kessi
napsal(a):
Zdravím mám jehně které ovce odmítla, ale nechce cucat dudlík,krmím stříkačkou s hadičkou ale je to boj,když dám lahev s dudlíke tak jí nechce.Přitom sací reflex má.Máte někdo nějaký fígl jak na to.Děkuji
Udělej do dudlíku trošku větší dírku, aby se na něm při nahnutí udělala kapička a pak šupntovi šoupnout do tlamičky a třeba mu tam i trošku mlíčka stříknout. Za dvakrát pochopí, že to má tahat a že z toho teče dobrota. Ale bacha na somráky mám doma dvě jehňata a první tejden se tvářila že maj hlad a že maminy pro ně maj málo mlíka. Tak dostala párkrát z flašky a teďka viděj jakoukoliv flašku a somrujou a sežraly by i tu flašku, ale mlíka maj od vlastních matek dost.
kessi
napsal(a):
Zdravím mám jehně které ovce odmítla, ale nechce cucat dudlík,krmím stříkačkou s hadičkou ale je to boj,když dám lahev s dudlíke tak jí nechce.Přitom sací reflex má.Máte někdo nějaký fígl jak na to.Děkuji
Vrazit dudlík do tamičky a vymačkávat mu tam mlíko,pochopí to rychle.Jakej máte dudlík?Z lidskýho dudlíku to jde hůř a dýl.
roklanka
napsal(a):
Vrazit dudlík do tamičky a vymačkávat mu tam mlíko,pochopí to rychle.Jakej máte dudlík?Z lidskýho dudlíku to jde hůř a dýl.
Mám dědský i ovčí a dávám mu Jehněsan s heřmámkem a glukopurem,narodil se včera dopoledne,večer ho uplně odmítla,dudlík mu nacpu do tlamičky i větší dírku má a on to žvíká ale nesaje.
roklanka
napsal(a):
Chce to trpělivost,vymačkávám jim to do tlamičky,používám dudlíky na petky jsou měkčí kůzlata z nich pijí líp.Zpravidla se to naučí do 24 hodin.
Tak úspěch ,potrápila jsem mrnouse trošku hlady už se chytil vypil skoro 150ml se mi tak ulevilo.Mám ho doma v obýváku v dětské ohradce,připadám jsi trochu jako exoton byl totiž hodně podchlazený a pořád se třásl,když jsem ho našla po porodu byl skoro mrtvý.Je mi jasné že zase přečůrávám matku přírodu ale nemám to srdce ho nechat na pospas osudu,ted tu béčí v té ohrádce a manžel je v klidu ,protože ovce jsou jeho
docela jsi užívám
jak mu to leze na nervy ale mlčí protože ,když jsem chtěla oveny já tak to nešlo.Děkuji za rady Pavla
kessi
napsal(a):
dám si jehně na klín zády k sobě, nacpu mu dudlík do tlamičky a srovnám ho tak, aby byl přímo zepředu. Pak tlamičku druhou rukou obejmu tak, aby měl dost prostoru na sání a přitom nemohl dudlík vyplivnout. Pokud ho žvýká, chyba bude v tom, že ho má z boku, a ne zepředu. Při tom, jak mu držím tlamičku ho jemně šimrám pod bradou, podporuje to sací reflex. Většinou se to povede do hodiny, nejpozději za jeden den to pochopili všichni. Lahvičku používám dětskou plastovou a snažím se mu trochu mlíka nastříkat do tlamičky. Větší dírku bych nedělala, někdy se stává, že se pak jehně zakuckává. přeju hodně zdaru.
roklanka
napsal(a):
Chce to trpělivost,vymačkávám jim to do tlamičky,používám dudlíky na petky jsou měkčí kůzlata z nich pijí líp.Zpravidla se to naučí do 24 hodin.
