Kurz pro mírně pokročilé sýraře - volná místa!!!Možnost nákupu forem aj.!
hanka mkf

Dobrý den,
ač na poslední chvíli, díky odřeknutí několika účastníků, se uvolnilo zhruba 5 míst na kurz pro mírně pokročilé sýraře!
Kurz pro mírně pokročilé sýraře
11. - 13. dubna 2008
pátek od 17. hodiny do neděle 16. hodiny
Cílem sýrařského kurzu pro mírně pokročilé je seznámit účastníky se zpracováním mléka na farmách v minimlékárnách . Prakticky si tak vyzkoušet různé technologické postupy jednotlivých mléčných výrobků. Kurz je zaměřen na postupy a principy ve výrobě mléčných výrobků, poukázání na rozvoj minimlékáren a minisýráren, upozorněním účastníků na základní zásady výrobní a hygienické praxe při zpracování mléka, legislativu a kritických kontrolních bodů. Kurz je určen především pro zkušenější farmáře při zpracování mléka, kteří se chtějí dovědět více o mlékařství a sýrařství a jejich interpretaci pro faremní zpracování a studenty odborných škol. Organizátoři tak chtějí podpořit vznikající drobné a střední zemědělství spojené s chovem domácích zvířat s produkcí mléka v našem kraji.Všechna práva na drobnou změnu programu vyhrazena.
Počet účastníků je omezen na 15 osob.
PROGRAM:
*Význam faremního zpracování mléka
*Složení a vlastnosti mléka
*Základy technologického zpracování kozího/kravského mléka na kysané výrobky, přírodní nezrající sýry,polotvrdé a tvrdé sýry, pařené, zrající a uzené sýry, máslo, (k dispozici bude kravské i kozí mléko).
*Čisté mlékařské kultury, syřidla a pomocné látky při výrobě mléčných výrobků
*Zásady správné výrobní a hygienické praxe, hygienické minimum, HACCP, problematika faremního zpracování mléka
*Zařízení minimlékáren a minisýráren a uvádění výrobků do oběhu, platná legislativa a předpisy (možná účast hosta z KVS nebo SVS ČR)
*Ochutnávka jednotlivých výrobků, diskuze na volná témata
*K dispozici mnoho odborné literatury, promítání výroby sýrů ze zahraničí, potřebné kontakty a tipy na výrobce mlékařských kultur, zařízení či poradenství
Kurz se uskuteční v prostorách profikuchyně - prosíme účastníky, aby si opatřili vhodnou obuv (bílé pláště a pokrývka hlavy budou k dispozici u pořadatelů). Ozdravovna Radostín, o.p.s v Radostíně u Sychrova, prostor profikuchyně www.ozdravovnaradostin.cz
Bude zde předvedena prezentace firmy KETRIS A SORTIMENT POTŘEB PRO VÝROBU SÝRŮ ZDE BUDE K PRODEJI!!! (formy na sýr, tvarožníky, harfy, atd.)
Cena kurzu bude zhruba 1 500 ,- Kč za osobu (cena zahrnuje stravu, ubytování a příspěvek na pronájem prostor, surovinu pro zpracování a upomínkový certifikát).
Pokud máte zájem, kontaktujte mne prosím na mob: 608/ 818 952 nebo malakozifarma@seznam.cz
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Dobrý den,
ač na poslední chvíli, díky odřeknutí několika účastníků, se uvolnilo zhruba 5 míst na kurz pro mírně pokročilé sýraře!
Kurz pro mírně pokročilé sýraře
11. - 13. dubna 2008
pátek od 17. hodiny do neděle 16. hodiny
Cílem sýrařského kurzu pro mírně pokročilé je seznámit účastníky se zpracováním mléka na farmách v minimlékárnách . Prakticky si tak vyzkoušet různé technologické postupy jednotlivých mléčných výrobků. Kurz je zaměřen na postupy a principy ve výrobě mléčných výrobků, poukázání na rozvoj minimlékáren a minisýráren, upozorněním účastníků na základní zásady výrobní a hygienické praxe při zpracování mléka, legislativu a kritických kontrolních bodů. Kurz je určen především pro zkušenější farmáře při zpracování mléka, kteří se chtějí dovědět více o mlékařství a sýrařství a jejich interpretaci pro faremní zpracování a studenty odborných škol. Organizátoři tak chtějí podpořit vznikající drobné a střední zemědělství spojené s chovem domácích zvířat s produkcí mléka v našem kraji.Všechna práva na drobnou změnu programu vyhrazena.
Počet účastníků je omezen na 15 osob.
PROGRAM:
*Význam faremního zpracování mléka
*Složení a vlastnosti mléka
*Základy technologického zpracování kozího/kravského mléka na kysané výrobky, přírodní nezrající sýry,polotvrdé a tvrdé sýry, pařené, zrající a uzené sýry, máslo, (k dispozici bude kravské i kozí mléko).
