Nečekané jehně z nemoderky - téma dotaz amatéra.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2009 14:37
samain

XXX.XXX.86.179

Tady je Hubert vidět asi tak nejlíp.

13.11.2009 14:39
samain

XXX.XXX.86.179

samain napsal(a):
Tady je Hubert vidět asi tak nejlíp.

Tohle je táta - Přemysl.

13.11.2009 14:41
samain

XXX.XXX.86.179

samain napsal(a):
Tohle je táta - Přemysl.

Tady s ovcí a koněm na zahradě. Přemysl má tak 50 cm, ovce je normální.Tady ještě neostříhaní.

13.11.2009 15:28
rybka

XXX.XXX.136.139

samain napsal(a):
Tady s ovcí a koněm na zahradě. Přemysl má tak 50 cm, ovce je normální.Tady ještě neostříhaní.

No na to, že by měl být táta quessant se mi zdá jehńátko dost velké, ale možná, že bylo jenom jedno a také se mohlo dát spíš na mamču. Hlavně ať je zdravé a má se k světu, když už na něj přišlo.

13.11.2009 18:34
agentka

XXX.XXX.24.188

rybka napsal(a):
No na to, že by měl být táta quessant se mi zdá jehńátko dost velké, ale možná, že bylo jenom jedno a také se mohlo dát spíš na mamču. Hlavně ať je zdravé a má se k světu, když už na něj přišlo.

mě taky teda připadá dost velké - nevíte kolik měl porodní váhu? a nemohli jste ovci mít již březí odjinud - no uvidíte jak poroste. jinak přeji at se má k světu

13.11.2009 19:41
samain

XXX.XXX.166.250

agentka napsal(a):
mě taky teda připadá dost velké - nevíte kolik měl porodní váhu? a nemohli jste ovci mít již březí odjinud - no uvidíte jak poroste. jinak přeji at se má k světu

Nene, jiný tatínek je nemožný (leda by si ovce zkrátila březost na 1.5 měsíce )
Široko daleko tu není nic skopového krom těch mých.
Ono teda u psů má na velikost větší vliv matka. možná je to i u ovcí. Ale vlnu má rozhodně po tátovi,spíš srst.
Dík za přání, taky doufám že ho odchovám.Byl trošku připitý,musela jsem ovci pomoci - 4letá prvnička. Ale dnes už je čilý a pilně se krmí.

13.11.2009 19:58
macikh

XXX.XXX.171.35

samain napsal(a):
Ono teda u psů má na velikost větší vliv matka. možná je to i u ovcí. Ale vlnu má rozhodně po tátovi,spíš srst.
Dík za přání, taky doufám že ho odchovám.Byl trošku připitý,musela jsem ovci pomoci - 4letá prvnička. Ale dnes už je čilý a pilně se krmí.

Tak určitě přidejte fotku později, jak roste, krasavec . Hodně štěstí vám všem

13.11.2009 20:10
samain

XXX.XXX.166.250

macikh napsal(a):
Tak určitě přidejte fotku později, jak roste, krasavec . Hodně štěstí vám všem

Určitě dám

13.11.2009 20:36
lavacca

XXX.XXX.1.3

samain napsal(a):

jj, co mám zkušenost, tak samci přebírají nejvíce velikost po větším rodičovi.

Jinak taky jsem zvědavá, jak nakonec bude velký. A samozřejmě držím palce, aby se mu i mamině dařilo.

14.11.2009 11:01
samain

XXX.XXX.77.254

lavacca napsal(a):
jj, co mám zkušenost, tak samci přebírají nejvíce velikost po větším rodičovi.

Jinak taky jsem zvědavá, jak nakonec bude velký. A samozřejmě držím palce, aby se mu i mamině dařilo.

