V pátek jsem zpozorovala,že se z pinďuliny mojí Lotynky objevuje hlen.Hlídala jsem ji do půlnoci.Ráno jsem zaspala , když jsem přicházela ke chlívku, tušení nezklamalo,ozývalo se jemné mečení.Šťastná jsem vletěla za Lotynkou.Rozbrečela jsem se nad tím zázrakem.Nevěděla jsem , jestli prvně sušit nebo pořádně podestlat nebo odstřihnout pup. šňůru a desinfikovat.Vše jsem ale zvládla.A Lotynka je šikovná máma..Dočkala jsem se Lízinky.Včera dováděla se psem, jen máma po očku pozorovala.Je to nádhera.
Jak dokonalý tvoreček.Za 5 měsíců se vytvoří zoubky,kopýtka.Hustá srst..Neuvěřitelné.Vzala jsem si dovolenou. Pořád jsem s nimi a pozoruji.Někdo se směje,nadělá,bóže,u nás kozy samy rodily , a co. Jo,moje taky sama porodila, ale já to nemůžu brát jako rutinu,prostě moje zvířátka patří do naší rodiny , mám je ráda a nejsem studenej čumák.Všem děkuji na moderce i nemoderce za rady.Byli jste mi oporou.Lenka
gajdovka
napsal(a):
V pátek jsem zpozorovala,že se z pinďuliny mojí Lotynky objevuje hlen.Hlídala jsem ji do půlnoci.Ráno jsem zaspala , když jsem přicházela ke chlívku, tušení nezklamalo,ozývalo se jemné mečení.Šťastná jsem vletěla za Lotynkou.Rozbrečela jsem se nad tím zázrakem.Nevěděla jsem , jestli prvně sušit nebo pořádně podestlat nebo odstřihnout pup. šňůru a desinfikovat.Vše jsem ale zvládla.A Lotynka je šikovná máma..Dočkala jsem se Lízinky.Včera dováděla se psem, jen máma po očku pozorovala.Je to nádhera.
Jak dokonalý tvoreček.Za 5 měsíců se vytvoří zoubky,kopýtka.Hustá srst..Neuvěřitelné.Vzala jsem si dovolenou. Pořád jsem s nimi a pozoruji.Někdo se směje,nadělá,bóže,u nás kozy samy rodily , a co. Jo,moje taky sama porodila, ale já to nemůžu brát jako rutinu,prostě moje zvířátka patří do naší rodiny , mám je ráda a nejsem studenej čumák.Všem děkuji na moderce i nemoderce za rady.Byli jste mi oporou.Lenka
Jééé Leni, vy jste to krááásně napsala! Musím se přiznat, že se po přečtení i mě draly slzy do očí
S vašim postojem se ztotožňuji. Mě můj první kozí porod teprve čeká-asi za 17dní
Už se taky nemůžu dočkat svých mláďátek! Doufám, že mi to všechno dobře dopadne a kéž by mi šlo všechno takhle hezky"jako po másle" jako vám
Leni a jak jste tedy popořadě postupovala, když jste vešla a viděla, že je Lízinka na světě?A šlo vám to všechno přesně tak, jak jste si v duchu určitě už mnohokrát naplánovala? a nebo jste přeci jen trochu panikařila...aneb nervy pracovaly?
Hana zvířatomil
zviratomill
napsal(a):
Jééé Leni, vy jste to krááásně napsala! Musím se přiznat, že se po přečtení i mě draly slzy do očí
S vašim postojem se ztotožňuji. Mě můj první kozí porod teprve čeká-asi za 17dní
Už se taky nemůžu dočkat svých mláďátek! Doufám, že mi to všechno dobře dopadne a kéž by mi šlo všechno takhle hezky"jako po másle" jako vám
Leni a jak jste tedy popořadě postupovala, když jste vešla a viděla, že je Lízinka na světě?A šlo vám to všechno přesně tak, jak jste si v duchu určitě už mnohokrát naplánovala? a nebo jste přeci jen trochu panikařila...aneb nervy pracovaly?
Hana zvířatomil
Hani,díky fauně jsem byla precizně připravená na vše.Je fakt, že mi Lotka pomohla, že porodila sama a "vysvobodila" Lízinku sama z obalů.Ještě, že, asi bych víc zmatkovala.Je fakt, že jsem byla dost vynervovaná.Slyšela jsem , jak Lízinka dýchá, jako by měla ještě vodu v nose, tak jsem ji vytírala a ještě jsem zkontrolovala tlamičku.Jak jsem jí slyšela dýchat,tak bylo vše OK.Počasí taky vyšlo.Byla chuděrka mokrá,hleny ještě přes oči, tak jsem ji vysušovala, Lotka zase olizovala. Čekala jsem, jak vysvitne sluníčko a byla jsem s nimi venku, tam se pěkně osušila.Nechtěla hned ke struku,to je asi normální, já už zase viděla ten zdvižený prst od Helenky nebo Jiřinky, že musí za každou cenu dostat co nejdříve mlezivo.Tak jsem odstříkala,trošinku ohřála, jak miminku a dala do stříkačky a pomalinečku koutkem v tlamičce podávala.Pořád jsem je hlídala, kontrolovala.Asi dvakrát ji přidržela cecík.Pak už to šlo samo.Naštěstí vše šlo jak po másle. Hani,nebojte se , jak jsem se přesvědčila, příroda je mocná čarodějka.
Ale ten strach, že se něco stane a přestane Lízinka dýchat .Moje cesty pořád míří k nim a kontroluji je, jako, když se narodí nový tvoreček.Lenka
gajdovka
napsal(a):
Ahoj , mooooc krásně napsané. Gratuluji.. Koty
koty
napsal(a):
Ahoj , mooooc krásně napsané. Gratuluji.. Koty
Ještě jedna-pokus o vstávání.
ajicek
napsal(a):
Tak ten seriál o koze která nechtěla ženicha nakonec skončil happyendem.
Gratuluju!
teda opravdu, co nevidím a netrkne mě do očí na to nepřijdu pořád řeším roztahanou slámu po výběhu a každej den to shrabávám... a přitom je to ták jasný, teď to vidím u vás! Stačí kulánky-udělat ohrádku!
díky!