taky mám zkušenost s odchovem jehněte na lahvi. Osvědčil se mi dětský dudlík silikonový. Zkuste dudlík zarazit jehněti do koutku tlamičky a jemně mnout krk v oblasti hrtanu. Donutí ho to polknout. Předloni jsem odchovávala první jehně, vloni jsem takto odchovala 4 jehňata. Krmila jsem normální kravské mléko, na 250ml mléka jsem dala 2 rovné lžičky Glukopuru. Je ale dobré první dva dny krmit mlezivo, nejlépe od matky...Na fotce je jedno z těch loňských jehňat
danurba
napsal(a):
dám si jehně na klín zády k sobě, nacpu mu dudlík do tlamičky a srovnám ho tak, aby byl přímo zepředu. Pak tlamičku druhou rukou obejmu tak, aby měl dost prostoru na sání a přitom nemohl dudlík vyplivnout. Pokud ho žvýká, chyba bude v tom, že ho má z boku, a ne zepředu. Při tom, jak mu držím tlamičku ho jemně šimrám pod bradou, podporuje to sací reflex. Většinou se to povede do hodiny, nejpozději za jeden den to pochopili všichni. Lahvičku používám dětskou plastovou a snažím se mu trochu mlíka nastříkat do tlamičky. Větší dírku bych nedělala, někdy se stává, že se pak jehně zakuckává. přeju hodně zdaru.
Dělám to podobně, jen ještě mu k tomu dělám ze začátku zvukovou kulisu - mlaskám "ccc" jako když se cucá bombón - kupodivu to VELMI DOBŘE zabírá
jirinajanickova
napsal(a):
Dělám to podobně, jen ještě mu k tomu dělám ze začátku zvukovou kulisu - mlaskám "ccc" jako když se cucá bombón - kupodivu to VELMI DOBŘE zabírá
Dle mých zkušeností se prckům lépe cucá z kulatého dudlíku, než z placatého. Velikost 3 - v supermarketech bývají většinou jen ty placaté a za hodně peněz- tyhle kulaté ještě bývají v prodejnách tempy, tuty, i v kauflandu- a stojí dvacku. Ta vel. 3 je přesně ta velikost, která když lahvičku nahnete, objeví se kapka.
judyna
napsal(a):
Dle mých zkušeností se prckům lépe cucá z kulatého dudlíku, než z placatého. Velikost 3 - v supermarketech bývají většinou jen ty placaté a za hodně peněz- tyhle kulaté ještě bývají v prodejnách tempy, tuty, i v kauflandu- a stojí dvacku. Ta vel. 3 je přesně ta velikost, která když lahvičku nahnete, objeví se kapka.
Mi se nejvíc osvědčil gumový návlek na poraněný prst, kupuju v lékárně po 3 Kč. Špičku nastřihnu lehce do kříže, navléknout se dá na petku i pivní flašku (sklo o něco lépe drží teplo). Myslím si že tvarově imituje struk lépe než lidské dudlíky.
gretlik
napsal(a):
Mi se nejvíc osvědčil gumový návlek na poraněný prst, kupuju v lékárně po 3 Kč. Špičku nastřihnu lehce do kříže, navléknout se dá na petku i pivní flašku (sklo o něco lépe drží teplo). Myslím si že tvarově imituje struk lépe než lidské dudlíky.
Oni se naučí. Já používám obyčejné dudlíky kulaté,gumové.Strčím mu dudlík do tlamičky a hladím ho po zadečku ,jako by ho oňuchávala máma. Letos mám trojčata od zkušené matky ,ale má nějak málo mlíka a vždy to byla taková kojná. Tak taky přikrmuji a jedno jehně je takové natvrdlejší ,ale taky se naučilo. Renata
renata
napsal(a):
Oni se naučí. Já používám obyčejné dudlíky kulaté,gumové.Strčím mu dudlík do tlamičky a hladím ho po zadečku ,jako by ho oňuchávala máma. Letos mám trojčata od zkušené matky ,ale má nějak málo mlíka a vždy to byla taková kojná. Tak taky přikrmuji a jedno jehně je takové natvrdlejší ,ale taky se naučilo. Renata
zdravím a děkuji všem,už se chytil měla jsem starost ,protože jsem zkusila vše co tu píšete tak nějak mě to napadlo,ale nic nefungovalo,opravdu jsem byla zoufalá ale na konec stačilo vynechat jedno krmení a povedlo se,zdá se že je taky poněkud natvrdlý"no chlap"pánové prominou.Jehnička to pochopila na poprvé trošku jí přikrmuji zdá se že mamina má o trochu méně mlíčka než je třeba zřejmě proto obmítla slabého beránka.Děkuji vám ještě jednou za rady je dobré vědět že je kam se v nouzi obrátit.Pavla
gretlik
napsal(a):
vynikající nápad...díky za radu