*Čisté mlékařské kultury, syřidla a pomocné látky při výrobě mléčných výrobků
*Zásady správné výrobní a hygienické praxe, hygienické minimum, HACCP, problematika faremního zpracování mléka
*Zařízení minimlékáren a minisýráren a uvádění výrobků do oběhu, platná legislativa a předpisy (možná účast hosta z KVS nebo SVS ČR)
*Ochutnávka jednotlivých výrobků, diskuze na volná témata
*K dispozici mnoho odborné literatury, promítání výroby sýrů ze zahraničí, potřebné kontakty a tipy na výrobce mlékařských kultur, zařízení či poradenství
Kurz se uskuteční v prostorách profikuchyně - prosíme účastníky, aby si opatřili vhodnou obuv (bílé pláště a pokrývka hlavy budou k dispozici u pořadatelů). Ozdravovna Radostín, o.p.s v Radostíně u Sychrova, prostor profikuchyně www.ozdravovnaradostin.cz
Bude zde předvedena prezentace firmy KETRIS A SORTIMENT POTŘEB PRO VÝROBU SÝRŮ ZDE BUDE K PRODEJI!!! (formy na sýr, tvarožníky, harfy, atd.)
Cena kurzu bude zhruba 1 500 ,- Kč za osobu (cena zahrnuje stravu, ubytování a příspěvek na pronájem prostor, surovinu pro zpracování a upomínkový certifikát).
Pokud máte zájem, kontaktujte mne prosím na mob: 608/ 818 952 nebo malakozifarma@seznam.cz
Ze začátečnického kurzu únor 2008
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Dobrý den,
ač na poslední chvíli, díky odřeknutí několika účastníků, se uvolnilo zhruba 5 míst na kurz pro mírně pokročilé sýraře!
Kurz pro mírně pokročilé sýraře
11. - 13. dubna 2008
pátek od 17. hodiny do neděle 16. hodiny
Cílem sýrařského kurzu pro mírně pokročilé je seznámit účastníky se zpracováním mléka na farmách v minimlékárnách . Prakticky si tak vyzkoušet různé technologické postupy jednotlivých mléčných výrobků. Kurz je zaměřen na postupy a principy ve výrobě mléčných výrobků, poukázání na rozvoj minimlékáren a minisýráren, upozorněním účastníků na základní zásady výrobní a hygienické praxe při zpracování mléka, legislativu a kritických kontrolních bodů. Kurz je určen především pro zkušenější farmáře při zpracování mléka, kteří se chtějí dovědět více o mlékařství a sýrařství a jejich interpretaci pro faremní zpracování a studenty odborných škol. Organizátoři tak chtějí podpořit vznikající drobné a střední zemědělství spojené s chovem domácích zvířat s produkcí mléka v našem kraji.Všechna práva na drobnou změnu programu vyhrazena.
Počet účastníků je omezen na 15 osob.
PROGRAM:
*Význam faremního zpracování mléka
*Složení a vlastnosti mléka
*Základy technologického zpracování kozího/kravského mléka na kysané výrobky, přírodní nezrající sýry,polotvrdé a tvrdé sýry, pařené, zrající a uzené sýry, máslo, (k dispozici bude kravské i kozí mléko).
*Čisté mlékařské kultury, syřidla a pomocné látky při výrobě mléčných výrobků
*Zásady správné výrobní a hygienické praxe, hygienické minimum, HACCP, problematika faremního zpracování mléka
*Zařízení minimlékáren a minisýráren a uvádění výrobků do oběhu, platná legislativa a předpisy (možná účast hosta z KVS nebo SVS ČR)
*Ochutnávka jednotlivých výrobků, diskuze na volná témata
*K dispozici mnoho odborné literatury, promítání výroby sýrů ze zahraničí, potřebné kontakty a tipy na výrobce mlékařských kultur, zařízení či poradenství
Kurz se uskuteční v prostorách profikuchyně - prosíme účastníky, aby si opatřili vhodnou obuv (bílé pláště a pokrývka hlavy budou k dispozici u pořadatelů). Ozdravovna Radostín, o.p.s v Radostíně u Sychrova, prostor profikuchyně www.ozdravovnaradostin.cz
Bude zde předvedena prezentace firmy KETRIS A SORTIMENT POTŘEB PRO VÝROBU SÝRŮ ZDE BUDE K PRODEJI!!! (formy na sýr, tvarožníky, harfy, atd.)
Cena kurzu bude zhruba 1 500 ,- Kč za osobu (cena zahrnuje stravu, ubytování a příspěvek na pronájem prostor, surovinu pro zpracování a upomínkový certifikát).
