je Zuzi šikovná matka
Byla ze 3 poslední (měla ještě 2 kozlíky), a kozičku prý sama osobně "resuscitovala" (silným kopáním vedle kůzlete do země a jeho usilovným olizováním;))

4.12.2007 11:19

klihostezka napsal(a):
Byla ze 3 poslední (měla ještě 2 kozlíky), a kozičku prý sama osobně "resuscitovala" (silným kopáním vedle kůzlete do země a jeho usilovným olizováním;))

.... ta nalevo

4.12.2007 12:10

klihostezka napsal(a):
.... ta nalevo

Děkuju za fotky dcerenky Zuzanky. Nejvíc samozřejmě o sobě dává vědět, když se nosí koním veča a snídaně. Pak si zkontroluje, jak poklídím u koní (má přístup do uličky) a jestli seno co dostává, je dostatečně vhodný (většinu zašlape, zbytek zmizí). K jídlu má koňský musli a sem tam rozmočený senný granule, kousek suchýho chleba. Ještě budeme zasušovat, dojení růčo jsem opravdu nezvládla , ačkoliv to vypadalo tak jednoduše a původní majitel i ukázal jak na to. Už má jen zbytečky mlíka, tak se to snad obejde bez komplikací. Obojek se budu snažit poschánět. Roman ho má. Hlavní strůjce záchranné akce byla Klihostezka Kozenka je úžasná, díky za ní. Věra

5.12.2007 18:39

krizovatka napsal(a):
Děkuju za fotky dcerenky Zuzanky. Nejvíc samozřejmě o sobě dává vědět, když se nosí koním veča a snídaně. Pak si zkontroluje, jak poklídím u koní (má přístup do uličky) a jestli seno co dostává, je dostatečně vhodný (většinu zašlape, zbytek zmizí). K jídlu má koňský musli a sem tam rozmočený senný granule, kousek suchýho chleba. Ještě budeme zasušovat, dojení růčo jsem opravdu nezvládla , ačkoliv to vypadalo tak jednoduše a původní majitel i ukázal jak na to. Už má jen zbytečky mlíka, tak se to snad obejde bez komplikací. Obojek se budu snažit poschánět. Roman ho má. Hlavní strůjce záchranné akce byla Klihostezka Kozenka je úžasná, díky za ní. Věra

Jen neříkej, nebýt Tebe, tak to už taky vzdám
Ale osud tomu nechtěl, a tak budeme dál kazit český kozí genofond našimi kříženými zviřátky
Tak jak dopadlo s přidáním ke stádu?? Nebylo to moc drsné??
Povídej...

5.12.2007 18:41

krizovatka napsal(a):

Jo, přesně, jako správná koza
ZKONTROLUJE, ZDA JE SENO DOSTATEČNĚ VHODNÝ, A PAK HO VĚTŠINU ZAŠLAPE
přesně ;))

5.12.2007 21:07

klihostezka napsal(a):

Ahojky a co ten řetěz ? Renda -Martinov

6.12.2007 08:06

Záryby napsal(a):
Ahojky a co ten řetěz ? Renda -Martinov

Včera večer se ještě udělala korektura a musím se přiznat, že jsem trochu strašná, protože jsem nestihla koupit obojek. Dnes vše napravím a Zuzanka půjde k ostatním. Řetěz je dočasné řešení, nemám navíc uzavřený box, ve kterém by Zuzanka mohla volně pobíhat bez úvazu. Jen co se jí oblíkne nový obojek půjde k ostatním. Jsem brzda

6.12.2007 08:13

krizovatka napsal(a):
Včera večer se ještě udělala korektura a musím se přiznat, že jsem trochu strašná, protože jsem nestihla koupit obojek. Dnes vše napravím a Zuzanka půjde k ostatním. Řetěz je dočasné řešení, nemám navíc uzavřený box, ve kterém by Zuzanka mohla volně pobíhat bez úvazu. Jen co se jí oblíkne nový obojek půjde k ostatním. Jsem brzda

Aspoň jeden čtvrteční Křižovatkoúsměv

6.12.2007 08:20

krizovatka napsal(a):
Aspoň jeden čtvrteční Křižovatkoúsměv

Jinak Zuzanka se přestěhuje do kozária, které má i volný vstup ven do ohrádky. Pravda, že rozměry nejsou z největších, ale snad je to dostačující. Pokud se Zuzanka nebude schopná zařadit do stáda a ostatní ji budou utiskovat, nezbyde nic jiného, než ukecat známého, aby mi postavil extrabox pro Zuzanku. Snad na ní budou ostatní hodný. Přikládám fotečku bydlení z kozária.

