Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2009 21:50
kunesek

XXX.XXX.46.161

Tady je celá koza, je docela problém ji vyfotit

5.8.2009 22:00
kunesek

XXX.XXX.46.161

kunesek napsal(a):
Tady je celá koza, je docela problém ji vyfotit

ze předu

5.8.2009 22:02
kunesek

XXX.XXX.46.161

kunesek napsal(a):
ze předu

ze zadu

5.8.2009 22:18
janas

XXX.XXX.157.71

kunesek napsal(a):
ze zadu

nechci vás zklamat ale koza není březí, moje koza v březnu porodila a před porodem byla jak kule, myslela jsem že budou trojčata ale nakonec se narodila malá kozička.
jana

5.8.2009 22:19
lavacca

XXX.XXX.1.3

janas napsal(a):
nechci vás zklamat ale koza není březí, moje koza v březnu porodila a před porodem byla jak kule, myslela jsem že budou trojčata ale nakonec se narodila malá kozička.
jana

musím říct, že i já jakož to laik co se týče koz - vidím, že koza nic nečeká. Má moc malé břicho na to, že by měla cca do 2-3 týdnů rodit.

6.8.2009 12:19
agentka

XXX.XXX.24.188

lavacca napsal(a):
musím říct, že i já jakož to laik co se týče koz - vidím, že koza nic nečeká. Má moc malé břicho na to, že by měla cca do 2-3 týdnů rodit.

dávám porovnání moje kozena rodit má za 4 týdny - zkušení kozaři jde odhadnout kolik jich bude? myslím si že dvě určitě no jsem zvědavá . A vaše koza mi také březí na těch fotkách nepřipadá

6.8.2009 12:20
agentka

XXX.XXX.24.188

agentka napsal(a):
dávám porovnání moje kozena rodit má za 4 týdny - zkušení kozaři jde odhadnout kolik jich bude? myslím si že dvě určitě no jsem zvědavá . A vaše koza mi také březí na těch fotkách nepřipadá

zezadu

6.8.2009 12:39
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

agentka napsal(a):
zezadu

Na obou fotkách je krásně vidět, jak pravý bok je vyklenutější než levý, což je dost pádná známka březosti . Pro pořádek - pravý bok je ten, který máte vpravo, když se ke zvířeti přiblížíte ze zadu ( nebo se s ním ztotožníte ).

6.8.2009 13:13
kunesek

XXX.XXX.46.161

jirinajanickova napsal(a):
Na obou fotkách je krásně vidět, jak pravý bok je vyklenutější než levý, což je dost pádná známka březosti . Pro pořádek - pravý bok je ten, který máte vpravo, když se ke zvířeti přiblížíte ze zadu ( nebo se s ním ztotožníte ).

Zkoušela jsem oddojit trochu mlíčka a takovouhle mělo byrvu

6.8.2009 13:17
kunesek

XXX.XXX.46.161

kunesek napsal(a):
Zkoušela jsem oddojit trochu mlíčka a takovouhle mělo byrvu

Nemůže být třebas hermafrodit? Vyfotila jsem jí frndu, u kozla jsme byly dvakrát a připuštění určitě proběhlo tak jak má, mě rpostě mate že ze začátku se jí už po prvním měsíci vemeno dost nalilo ale teď ho má jak sušený švestky a potrat jsme taky vyloučili toho bychom si nejspíš všimli

6.8.2009 15:16
roklanka

XXX.XXX.7.33

kunesek napsal(a):
Nemůže být třebas hermafrodit? Vyfotila jsem jí frndu, u kozla jsme byly dvakrát a připuštění určitě proběhlo tak jak má, mě rpostě mate že ze začátku se jí už po prvním měsíci vemeno dost nalilo ale teď ho má jak sušený švestky a potrat jsme taky vyloučili toho bychom si nejspíš všimli

Opravdu nevypadá,že by byla březí.Trochu mi to připomíná mé začátky,měla jsem dva skryté hermafrodity.Jedna se prskala celý podzim,pak,jí mírně naběhlo vemínko a nic.Druhá se předpisově prskala,plemenáři se moc líbila a taky nic. U obou jsem při kuchání našla v břišní dutině varlata.U obou jsem čekala dva roky. Letos jsem si myslela,že je ve stádě ještě jedna ,omyl porodila ač na to nevypadala.

