Letos v létě našel jeden myslivec v lese jehně s potrhanou zadní nohou ,chtěli jí dát původně na pekáč,ale když jsem jí vyděl tak sem jí od něj koupil.Noha se zahojila ovečka si zvykla a ted za námi běhá jako pes.Jenom pořád nevím co je to za plemeno,nejspíš nějaký kříženec odhadoval bych něco s kamerunskou ovcí je i menšího vzrůstu.Skusíte si někdo tipnout o jaké plemeno se jedná?Přikládám foto
dado
napsal(a):
Letos v létě našel jeden myslivec v lese jehně s potrhanou zadní nohou ,chtěli jí dát původně na pekáč,ale když jsem jí vyděl tak sem jí od něj koupil.Noha se zahojila ovečka si zvykla a ted za námi běhá jako pes.Jenom pořád nevím co je to za plemeno,nejspíš nějaký kříženec odhadoval bych něco s kamerunskou ovcí je i menšího vzrůstu.Skusíte si někdo tipnout o jaké plemeno se jedná?Přikládám foto
další foto
st toman
napsal(a):
Určitě je v tom ztwartbles, těžko říci kolik procent, ale jistě víc než 50. Zdraví, St. Toman
Jsem také přesvědčená, že se jedná o kříženku s Zwartblesem. A to že je menšího vzrůstu může znamenat i špatnou výživu a tím pádem menší přírustky v dětství. Ale může to být do budoucna dobrá máma. Koukněte na zuby, ať zjistíte, kolik jí je let.
Jinak přeji Vám i ovečce hodně štěstí do roku 2008.
Eva
dado
napsal(a):
a poslední
Podle mě taky Zwartbles a docela bych i věřil, že 100% ktré se někdo zbavil z chovu pro nestandardní rozmístění bílé Standard říká: Plemenným znakem je široká bílá lysina na hlavě a požaduje se i bílé zbarvení na spěnkách zadních končetin a konci ocasu.
Podle mě se bílá lysina z hlavy přesunula na zadní nohy. Nebo má moc dloooouuuuhé spěnky.
Komplet popis ZW je tady: http://www.schok.cz/index.php? page=ovce&zn=zw
i s obrázky.
Ivan