Zdravim všechny diskutující... Naše kozena má zvláštní vemínko, tak bych se vás ráda zeptala, co to je? setkali jste se s tím?.. jestli má cenu takovou kozenu připustit a mít jí na chov... má každej "cecek" jinak velkej... jsem začínající chovatelka, tak děkuji za rady a poznatky..
luckavosa
napsal(a):
Zdravim všechny diskutující... Naše kozena má zvláštní vemínko, tak bych se vás ráda zeptala, co to je? setkali jste se s tím?.. jestli má cenu takovou kozenu připustit a mít jí na chov... má každej "cecek" jinak velkej... jsem začínající chovatelka, tak děkuji za rady a poznatky..
ještě dodam pár fotek... snad bude něco vidět...
luckavosa
napsal(a):
ještě dodam pár fotek... snad bude něco vidět...
moc kvalitní fotky bohužel nemám...
luckavosa
napsal(a):
moc kvalitní fotky bohužel nemám...
nechtěla a nechtěla stát... :o)))
luckavosa
napsal(a):
nechtěla a nechtěla stát... :o)))
Jestli je to dosud nerodivší koza, vemínko se v laktaci může porovnat. Měla jsem takové kozy. Jedné se vemínko porovnalo už nafurt, druhá ho měla souměrné jen v plné laktaci a před zasušením vypadalo podobně jako na těch fotkách. A podobné to měla i její dcera - té ale vemínko později zesouměrnilo - asi tak na čvrté laktaci už nikdo nic nepoznal.
jirinajanickova
napsal(a):
Jestli je to dosud nerodivší koza, vemínko se v laktaci může porovnat. Měla jsem takové kozy. Jedné se vemínko porovnalo už nafurt, druhá ho měla souměrné jen v plné laktaci a před zasušením vypadalo podobně jako na těch fotkách. A podobné to měla i její dcera - té ale vemínko později zesouměrnilo - asi tak na čvrté laktaci už nikdo nic nepoznal.
Ahoj, myslím si, že by se jí to mělo srovnat. Vloni jsme koupili kozenu. Měla čtyři roky. Také měla nesouměrné vemínko a to dost. A po porodu se jí krásně srovnalo. Dokonce ta menší strana je teď větší a má v ní více mléka. Podívej se na fotky z "maxi vemena" hned první fotka a je to ta kozena vpravo. Hezký večer pá...Magda