6.8.2009 15:52
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

kunesek napsal(a):

Takhle nevypadají genitálie hermafroditní kozy.
Hermafrodit buď má vulvu zvětšenou, stydká štěrbina ukazuje jakoby nahoru - vypadá to jako balkónek - nebo je vulva normální velikosti, ale ve stydké štěrbině je zřetelný, většinou začervenalý fazolovitý útvar, který zavazí při močení - koza si většinou močí na nohy, nepřičapne tolik a moč neproudí, ale tryská v nepravidelných rázech - to se nedá přehlédnout a objevuje se to už u malých kůzlat.

6.8.2009 17:43
lenkadvur

XXX.XXX.0.110

jirinajanickova napsal(a):
Takhle nevypadají genitálie hermafroditní kozy.
Hermafrodit buď má vulvu zvětšenou, stydká štěrbina ukazuje jakoby nahoru - vypadá to jako balkónek - nebo je vulva normální velikosti, ale ve stydké štěrbině je zřetelný, většinou začervenalý fazolovitý útvar, který zavazí při močení - koza si většinou močí na nohy, nepřičapne tolik a moč neproudí, ale tryská v nepravidelných rázech - to se nedá přehlédnout a objevuje se to už u malých kůzlat.

Březí nevypadá, ale to neznamená, že není. Některé kozy jsou nafouklé jak balóny a na jiných není poznat vůbec nic. My jsme měli pár případů, kdy jsme neměli nejmenší tušení, jestli je nebo není (a nakonec byly), bo nebylo vůbec nic vidět až do poslední chvíle a ráno byly kůzlata. Zachovejte klid a nechte se překvapit. Ty dva týdny to už vydržíte. Lenka ze Dvora

7.8.2009 08:45
renata

XXX.XXX.51.72

lenkadvur napsal(a):
Březí nevypadá, ale to neznamená, že není. Některé kozy jsou nafouklé jak balóny a na jiných není poznat vůbec nic. My jsme měli pár případů, kdy jsme neměli nejmenší tušení, jestli je nebo není (a nakonec byly), bo nebylo vůbec nic vidět až do poslední chvíle a ráno byly kůzlata. Zachovejte klid a nechte se překvapit. Ty dva týdny to už vydržíte. Lenka ze Dvora

Já bych tedy řekla ,že březí není,ale člověk míní život mění. Hermafrodita bych si dovolila taky vyloučit.Když už je to skrytý hermafrodit ,tak mívají někdy kozlečí výraz. A tohle je kozička. A to co jste nadojila vypadá jako mlezivo.
Já už jsem to tady psala:naše Beruna je veliká koza ,ale někdy vypadá ,že kůzle mít nebude a pak z ní vypadne jedináček ,letos měla trojčata ,tak se to nedalo přehlédnout. Vydržte do termínu a uvidíte ,když tak příští rok se dočkáte určitě. Renata

7.8.2009 10:51
alaska

XXX.XXX.209.85

kunesek napsal(a):

Dobrý den,někdy zmetání probíhá cca ve 2 měsících březosti formou lehce růžového hlenu,nemusí ho být moc.Díky loňskému očkování a své blbosti se ze mě stal na toto odborník.ZuzanaALASKAFARM

7.8.2009 12:06
roklanka

XXX.XXX.7.87

renata napsal(a):
Já bych tedy řekla ,že březí není,ale člověk míní život mění. Hermafrodita bych si dovolila taky vyloučit.Když už je to skrytý hermafrodit ,tak mívají někdy kozlečí výraz. A tohle je kozička. A to co jste nadojila vypadá jako mlezivo.
Já už jsem to tady psala:naše Beruna je veliká koza ,ale někdy vypadá ,že kůzle mít nebude a pak z ní vypadne jedináček ,letos měla trojčata ,tak se to nedalo přehlédnout. Vydržte do termínu a uvidíte ,když tak příští rok se dočkáte určitě. Renata

Dovolila bych si oponovat,na mých dvou skrytých hermafroditech,nebyl patrný kozlí výraz,oba se chovali a vypadali, jako kozy. Hnědou kozu prohlížel plemenář a neodhalil to.Není to běžné,ale stane se to. Jinak souhlasím,letos porodila koza,která opravdu vypadala jalová a narodil se jí pěkný kozlík. Roklanka

Přidejte reakci

Přidat smajlík