Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2009 18:28
skippy

XXX.XXX.88.145

Zdravím Vás! Jsem takový malochovatel a nadšenec pro všemožnou "havěť" , ale asi bych si měla dohonit papírové a úřední resty, jako je registrace hospodářství, ale bojím se toho, nevím, jak to probíhá. A teď k tomu, oč mi jde asi nejvíc. Mám kamerunskou kozičku, je to mazel, společnice a kamarádka, rozhodně to není hospodářské zvíře určené na jatka! Dobrovolně se přiznávám, že není zaregistrovaná, tudíž nemá ani ušní známky. Popravdě, nedovedu si představit, že by je měla! Vždyť je to hyzdí, je to maličká jemná kozina a představa, že bude mít plasty v uších mě docela děsí...! Je možné se nějak vyhnout tomu, aby jí je dali do uší, aniž bych jí někam schovala a nepřiznala jí? Je to asi naivní dotaz, ale trochu mě to trápí. Jinak mám ještě koníka, nějaké ty slípky a fenku. Dobudoucna bych ráda, kdyby se zvěřinec rozrostl

Budu ráda za jakékoliv rady a postřehy.
Tady naše Amálka

11.2.2009 19:11
danurba

XXX.XXX.190.165

skippy napsal(a):
Zdravím Vás! Jsem takový malochovatel a nadšenec pro všemožnou "havěť" , ale asi bych si měla dohonit papírové a úřední resty, jako je registrace hospodářství, ale bojím se toho, nevím, jak to probíhá. A teď k tomu, oč mi jde asi nejvíc. Mám kamerunskou kozičku, je to mazel, společnice a kamarádka, rozhodně to není hospodářské zvíře určené na jatka! Dobrovolně se přiznávám, že není zaregistrovaná, tudíž nemá ani ušní známky. Popravdě, nedovedu si představit, že by je měla! Vždyť je to hyzdí, je to maličká jemná kozina a představa, že bude mít plasty v uších mě docela děsí...! Je možné se nějak vyhnout tomu, aby jí je dali do uší, aniž bych jí někam schovala a nepřiznala jí? Je to asi naivní dotaz, ale trochu mě to trápí. Jinak mám ještě koníka, nějaké ty slípky a fenku. Dobudoucna bych ráda, kdyby se zvěřinec rozrostl

Tady naše Amálka

ahojky...pokud máš jednu kamerunku na mazlení, tak se na to klidně vykašli. ze zkušenosti vím, že absolutní většina majitelů jedné nebo dvou koz neregistrují a zatím z toho nikdo nic nedělá. Jedině, kdybys měla kolem sebe někoho, komu by se to nelíbilo nebo od koho bys mohla čekat, že tě udá, tak to udělej, abys neměla zbytečný nepříjemnosti.

11.2.2009 19:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

danurba napsal(a):
ahojky...pokud máš jednu kamerunku na mazlení, tak se na to klidně vykašli. ze zkušenosti vím, že absolutní většina majitelů jedné nebo dvou koz neregistrují a zatím z toho nikdo nic nedělá. Jedině, kdybys měla kolem sebe někoho, komu by se to nelíbilo nebo od koho bys mohla čekat, že tě udá, tak to udělej, abys neměla zbytečný nepříjemnosti.

Obejít se bez toho můžete.

Ale pokud by nenechavý soused nahlásil, že nemáte evidovanou zenu, tak by jste mohla dostat pokutu.

Doporučila bych proto nahlásit a známku jí nepíchat do uší ale třeba na obojek. Špatně vypadat nebude a budete mít klídek.

PS: Nevím, zda víte, že je povinné očkovat proti blue tongue (modrý jazyk) - očkují se JEN nahlášená zvířeta, majitelům nenahlášenýcha tudíž i neočkovaných zvířat hrozí pokuta 500 000,- (pokud jsem teda dobře už dříve vyčetla) z porušování nařízení KVS.

