jimmy
napsal(a):
Dobrý den, potřebuji odčervit ovce, ale veterinář chce znát váhu, aby mi dal potřebné množství přípravku na odčervení. Máme decimálku, ale jak ovci přesvědčím, že tam má stát a ne utíkat to nevím. Jak to řešíte vy? Děkuji.
jake mate ovce?Zhruba zjistit jakou ma vahu by meli mit.A plus minus bych podle toho koupil odcerveni.Kdyz toho dostane vic tak se nic nestane.
jimmy
napsal(a):
Dobrý den, potřebuji odčervit ovce, ale veterinář chce znát váhu, aby mi dal potřebné množství přípravku na odčervení. Máme decimálku, ale jak ovci přesvědčím, že tam má stát a ne utíkat to nevím. Jak to řešíte vy? Děkuji.
Vážím na osobní váze - nejdřív zvážím sebe i v gumákách a pak sebe s jehnětem v náručí. Udělám rozdíl a mám výslednou váhu jehněte. A pokud Vám nestačí osobní váha do 150kg (jako mám já), tak na decimálce to lze také.
Ludmila
jimmy
napsal(a):
Jestli to nechcete dělat odhadem,můžete si na decimálku ovci posadit,jako na střihání.
zuzafrohl
napsal(a):
Ještě se zeptám zkušených ovčáků, jak (na čem) nejlépe zvážit jehňata po narození? Díky ZuzaFrohl.
Dobrý den,
já vážím jehňata na normální klasické kuchyňské váze. Hodím přes ní igelit, vyvážím a hop s jehnětem :-) Ale chováme kamerunky, tak ty mají jehňátka menší *Jimi*