petra136
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde by se na Liberecku dala sehnat směs pro jehňata ČOJ? Případně i ČOT (pro telata), bohužel podnik, kde jsem doposud nakupovala pro kůzlata ČOTku už kupuje krmení do zásobníků a pytlované už ne. Nevím, kde letos sehnat krmení pro kůzlata. Poraďte!!!!
Projela jsem fofrem net, nenašla. Což Shaumann, pokud tuším, směsi dělá a dealeři přivezou. Upřímně, my nikdy příkrm u holek neděláme. Když jedna kozulka nestíhá, zastoupí jiná. U koz problém s množstvím mléka nebývá. Nedávno jsme byli na čumendě u souseda ovčáka, ani ten nedostatek mléka neřeší. 3 týdny před porody vylepší matičkám krmnou dávku o šrotovanou lupinu, jen se to nesmí přehnat - a ovečky kojí jak o závod (má jich na 2 000ks)
petra136
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde by se na Liberecku dala sehnat směs pro jehňata ČOJ? Případně i ČOT (pro telata), bohužel podnik, kde jsem doposud nakupovala pro kůzlata ČOTku už kupuje krmení do zásobníků a pytlované už ne. Nevím, kde letos sehnat krmení pro kůzlata. Poraďte!!!!
Jehněsan mi poslali z Boditu v Tachově. Trvalo to skoro týden. Pro telata mi prodá když chci paní v kravíně, zkuste okolní kravíny, třeba se slitují.
petra136
napsal(a):
Petro, můžete prosím upřesnit, co vlastně sháníte? Aby nedošlo k nedorozumění: ČOJ, příp. ČOT by podle mě měla být krmná směs obilovin a koncentrátů, nikoliv mléčná náhražka, dříve zvaná Laktosan.
Obojí vám dojde až domů od firmy Univit, mléčná náhražka se jmenuje Galacid, startér se jmenuje Unistart a buď je to pouhý koncentrát v granulích, nebo ty granule zároveň se směsí obilovin.
petra136
napsal(a):
ahoj, jak už takdy psal Šumák (sumak) před časem:
"... i kdyby se Vám podařilo teď sehnat mléko, i když si myslím, že nee, tak finančně vyjde lépe koupit sušené mléko.Používám galacid ovce od firmy Univit a nemůžu si stěžovat, teď s ní krmím kozlíka-máma vůbec nespustila mléko a oxytocin nebyl po ruce, od prvních hodin a zatím v pohodě.Šumák"
jirinajanickova
napsal(a):
Petro, můžete prosím upřesnit, co vlastně sháníte? Aby nedošlo k nedorozumění: ČOJ, příp. ČOT by podle mě měla být krmná směs obilovin a koncentrátů, nikoliv mléčná náhražka, dříve zvaná Laktosan.
Obojí vám dojde až domů od firmy Univit, mléčná náhražka se jmenuje Galacid, startér se jmenuje Unistart a buď je to pouhý koncentrát v granulích, nebo ty granule zároveň se směsí obilovin.
Já sháním právě ten startérek (krmnou směs)!!! S mlíčkem nebývá problém. Osvědčil se mi u buráčků, jenže teď mi zaniknul zdroj, tak hledám, kde by se sehnal jinde. Brala jsem ČOTku grabulovanou ze Sedmihorek, ale prodávají jen po paletách a je to z ruky. Zkusila jsem i tu s kukuřicí a obilím, ale zdálo se mi, že tolik nerostli.
Mrknu na ten Univit, díky!!!
klihostezka
napsal(a):
ahoj, jak už takdy psal Šumák (sumak) před časem:
"... i kdyby se Vám podařilo teď sehnat mléko, i když si myslím, že nee, tak finančně vyjde lépe koupit sušené mléko.Používám galacid ovce od firmy Univit a nemůžu si stěžovat, teď s ní krmím kozlíka-máma vůbec nespustila mléko a oxytocin nebyl po ruce, od prvních hodin a zatím v pohodě.Šumák"
Dobrý den, taky nám kdosi nabízel jakési granule a směsi pro jehňata , ale já osobně bych jim to nikdy nedal, nikdy totiž nezjistíte co v tom je namícháno za prevíty a když to potom má člověk jíst , s pozdravem ML.