Krmná mříž, žlab a jesle pro kozy i ovce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hanka mkf

30.3.2008 21:13
hanka mkf

Zasílám pár fotografií.
Tato krmná mříž a žlab slouží k zakládání sena, čerstvé píce, jádra a ostatních krmných doplňků. Kozy, tím, že prostrčí hlavu do jeslí nešeredí s krmivem a v poklidu ho přijímají.
Rozměry naleznete na webovkách

http://www.malakozifarma.cz/ vhodna_zarizeni_pro_chov.html

Pokud by vám vepsané rozměry nestačili, mohu doplnit.

Pro lepší přísun jádra a pamlsků používáme k zakládání kyblíčky, kozy to nerozšeredí a máme přehled, která kolik sežrala a můžeme dávkovat zcela individuelně při volném boxovém ustájení. Pro lepší pohodu zvířat je při krmení a dojení přivážeme, aby nemohla jedna druhou odstrkovat od krmení.

Krmná mříž v praxi:

hanka mkf

30.3.2008 21:26
hanka mkf

hanka mkf napsal(a):
Zasílám pár fotografií.
Tato krmná mříž a žlab slouží k zakládání sena, čerstvé píce, jádra a ostatních krmných doplňků. Kozy, tím, že prostrčí hlavu do jeslí nešeredí s krmivem a v poklidu ho přijímají.

Pro lepší přísun jádra a pamlsků používáme k zakládání kyblíčky, kozy to nerozšeredí a máme přehled, která kolik sežrala a můžeme dávkovat zcela individuelně při volném boxovém ustájení. Pro lepší pohodu zvířat je při krmení a dojení přivážeme, aby nemohla jedna druhou odstrkovat od krmení.

Krmná mříž v praxi:

Mříž a žlab v praxi

hanka mkf

30.3.2008 21:29
hanka mkf

hanka mkf napsal(a):
Zasílám pár fotografií.

Krmná mříž v praxi:

V praxi - mnoho více je napsáo i na stránce
http://www.malakozifarma.cz /jak_chovat_kozu.html

hanka mkf

30.3.2008 21:34
hanka mkf

hanka mkf napsal(a):
Zasílám pár fotografií.

Krmná mříž v praxi:

Nákres volné boxové stáje- rozměry jsou uvedeny na stránce vepsané výše.
(Tento žlab a krmná mříž má výhodu v tom, že se při krmení nemusíte pohybovat mezi zvířaty a zakládat tak krmivo z chodbičky.)

hanka mkf

30.3.2008 21:35
hanka mkf

hanka mkf napsal(a):
Zasílám pár fotografií.

Krmná mříž v praxi:

Obrázek krmné mříže

31.3.2008 14:16

hanka mkf napsal(a):
Obrázek krmné mříže

Hani, díky moc za rady! Budeme se stěhovat (snad - hurá, hurá!) a začínat všechno od znova, tak manžel už dostal nákres, aby mohl promýšlet a pak co nerychleji vyrobil

31.3.2008 14:33

androvamilada napsal(a):
Hani, díky moc za rady! Budeme se stěhovat (snad - hurá, hurá!) a začínat všechno od znova, tak manžel už dostal nákres, aby mohl promýšlet a pak co nerychleji vyrobil

Miládko, tak řekni Jardovi, že i jednou pro mne
Je to fakt vymakaný

1.4.2008 22:07

zviratomill napsal(a):
Miládko, tak řekni Jardovi, že i jednou pro mne
Je to fakt vymakaný

Ahoj mám dotaz, nenašlo by se někde něco nebo snad někdo kdo má s podobnýma jeslemi a korytem skušenosti u ovcí, hodlám je teďka po asi 5letech přestěhovat do jejich vlastní soukromý boudičky(jak jejich novému příbutku říkám) s ohradou a něco podobnýho bych tam potřebovala, oni děsně rozhazujou. Všem moc děkuju a fotečky by mě potěšily, protože fotky baštících kozen jsou super

hanka mkf

1.4.2008 22:55
hanka mkf

ambraa napsal(a):
Ahoj mám dotaz, nenašlo by se někde něco nebo snad někdo kdo má s podobnýma jeslemi a korytem skušenosti u ovcí, hodlám je teďka po asi 5letech přestěhovat do jejich vlastní soukromý boudičky(jak jejich novému příbutku říkám) s ohradou a něco podobnýho bych tam potřebovala, oni děsně rozhazujou. Všem moc děkuju a fotečky by mě potěšily, protože fotky baštících kozen jsou super

Mimochodem - ta "tmavá koza" v popředí baštících je plemenný BERAN!!!!! plemene suffolk
Takže jak vidíte, lze to použít pro obě zvířata - jak kozu tak i ovci.
Nebo pokud tam v těch otvorech chcete vidět ovce, tak je tam počítačem dotvořím....

Jinak ještě odpovím jedním čmahem na dotazované:

Pro kůzlata ani jehňata tato mříž na krmení není, je jen pouze pro dospělá zvířata. Kůzlata oddělujeme do boxu v dohledu i dosahu koz matek a zde mají k dispozici klasické žebřinové jesle, ze kterých se učí přijímat seno a zelenou píci.
Pokud si dobře prohlédnete www.malakozifarma.cz, tak tam na vše určitě přijdete.
No a kdo by to chtěl vidět na vlastní oči, nechť se s námi domluví a dorazí na návštěvu. nejsem proti.
Na obrázku boxík s jeslemi pro kůzlata a názorná ukázka krmení kůzlat zelenou pící.

2.4.2008 09:41

hanka mkf napsal(a):
Mimochodem - ta "tmavá koza" v popředí baštících je plemenný BERAN!!!!! plemene suffolk
Nebo pokud tam v těch otvorech chcete vidět ovce, tak je tam počítačem dotvořím....

Pro kůzlata ani jehňata tato mříž na krmení není, je jen pouze pro dospělá zvířata. Kůzlata oddělujeme do boxu v dohledu i dosahu koz matek a zde mají k dispozici klasické žebřinové jesle, ze kterých se učí přijímat seno a zelenou píci.
Pokud si dobře prohlédnete www.malakozifarma.cz, tak tam na vše určitě přijdete.
No a kdo by to chtěl vidět na vlastní oči, nechť se s námi domluví a dorazí na návštěvu. nejsem proti.
Na obrázku boxík s jeslemi pro kůzlata a názorná ukázka krmení kůzlat zelenou pící.

Teda Hani, jak už jsem psala, máte to promakaný A já vám závidím.. Né ty zvířátka, jesličky a jiný věci, ale tu vaší šikovnost Vám to přijde všechno tak jednoduchý, ale já až na tom začnu dělat, to bude úrazůa vytvářet to budu dobře tak půl roku

2.4.2008 12:45

zviratomill napsal(a):
Teda Hani, jak už jsem psala, máte to promakaný A já vám závidím.. Né ty zvířátka, jesličky a jiný věci, ale tu vaší šikovnost Vám to přijde všechno tak jednoduchý, ale já až na tom začnu dělat, to bude úrazůa vytvářet to budu dobře tak půl roku

Nooo ... ona Hanka na tu pilu, kladivo a šroubovák není sama
Jirka MKF

2.4.2008 13:55

jirka mkf k napsal(a):
Nooo ... ona Hanka na tu pilu, kladivo a šroubovák není sama
Jirka MKF

Jóóóó! Já se chtěla ozvat a pochválit Jirku MKF . Véééliká pochvala Jiříkovi . Jiříku je fajn, že se ozvete ! Nedejte se.., nebo vás my baby úplně opomineme.. Helena

4.4.2008 22:15

hanka mkf napsal(a):

Aha tak toho berana jsem si opravdu nevšimla asi slepnu nebo co. Tak to tam máte opravdu šikovně zařízené, a co jsem koukala tak tam máte aji pěkný slepičky, mohla bych se zeptat co je to plemeno slepic(jestli se to tak dá označit)? Myslím, že mám doma kohouta stejnýho plemene, jenom nevím jak se jim říkám, jsme ho dostali.
A já bych měla pro naše ovečky do novýho bejváku představu něčeho takovýho jak máte pro kůzlata s univerzální výškou aby se do toho dostala pohodlně i jehňátka, když semnou zrovna nechoděj a nekontrolujou co papá ostatní zvířectvo. TAkže moc děkuju za inspiraci a moc moc chválím.A přeju hodně zdaru.

15.8.2011 20:49
clasic

XXX.XXX.85.88

hanka mkf napsal(a):
Zasílám pár fotografií.

Krmná mříž v praxi:

Moc se mi líbí krmítko pro kozenky. Ale co takhle pro ovce? Jak to udělat? Bojim se že do sítě na seno se jim zamotá nožka a beran by do vašich krmítek nedal hlavu. Poradíte mi?:-(

21.9.2017 14:12
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vážení chovatelé dělali jste někdo krmelec dle tohoto návodu? Zkušenosti? Máme šest ovci suffolk.

21.9.2017 21:27
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Opravdu se nenajde nikdo? Seno si sušíme ručně sami, nechceme, aby oveny plýtvaly.

22.9.2017 08:21
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2968094/kolik-sena-na-zimu.

Zas jste nezklamal, děkuju moc. Důkladně to pročtu.

22.9.2017 09:22
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Žádané jsem našla až na konci a tak je to se vším.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2017 10:10

Vetsinou kdyz neco takhle procitam tak jdu od konce.).

22.9.2017 11:11
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Logické, řešení je na konci. To je jasné. Jo, jsem žena, logika není moje silná stránka. Moc děkuju.

23.9.2017 11:38
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Mě se líbí toto (žádné plýtvání):

https://www.youtube.com/watch?v=XRTiAOS6xg4.

23.9.2017 14:43
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Prima videjko, také jsme o tom uvažovali. Viděli jsme to u klece na kulaté balíky. Manžel už vyrábí dle mastnáčka a hanky. Pak vyfotím. Postavili jsme nový ovčín na zimu, abychom nemuseli choulit v dřevníku.

Jozef17

26.12.2020 18:15
Jozef17

XXX.XXX.61.211

Dobry den, prosim Vas bolo by mozne poslat rozmer krmelca nie je mozne ich vidiet na fotke. Dakujem

28.12.2020 09:42

Jozef17 napsal(a):
Dobry den, prosim Vas bolo by mozne poslat rozmer krmelca nie je mozne ich vidiet na fotke. Dakujem

Zdravim, mam uz jen tohle, zdroj v google sketchup jsem nedohledal.
Ono si to stejne musite prizpusobit svejm ovcim, hlavne co se tyka vysky diry hlavy od zeme, pripadne i sirku der a mezer na krky. Dira idealne takova, aby ovce musela hlavu mirne zvednout a pak spustit. Tim se minimalizuje vytahavani sena ven. Idealni stav je takovej, aby je nelakalo hlavu vytahovat.

https://drive.google.com/file/d/1yj6lAMXZDKRUccK-BapA1Yj_V-V1afT2/view?usp=sharing

Přidejte reakci

Přidat smajlík