Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2006 10:34

Pochlubte se s letošními přírustky

12.2.2006 01:15

oslik napsal(a):

A ještě jedna fotka...

15.2.2006 14:32

oslik napsal(a):

Nejsou naše, ale od známých.

15.2.2006 14:35

oslik napsal(a):

ale už jí máme zamluvenou

15.2.2006 14:36

oslik napsal(a):

a tohle jsou kluci

15.2.2006 22:47

pvc napsal(a):
a tohle jsou kluci

Jůůů, ty jsou krásný! Takový barvičky jsem snad ještě neviděla a to se u nás napodzim vystřídá na připuštění kolem 30-ti koz.

15.2.2006 22:54

oslik napsal(a):
A ještě jedna fotka...

Panička si poradí a zima už nám nevadí...:o))

17.2.2006 08:18

oslik napsal(a):

jak od Armaniho!!!

17.2.2006 10:34

oslik napsal(a):
Jůůů, ty jsou krásný! Takový barvičky jsem snad ještě neviděla a to se u nás napodzim vystřídá na připuštění kolem 30-ti koz.

Je to díky příbuzenské plemenitbě - dcera s otcem - naprosto to neschvaluji, ale těch koz tam mají asi pět, bílé a hnědé, kozel je celý černý a všechna narozená kůzlata jsou co se týče barvy naprosto úžasná. Proto mám tu černohnědou s bílýma ušima zamluvenou .

6.3.2006 21:47

pvc napsal(a):
Je to díky příbuzenské plemenitbě - dcera s otcem - naprosto to neschvaluji, ale těch koz tam mají asi pět, bílé a hnědé, kozel je celý černý a všechna narozená kůzlata jsou co se týče barvy naprosto úžasná. Proto mám tu černohnědou s bílýma ušima zamluvenou .

Posílám taky fotečky, i když kůzlata nejsou letošní, ty se teprve narodí...Ale jsou taky hezký, a všichni od jedné maminy

6.3.2006 21:50

jitka napsal(a):
Posílám taky fotečky, i když kůzlata nejsou letošní, ty se teprve narodí...Ale jsou taky hezký, a všichni od jedné maminy

A ještě jedny kůzlátka, loňský, jsou od stejné kozy, jako ty minulé 4.

6.3.2006 21:58

jitka napsal(a):
A ještě jedny kůzlátka, loňský, jsou od stejné kozy, jako ty minulé 4.

to je měla popleta s beranem, nééééé?!

7.3.2006 08:02

oslik napsal(a):

"kamzíček"

10.3.2006 19:25

laskominka napsal(a):
"kamzíček"

a tady jsou čerstvá miminka...

10.3.2006 19:32

laskominka napsal(a):
to je měla popleta s beranem, nééééé?!

néééé, měla je s hnědým kozlem, byli zajímavý, každý rok máme nějaké takové, i letos, ale to letošní se bohužel narodilo mrtvý, a zbylo hnědý a bílý, fotka níže...

11.3.2006 09:22

jitka napsal(a):
a tady jsou čerstvá miminka...

škoda mrňouska, přeju ať ta dvě pěkně rostou

13.3.2006 08:20

oslik napsal(a):
A ještě jedna fotka...

Prosila jsem Rózu, at to nejsou tři ...

13.3.2006 08:22

hehe napsal(a):
Prosila jsem Rózu, at to nejsou tři ...

A tak máme tři kluky a jednu holčičku.

13.3.2006 08:31

hehe napsal(a):

Jsem zvědavá, jak se nám o povede vypiplat.Potřebovala bych ještě dva struky.Setkal se někdo se čtyřčatama?

13.3.2006 09:42

hehe napsal(a):

mrkni níž, jsou tam taky 4čata,od jitky. tak se jí zeptej. Jinak gratuluju, ale 4 jsou fakt už dost.

13.3.2006 16:43

hehe napsal(a):
Jsem zvědavá, jak se nám o povede vypiplat.Potřebovala bych ještě dva struky.Setkal se někdo se čtyřčatama?