6.12.2007 21:39

krizovatka napsal(a):
Jinak Zuzanka se přestěhuje do kozária, které má i volný vstup ven do ohrádky. Pravda, že rozměry nejsou z největších, ale snad je to dostačující. Pokud se Zuzanka nebude schopná zařadit do stáda a ostatní ji budou utiskovat, nezbyde nic jiného, než ukecat známého, aby mi postavil extrabox pro Zuzanku. Snad na ní budou ostatní hodný. Přikládám fotečku bydlení z kozária.

Jé to je skvělý, že bude mít možnost vyběhnout
To myslím naše koza postrádá, a tak s ní a se psem chodíme na procházky
jako místní cvoci ;)
jinak u nás je řetěz (i s obojkem) nutné zlo, oplocenku máme maličkatou a na volné louce hrozí nebezpečí ožrání rododendrónů
což se nám v létě skutečně stalo...
pa,
a těšíme se na novinky!!!!

6.12.2007 23:17

klihostezka napsal(a):
Jé to je skvělý, že bude mít možnost vyběhnout
To myslím naše koza postrádá, a tak s ní a se psem chodíme na procházky
jako místní cvoci ;)
jinak u nás je řetěz (i s obojkem) nutné zlo, oplocenku máme maličkatou a na volné louce hrozí nebezpečí ožrání rododendrónů
což se nám v létě skutečně stalo...
pa,
a těšíme se na novinky!!!!

Na net jsem se dostala až takhle pozdě. Zuzanka dostala kytičkovaný obojek a la Tahiti a šla se seznámit s ostatními. Měla jsem o ní dost obav, aby třebas beran, nebo Křižule moc neprudili. Všechno bylo jinak. Zuzanka naježila hřbet, nejdřív si to šla vysvětlit s Křižovatkou, beran se pokusil jen na oko. Kozenky do sebe do sebe trkaly jen jako, když do sebe narazily, tak těsně před nárazem uhly hlavama, héérečky Mašlička zůstala nezůčastněná. Ráno uvidíme, jak vyjednávání dopadlo a jestli nezapomenu foťák, přidám i obrázek. Hezký zbytek večera - Věra a stádo

7.12.2007 08:31

krizovatka napsal(a):
Na net jsem se dostala až takhle pozdě. Zuzanka dostala kytičkovaný obojek a la Tahiti a šla se seznámit s ostatními. Měla jsem o ní dost obav, aby třebas beran, nebo Křižule moc neprudili. Všechno bylo jinak. Zuzanka naježila hřbet, nejdřív si to šla vysvětlit s Křižovatkou, beran se pokusil jen na oko. Kozenky do sebe do sebe trkaly jen jako, když do sebe narazily, tak těsně před nárazem uhly hlavama, héérečky Mašlička zůstala nezůčastněná. Ráno uvidíme, jak vyjednávání dopadlo a jestli nezapomenu foťák, přidám i obrázek. Hezký zbytek večera - Věra a stádo

Ještě fotky v digitálu nevychladly a tak tedy ubytováno. Dopadlo vše dobře, ráno byl klid ani nikdo nepřišel k úhoně. Jenom se mi zdálo, že Křižovatka se tváří malinko ukřivděně

7.12.2007 08:33

krizovatka napsal(a):
Ještě fotky v digitálu nevychladly a tak tedy ubytováno. Dopadlo vše dobře, ráno byl klid ani nikdo nepřišel k úhoně. Jenom se mi zdálo, že Křižovatka se tváří malinko ukřivděně

Zuzanka s obojkem

7.12.2007 08:34

krizovatka napsal(a):
Zuzanka s obojkem

Zuzanka domácí

7.12.2007 09:17

krizovatka napsal(a):
Zuzanka domácí

To jste zvládli snad nejlíp, jak to šlo
Zuza dobrá modelka
Křižovatka to může chvíli nést asi hůř (podobně se tvářil náš pes, když se u nás na určitou dobu objevily dvě štěňata - co víc: BYL TOTÁLNĚ ZHNUSEN! /než si s nima začal za pár dní hrát ;)) /
Tak přeju, ať to má na Křižuli podobný terapeutický efekt - má sokyni, takže jakoby sourozence
ahoj, a DÍK!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík