Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2009 13:49
kessi

XXX.XXX.22.24

Zdravím mám takový problém,moje 4roky stará koza dostala zánět vemene .moc nechápu proč ,byla zaprahlá.vet jí nasadil ATB s amoxicilínem a řekl že jí mám 2x-3xdenně odstříkávat, ale ono už není co ,jeden struk se zdá už v pořádku je měký a studený a téměř z něj nic nejde ,malinko mléka.
Jenže ten druhý je sice studený ale dost tuhý ,když se ho snažím odstříkat jdou jen růžové kapičky nic víc mám obavu že už se to nezlepší,ATB mám ještě na dva dny .Máte někdo prosím podobnou zkušenost,můžete mi poradit ,děkuji

9.2.2009 14:03
renata

XXX.XXX.51.72

kessi napsal(a):
Zdravím mám takový problém,moje 4roky stará koza dostala zánět vemene .moc nechápu proč ,byla zaprahlá.vet jí nasadil ATB s amoxicilínem a řekl že jí mám 2x-3xdenně odstříkávat, ale ono už není co ,jeden struk se zdá už v pořádku je měký a studený a téměř z něj nic nejde ,malinko mléka.
Jenže ten druhý je sice studený ale dost tuhý ,když se ho snažím odstříkat jdou jen růžové kapičky nic víc mám obavu že už se to nezlepší,ATB mám ještě na dva dny .Máte někdo prosím podobnou zkušenost,můžete mi poradit ,děkuji

Mohu-li poradit,tak já jsem postupovala takto: 1/nahřát suchým teplem/lampou/
2/sehnat apflegmin /na internetu nebo vet/
3/nebo namíchatnesol.sádlo s octem
4/masírovat a oddojovat čím víc tím líp

Renata

9.2.2009 14:06
kessi

XXX.XXX.22.24

renata napsal(a):
Mohu-li poradit,tak já jsem postupovala takto: 1/nahřát suchým teplem/lampou/
2/sehnat apflegmin /na internetu nebo vet/
3/nebo namíchatnesol.sádlo s octem
4/masírovat a oddojovat čím víc tím líp

Renata

to sadlo s octem znám od krav ale nějak jsi nevybavuji poměr,taky mě to vůbec nenapadlo ,ůplně jsem na to zapoměla děkuji

9.2.2009 15:22
roklanka

XXX.XXX.6.33

kessi napsal(a):

Ještě existule Tetra delta,aplikuje se přímo do vemene. Stalo se mi přesně totéž.U pětileté kozy,měsíc zasušené.Objevila se na vemeni boulička,vemeno mělo normální teplotu,koza žrala,vypadalo to,že jí nic nechybí.S přibývyjícím časem se stala z bouličky boule a bylo jasné,že se něco děje.Dostala antibiotika,vemeno jsem oddojovala,teklo růžové mléko.Mazala jsem vemeno mastizanem. Jeden struk byl v pořádku,ale ve druhém to bylo horší a horší.Zánět pokračoval,takže jsem aplikovala Tetra deltu,nahřívala vemeno,opět antibiotika.Koza porodila týden před termínem,kozlíka jsem odchovávala na flašce.Týden po jeho narození jsem kozu utratila.Celý struk už byl tvrdý,neteklo z něj nic a koza přestala žrát.
Doufám,že budete mít větší štěstí,držím palce

9.2.2009 19:40
kessi

XXX.XXX.22.24

roklanka napsal(a):
Ještě existule Tetra delta,aplikuje se přímo do vemene. Stalo se mi přesně totéž.U pětileté kozy,měsíc zasušené.Objevila se na vemeni boulička,vemeno mělo normální teplotu,koza žrala,vypadalo to,že jí nic nechybí.S přibývyjícím časem se stala z bouličky boule a bylo jasné,že se něco děje.Dostala antibiotika,vemeno jsem oddojovala,teklo růžové mléko.Mazala jsem vemeno mastizanem. Jeden struk byl v pořádku,ale ve druhém to bylo horší a horší.Zánět pokračoval,takže jsem aplikovala Tetra deltu,nahřívala vemeno,opět antibiotika.Koza porodila týden před termínem,kozlíka jsem odchovávala na flašce.Týden po jeho narození jsem kozu utratila.Celý struk už byl tvrdý,neteklo z něj nic a koza přestala žrát.
Doufám,že budete mít větší štěstí,držím palce

Děkuji za radu já mám o ní opravdu strach,protože dost polehává tedˇ jsem u ní byla dát ATB ta jedna půlka je dorá ale ta druhá trušku hřeje a prostě s toho nic nemůžu odstříkat ale přišlo mi že to nebylo tak nateklé jako včera tak nevím.doufám že jí s toho vykřešu .jesli máte nějaké další rady sem s nimi Díky moc

Přidejte reakci

Přidat smajlík