My měli čtyřčata předloni, (fotka níže).Všechny 4 dětičky byli v pohodě, jen to nejmenší mrně jsme chodili asi týden každou chvíli přikládat a hlídat u vemínka, aby se napilo.Pořád jsme sledovali, aby byli všechny napitý, ale oni si to vyřešili sami, pili na etapy.
A poměrně brzo začali upíjet koze její "pitíčko" z kýble.
Rostli jako z vody, a koza se s tolika dětma krásně rozdojila, a po odstavu v 7 týdnech dojila přes 6 litrů...A jen tak mimochodem, slyšela jsem i o koze, co měla paterčata, a odchovala je všechny..
Tak přeju Vaším kůzlátkům ať pěkně rostou a mamina ať hodně dojí..

13.3.2006 16:47

laskominka napsal(a):
škoda mrňouska, přeju ať ta dvě pěkně rostou

A ještě jedna fotečka, psí svetr na kozím těle, panečku, jak hřeje!

13.3.2006 18:40

jitka napsal(a):
A ještě jedna fotečka, psí svetr na kozím těle, panečku, jak hřeje!

No řekněte, nejsem fešanda?

14.3.2006 00:45

jitka napsal(a):

,,

14.3.2006 08:15

jitka napsal(a):

to jsou super oblečky
To si děláte sami?
Jirka MKF-K

14.3.2006 16:40

jirka mkf k napsal(a):
to jsou super oblečky
To si děláte sami?
Jirka MKF-K

Tak tenhhle červený obleček mi kdysi upletla jedna chovatelka na malou kníračku, aby jí v zimě po ostříhání nebyla zima.Po narození kůzlat, malá světlá kozička se stále hrbila, krčila se v koutečku, ani to dýchání se mi nelíbilo.Doktor jí preventivně píchnul antibiotika, ale neporadil nic.
Obléknutí kůzlete mi poradila kamarádka, která má oblečená kůzlata na fotkách výše. Moc jsem tomu nevěřila, ale za pokus to stálo.Za necelou hodinu po obléknutí kůzle vesele poskakovalo okolo mámy a dožadovalo se pití..Druhé kůzle bylo v pohodě i bez oblečku.Dnes, 3.den jsem obleček sundala, a kůzle je v pohodě.

15.3.2006 09:30

jitka napsal(a):
Tak tenhhle červený obleček mi kdysi upletla jedna chovatelka na malou kníračku, aby jí v zimě po ostříhání nebyla zima.Po narození kůzlat, malá světlá kozička se stále hrbila, krčila se v koutečku, ani to dýchání se mi nelíbilo.Doktor jí preventivně píchnul antibiotika, ale neporadil nic.
Obléknutí kůzlete mi poradila kamarádka, která má oblečená kůzlata na fotkách výše. Moc jsem tomu nevěřila, ale za pokus to stálo.Za necelou hodinu po obléknutí kůzle vesele poskakovalo okolo mámy a dožadovalo se pití..Druhé kůzle bylo v pohodě i bez oblečku.Dnes, 3.den jsem obleček sundala, a kůzle je v pohodě.

No jo, zahřát kůzlata ...u nás v chlívečku je psí zima, je to postavene velmi nekvalitně a promrzají zdi. Máme jenom jedno kozu, žádný kůň, ani kráva , co by topila a je tam fakt velmi sychravo. Začali se mi hrbit ze čtyřčat rovnou dvě. Koza je asi všechny neuživí, a tak má ty dvě silnější , ty preferuje a drží jim kdykoliv se přijdou napít. Na ty dvě slabší ale je jako macecha.. nedrží jim a trká je .Těžko se na ní zlobit, dělá to asi správně, jen my lidi holt nedokážeme s těma slabšíma třísknout.... A tak dokrmuji mlíkem , co jsem jsi prozřetelně nechala od lonska v mrazáku a aby jim bylo teplo tak jsem z mikiny ustřihla rukáv z měkký nápletem, ten mělo kůzle okolo krku, vystřihla jsem v úpletu dvě podlouhlé díry na přední nohy , rozstřihla spodek až k bříšku / přímo na kůzleti / byli rádi, že se hřejí na teplém klíně /. Kůzle bylo v pohodě, ale mám ase mohla zbláznit. Prskala na toho bobečka jako na tygra a vyskočila by z chlívku. A když se oblečené kůzle přiblížilo k ostatním, šla ho sežrat. A tak šel obleček do popelnice, a kůzlata jsme přemístili i s kozou do bývalé uhelny -dnes dřevníku přímo do rodinného domku..Je to vyrobené narychlo a trochu je to sbouchané jako u cikánů , ale je tam teplo , okno je tam taky a tak než se oteplí, mají přechodné bydliště...a smrádeček oddělují od chodby v domě dvoje dveře.. Konečně, naši předci taky bydleli všlijak. na jednu stranu v chodbě byly dveře do domu , na drhou stranu byly dveře do kuchyně... no a tak nějak to teď vypadá unás.. a slibuji si svatosvatě, že přístí rok koza na prskaní koncem září kašlu !!! nechám se obměkčit až v až v prosinci ...