11.2.2009 19:40
hannah

XXX.XXX.7.86

skippy napsal(a):

Tady naše Amálka

skippy, založení hospodářství a registrace zvířat je nutnost! tyhle rady typu: "vykašli se na to, máš ji na mazlení", jsou pěkná hovadina. založit hospodářství je jednoduché, najdi si to zpět v diskuzích na nemoderce, už to tam bylo několikrát vysvětleno a pak objednej Amálce známky, z doslechu vím, že kontroly občas přimhouří oči nad tím když zvíře není visačkami ocejchvoné (a když budeš mít dobrý důvod, proč jsi to neudělala), ale až budeš mít zvířat více a bez známek, koleduješ si o pokutu! pokud ti např. příjde kontrola na základě udání nepřejícného souseda a ten bude mít hoooodně dlouhé prsty, věř tomu, že po tobě půjdou a pokuty za neregistrované hospodářství a neoznačená zvířata je až 500.000,- (slovy pět set tistíc!) - nikoho pak nebude zajímat, že Amálka nebyla určená na jatka, ale že to byl mazlík - to není argument. přeji, abys pobrala rozum dřív, než budeš mít problémy, kterým lze snadno předejít.
Hanka

11.2.2009 19:47
uska

XXX.XXX.253.239

lavacca napsal(a):
Obejít se bez toho můžete.

Ale pokud by nenechavý soused nahlásil, že nemáte evidovanou zenu, tak by jste mohla dostat pokutu.

Doporučila bych proto nahlásit a známku jí nepíchat do uší ale třeba na obojek. Špatně vypadat nebude a budete mít klídek.

PS: Nevím, zda víte, že je povinné očkovat proti blue tongue (modrý jazyk) - očkují se JEN nahlášená zvířeta, majitelům nenahlášenýcha tudíž i neočkovaných zvířat hrozí pokuta 500 000,- (pokud jsem teda dobře už dříve vyčetla) z porušování nařízení KVS.

Zuzko, to je novina, dnes už se eviduji i ženy a chlapy ne ?
Nemělo být v textu neevidovanou ( KO)zenu ??? ale my si to domyslíme, aspoň jsem se pobavila. Ludmila

11.2.2009 20:52
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

uska napsal(a):
Nemělo být v textu neevidovanou ( KO)zenu ??? ale my si to domyslíme, aspoň jsem se pobavila. Ludmila

no je je ! na některé musíš mít i zbrojní pas !

11.2.2009 21:08
lavacca

XXX.XXX.1.3

uska napsal(a):

samozřejmě tam mělo být KOzenu.........jsem to po sobě pořádně nečetla(jsem ještě teďka trochu v šoku - můj autobus ze školy vlítl díky ledu do škarpy a málem se pak převrátil na pole, tak jsem byla ráda, že jsem se celá dostala domů)....ale aspoň, že jsem vás neplánovaně pobavila...

12.2.2009 08:43
knavova

XXX.XXX.128.254

skippy napsal(a):

Tady naše Amálka

Hospodářství a zvíře určitě registrujte. Naušnicím v uších se vyhnete po domluvě s veterinářem. Nám u kamerunských koziček a quessantských oveček napsal papír, že není kam jim píchnout naušnici. Protože mám pár kousků, tak je určitě rozeznám a známky mám uložené i s papírem v šuplíku. Je fakt, že náš doktor je super. Pavlína

12.2.2009 10:28
oluska

XXX.XXX.39.212

skippy napsal(a):

Tady naše Amálka

já bych radila zaregistrovat k vuli sousedum a ušni známku uložit do šupliku a je po problému

12.2.2009 18:37
skippy

XXX.XXX.88.145

oluska napsal(a):
já bych radila zaregistrovat k vuli sousedum a ušni známku uložit do šupliku a je po problému

Děkuji Vám všem! Jen nevím, jestli to špatně nevyznělo... Já se nechci vyhnout registraci hospodářství, ale tomu, aby koza měla v uších známky. Ale když říkáte, že stačí je mít v suplíku, tak jste mě trochu uklidnili. A s tím veterinářem to funguje jak? Promiňte mi ty hloupé otázky, jsem začátečník.

12.2.2009 19:49
knavova

XXX.XXX.128.254

skippy napsal(a):
Děkuji Vám všem! Jen nevím, jestli to špatně nevyznělo... Já se nechci vyhnout registraci hospodářství, ale tomu, aby koza měla v uších známky. Ale když říkáte, že stačí je mít v suplíku, tak jste mě trochu uklidnili. A s tím veterinářem to funguje jak? Promiňte mi ty hloupé otázky, jsem začátečník.

No já jsem si našemu doktorovi stěžovala, že těm miniaturním plemenům to není kam cvaknout a že je to vlastně dost hnusný. On se sám nabídl, že to není problém a pro případnou kontrolu jsme napsali papír. Pavlína

Přidejte reakci

Přidat smajlík