Pokud máte zájem, kontaktujte mne prosím na mob: 608/ 818 952 nebo malakozifarma@seznam.cz
Vyrobené výrobky na kurzu
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Dobrý den,
ač na poslední chvíli, díky odřeknutí několika účastníků, se uvolnilo zhruba 5 míst na kurz pro mírně pokročilé sýraře!
Kurz pro mírně pokročilé sýraře
11. - 13. dubna 2008
pátek od 17. hodiny do neděle 16. hodiny
Cílem sýrařského kurzu pro mírně pokročilé je seznámit účastníky se zpracováním mléka na farmách v minimlékárnách . Prakticky si tak vyzkoušet různé technologické postupy jednotlivých mléčných výrobků. Kurz je zaměřen na postupy a principy ve výrobě mléčných výrobků, poukázání na rozvoj minimlékáren a minisýráren, upozorněním účastníků na základní zásady výrobní a hygienické praxe při zpracování mléka, legislativu a kritických kontrolních bodů. Kurz je určen především pro zkušenější farmáře při zpracování mléka, kteří se chtějí dovědět více o mlékařství a sýrařství a jejich interpretaci pro faremní zpracování a studenty odborných škol. Organizátoři tak chtějí podpořit vznikající drobné a střední zemědělství spojené s chovem domácích zvířat s produkcí mléka v našem kraji.Všechna práva na drobnou změnu programu vyhrazena.
Počet účastníků je omezen na 15 osob.
PROGRAM:
*Význam faremního zpracování mléka
*Složení a vlastnosti mléka
*Základy technologického zpracování kozího/kravského mléka na kysané výrobky, přírodní nezrající sýry,polotvrdé a tvrdé sýry, pařené, zrající a uzené sýry, máslo, (k dispozici bude kravské i kozí mléko).
*Čisté mlékařské kultury, syřidla a pomocné látky při výrobě mléčných výrobků
*Zásady správné výrobní a hygienické praxe, hygienické minimum, HACCP, problematika faremního zpracování mléka
*Zařízení minimlékáren a minisýráren a uvádění výrobků do oběhu, platná legislativa a předpisy (možná účast hosta z KVS nebo SVS ČR)
*Ochutnávka jednotlivých výrobků, diskuze na volná témata
*K dispozici mnoho odborné literatury, promítání výroby sýrů ze zahraničí, potřebné kontakty a tipy na výrobce mlékařských kultur, zařízení či poradenství
Kurz se uskuteční v prostorách profikuchyně - prosíme účastníky, aby si opatřili vhodnou obuv (bílé pláště a pokrývka hlavy budou k dispozici u pořadatelů). Ozdravovna Radostín, o.p.s v Radostíně u Sychrova, prostor profikuchyně www.ozdravovnaradostin.cz
Bude zde předvedena prezentace firmy KETRIS A SORTIMENT POTŘEB PRO VÝROBU SÝRŮ ZDE BUDE K PRODEJI!!! (formy na sýr, tvarožníky, harfy, atd.)
Cena kurzu bude zhruba 1 500 ,- Kč za osobu (cena zahrnuje stravu, ubytování a příspěvek na pronájem prostor, surovinu pro zpracování a upomínkový certifikát).
Pokud máte zájem, kontaktujte mne prosím na mob: 608/ 818 952 nebo malakozifarma@seznam.cz
POZOR
termín kurzu se PŘESOUVÁ na 25. - 27. 4. 2008
Kdo má ještě zájem se zúčastnit tohoto velmi povedeného kurzu, má možnost se ještě přihlásit!
Je zde velmi příjemné prostředí v okolí ozdravovny, perfektní zázemí a ubytování v jednom objektu. Lpíme na to, aby se každý vše naučil a vyzkoušel si.
Během zítřka přibyde fotogalerie a článek o kurzu začátečnických sýrařů konané v únoru tohoto roku na našich webovkách www.malakozifarma.cz.
Přijďtě pobejt s radostí do Radostína a něčemu krásnému se přiučit!
Hanka mkf
hanka mkf
napsal(a):
POZOR
termín kurzu se PŘESOUVÁ na 25. - 27. 4. 2008
Kdo má ještě zájem se zúčastnit tohoto velmi povedeného kurzu, má možnost se ještě přihlásit!
Je zde velmi příjemné prostředí v okolí ozdravovny, perfektní zázemí a ubytování v jednom objektu. Lpíme na to, aby se každý vše naučil a vyzkoušel si.
Během zítřka přibyde fotogalerie a článek o kurzu začátečnických sýrařů konané v únoru tohoto roku na našich webovkách www.malakozifarma.cz.
Přijďtě pobejt s radostí do Radostína a něčemu krásnému se přiučit!
Hanka mkf
Haničko ,jestli je to Radostín u Sychrova ,tak se závazně hlásím a ubytování bych nepotřebovala ,ale samozřejmě cenu uhradím celou. Renata