18.3.2006 00:18

oslik napsal(a):

Od čtvrtečního večera máme další drobečky....

19.3.2006 23:15

hehe napsal(a):
No jo, zahřát kůzlata ...u nás v chlívečku je psí zima, je to postavene velmi nekvalitně a promrzají zdi. Máme jenom jedno kozu, žádný kůň, ani kráva , co by topila a je tam fakt velmi sychravo. Začali se mi hrbit ze čtyřčat rovnou dvě. Koza je asi všechny neuživí, a tak má ty dvě silnější , ty preferuje a drží jim kdykoliv se přijdou napít. Na ty dvě slabší ale je jako macecha.. nedrží jim a trká je .Těžko se na ní zlobit, dělá to asi správně, jen my lidi holt nedokážeme s těma slabšíma třísknout.... A tak dokrmuji mlíkem , co jsem jsi prozřetelně nechala od lonska v mrazáku a aby jim bylo teplo tak jsem z mikiny ustřihla rukáv z měkký nápletem, ten mělo kůzle okolo krku, vystřihla jsem v úpletu dvě podlouhlé díry na přední nohy , rozstřihla spodek až k bříšku / přímo na kůzleti / byli rádi, že se hřejí na teplém klíně /. Kůzle bylo v pohodě, ale mám ase mohla zbláznit. Prskala na toho bobečka jako na tygra a vyskočila by z chlívku. A když se oblečené kůzle přiblížilo k ostatním, šla ho sežrat. A tak šel obleček do popelnice, a kůzlata jsme přemístili i s kozou do bývalé uhelny -dnes dřevníku přímo do rodinného domku..Je to vyrobené narychlo a trochu je to sbouchané jako u cikánů , ale je tam teplo , okno je tam taky a tak než se oteplí, mají přechodné bydliště...a smrádeček oddělují od chodby v domě dvoje dveře.. Konečně, naši předci taky bydleli všlijak. na jednu stranu v chodbě byly dveře do domu , na drhou stranu byly dveře do kuchyně... no a tak nějak to teď vypadá unás.. a slibuji si svatosvatě, že přístí rok koza na prskaní koncem září kašlu !!! nechám se obměkčit až v až v prosinci ...

ještě jedna legrační...

22.3.2006 12:33

hehe napsal(a):

Róza s dětmi bydlí v kotelně a někdy mám pocit, že jak kůzlata začínají hopsat, je jich chvílemi třicet a více. Není kam šlápnout!!Kdykoliv se ohnu mám dvě a více kopýtek na hlavě a na zádech. taky začínaji být zvědavá a všude vlezou.Přikládám momentku kozí holčičky. Jsou jí na fotce tři dny.

1.4.2006 00:37

oslik napsal(a):

Tak pro letošek už máme snad "okozlíno". 14 kůzlat od 6 "normálních" koz a 1 kozička od zakrslíků (kašmírka křížená s čímsi...). Z toho 5 kozlíků, 9 koziček a 1 hermafrodit.

1.4.2006 00:46

oslik napsal(a):

Hnědý kluk

1.4.2006 00:51

oslik napsal(a):

Jeho sestřička

1.4.2006 01:02

oslik napsal(a):

Zakrslá kozička svou malou holčičku nepřijala, a tak drobek bydlí už týden u nás v koupelně a pije z lahve.

Přidejte reakci

Přidat smajlík