Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2008 13:43

Dnes jsem se vrátila z nemocnice a první cesta vedla za kozenkami. Vše je v pořádku, musím pochválit manžela a nejstaršího syna, vše podle návodu zvládli, podojili, nakrmili. Dokonce manžel i nereptal na kozy, třeba si zvykne. Mám z toho takovou radost, že se musím s někým podělit. Třeba to není s tou averzí proti kozám tak strašné. Poděkovala jsem kozenkám za mléko, bylo mi dost zle a to dobré mlíčko mně dost pomohlo. Děkuji také Jiřince, která mi hodně s radami ohledně bylinek pomohla, napíši mejlík. Jinak krásné svítí sluníčko, kvetou bledulky, petrklíče. Mám 12 krásných kůzlátek a ještě určitě 8 přibude, vše je v pořádku, já jsem po těžké operaci doma, no není to nádhera!!!!! Teď si pročtu diskuzi, a vše bude zase fajn. Pěkný den a žádné problémy přeje Jarmila, kozí farma ROZINKA

25.2.2008 17:06

kozozrout napsal(a):
Dnes jsem se vrátila z nemocnice a první cesta vedla za kozenkami. Vše je v pořádku, musím pochválit manžela a nejstaršího syna, vše podle návodu zvládli, podojili, nakrmili. Dokonce manžel i nereptal na kozy, třeba si zvykne. Mám z toho takovou radost, že se musím s někým podělit. Třeba to není s tou averzí proti kozám tak strašné. Poděkovala jsem kozenkám za mléko, bylo mi dost zle a to dobré mlíčko mně dost pomohlo. Děkuji také Jiřince, která mi hodně s radami ohledně bylinek pomohla, napíši mejlík. Jinak krásné svítí sluníčko, kvetou bledulky, petrklíče. Mám 12 krásných kůzlátek a ještě určitě 8 přibude, vše je v pořádku, já jsem po těžké operaci doma, no není to nádhera!!!!! Teď si pročtu diskuzi, a vše bude zase fajn. Pěkný den a žádné problémy přeje Jarmila, kozí farma ROZINKA

No ty jsou krásní ! Blahopřeju! a trošku i závidím ale v dobrém! No a tobě Jarmilko hodně zdravíčka a koukej se uzdravit! Honza

26.2.2008 06:54

kozozrout napsal(a):

Jarmilko , i já přeji pevné, pevné zdravíčko a velikou pochvalu vašim chlapům posílám ... Jsou DOBRÝ !!!! Helena

26.2.2008 10:32

kozozrout napsal(a):

Jarmilko jsme radi, ze jsi rada a kozenky jsou radi a tak jsme vsichni radi.
Kuzlata jsou uzasna a manzel a potomstvo samozrejme taky.
Hajovna posila pozdravy.

Tom (hajovna)

26.2.2008 10:42

medanektom napsal(a):
Jarmilko jsme radi, ze jsi rada a kozenky jsou radi a tak jsme vsichni radi.
Kuzlata jsou uzasna a manzel a potomstvo samozrejme taky.
Hajovna posila pozdravy.

Tom (hajovna)

Ahoj Jarmilko,
neco mi uniklo? Co se to tady docitam, ze jsi po operaci? Co se deje?
Ja jsem ted na navsteve u sestry v Australii - Tasmanii a nektere informace mi unikly. Ale zase jsem chytrejsi o zkusenosti s lecenim zanetu koziho vemene tady v Aus. Vidsela jsem na vlastni oci kozu s vemenem az na zem (jednim strukem) a vet vzal skalpel, vemeno zezadu ve vysce asi 2/3 od zeme narizl cca 2 cm rezem a asrazene mleko vypustil jak z pytliku. Co bylo dal nevim, protoze jsme pokracovali v jizde, ale moc me mrzi, ze jsem to nevyfotila, i kdyz jsem u sebe fotak mela. Byla jsem z toho uplne paf.

Preji brzke uzdraveni, at uz je to cokoliv, at si muzes plne vychutnat jaro. Tady, ackoliv je leto, je zima a porad prsi.

Mej se hezky
Evaux

26.2.2008 12:38

evaux napsal(a):
Ahoj Jarmilko,
neco mi uniklo? Co se to tady docitam, ze jsi po operaci? Co se deje?
Ja jsem ted na navsteve u sestry v Australii - Tasmanii a nektere informace mi unikly. Ale zase jsem chytrejsi o zkusenosti s lecenim zanetu koziho vemene tady v Aus. Vidsela jsem na vlastni oci kozu s vemenem az na zem (jednim strukem) a vet vzal skalpel, vemeno zezadu ve vysce asi 2/3 od zeme narizl cca 2 cm rezem a asrazene mleko vypustil jak z pytliku. Co bylo dal nevim, protoze jsme pokracovali v jizde, ale moc me mrzi, ze jsem to nevyfotila, i kdyz jsem u sebe fotak mela. Byla jsem z toho uplne paf.

Preji brzke uzdraveni, at uz je to cokoliv, at si muzes plne vychutnat jaro. Tady, ackoliv je leto, je zima a porad prsi.

Mej se hezky
Evaux

No to by mě zajímalo, jestli to ale byl opravdu zánět. Jak je zánět, je mléko sražené do husté pasty, ta je v mléčné žláze a tvoří tam špunt. Proto se musí vymačkávat a masáží stáhnout do struku a ven. O odstranění sraženého mléka přímo z mléčné žlázy vemene /myslím, že takto to podle popisu je/, jsem neslyšela. Ale to vypustil mléko, které nemohlo ven, ale co ucpané mlékovody ve struku? To vše musí jít pryč. Konzultovala jsem to se synem, který studoval zootechn., tak nad tím kroutil hlavou, že o tom neslyšel, ale od školy už je dlouho a krávy a kozy ho nezajímají. Já zase musela zasvorkovat před porodem kozu, vyhřezla ji pochva. Svorky jsem odstraňovala těsně před porodem kůzlete, byl to trochu horor, ale měla jsem štěstí. Hned po porodu se vše znovu zadrátovalo, a teď už je v pořádku. Jednou jsem tak měla kozu po porodu, dostala se ji ven děloha, doktor ji vrátil, zadrátoval a koza ještě mockrát rodila, už bez problémů. Vyhřezlá pochva je nebezpečná, protože ucpe vyprazdňování a ohrozí i samotný porod. Poznáte to snadno, hlavně když koza leží a plná děloha ji tlačí. Volat okamžitě vet. a potom hlídat kozu, hlavně v čase porodu. Tu Austrálii závidím, od nás trochu z ruky a může to být zajímavé. Určitě potom napiš zážitky. Pěkný pobyt. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Přidejte reakci

Přidat smajlík