Zatím se daří.Mamina dlabe, mlíka jak cisterna a malý skáče jak kozlík. Jen mám problém s tátou. Jde po něm a tak musí být oddělení. Nějak to vymyslím, asi mu uvážu na rohy molitan

14.11.2009 14:41
ambra

XXX.XXX.12.143

samain napsal(a):
Zatím se daří.Mamina dlabe, mlíka jak cisterna a malý skáče jak kozlík. Jen mám problém s tátou. Jde po něm a tak musí být oddělení. Nějak to vymyslím, asi mu uvážu na rohy molitan

Můžu se zeptat jakého je mamina plemene? na fotkách nejde moc vidět a nevím jestli jste to už někde nepsala. Jinak mi připomíná naši kříženku merina a suflocka.
TAtínka někde zavřete nebo mu přehraďte kus ohrady kde se pase a postavte mu tam nějaký dřevěný přístřešek, pokud je to reálně možné. Případně jej uvažte, aby Vám jehně neudrcal.
Na fotce ta moje kříženka

15.11.2009 18:22
samain

XXX.XXX.92.232

ambra napsal(a):
Můžu se zeptat jakého je mamina plemene? na fotkách nejde moc vidět a nevím jestli jste to už někde nepsala. Jinak mi připomíná naši kříženku merina a suflocka.
TAtínka někde zavřete nebo mu přehraďte kus ohrady kde se pase a postavte mu tam nějaký dřevěný přístřešek, pokud je to reálně možné. Případně jej uvažte, aby Vám jehně neudrcal.
Na fotce ta moje kříženka

Jj - mám dojem že předchozí majitele říkali merino x sufolck. No s tou ohrádkou bude problém.On je Přemek dobrý skokan a zahrada má asi hektar.Takže když mu odejdou tak přešplhá.
To spíš do ohrádky Jitku s malým.
Jinak, Hubert lítá jak kulový blesk.Už by to asi chtělo ven.

15.11.2009 18:31
samain

XXX.XXX.92.232

samain napsal(a):
Jj - mám dojem že předchozí majitele říkali merino x sufolck. No s tou ohrádkou bude problém.On je Přemek dobrý skokan a zahrada má asi hektar.Takže když mu odejdou tak přešplhá.
To spíš do ohrádky Jitku s malým.
Jinak, Hubert lítá jak kulový blesk.Už by to asi chtělo ven.

Tady je Jitka s Přemkem - jsou tu dobře vidět.

15.11.2009 21:46
ambra

XXX.XXX.12.143

samain napsal(a):
Tady je Jitka s Přemkem - jsou tu dobře vidět.

No já si to myslela dobře, no ale teda my to až do takovejch extrémů s tou vlnou neženeme, snažíme se stříhat dvakrát ročně a je to opravdu poznat. Ale je fakt že merinkám ta vlna děsně roste.

15.11.2009 22:18
macikh

XXX.XXX.171.35

ambra napsal(a):
No já si to myslela dobře, no ale teda my to až do takovejch extrémů s tou vlnou neženeme, snažíme se stříhat dvakrát ročně a je to opravdu poznat. Ale je fakt že merinkám ta vlna děsně roste.

Počkejte, v zimě jí budeme ten kožíšek ještě závidět...

16.11.2009 07:59
samain

XXX.XXX.175.5

macikh napsal(a):
Počkejte, v zimě jí budeme ten kožíšek ještě závidět...

........a na jaře se zas pěkně zahřeju až jí ho budu stříhat

16.11.2009 08:03
samain

XXX.XXX.175.5

samain napsal(a):
........a na jaře se zas pěkně zahřeju až jí ho budu stříhat

Když já se bojím stříhat na zimu, aby jí nebyla zima.Přes den jsou venku, ale na noc chodí s koněm do stáje, tam je celkem teplo a tak nevím jestli by neostříhaná ty změny nějak neodnesla na zdraví.

16.11.2009 11:40
ambra

XXX.XXX.12.143

samain napsal(a):
Když já se bojím stříhat na zimu, aby jí nebyla zima.Přes den jsou venku, ale na noc chodí s koněm do stáje, tam je celkem teplo a tak nevím jestli by neostříhaná ty změny nějak neodnesla na zdraví.

NO tak teďka už asi je na stříhání pozdě, to chce stříhat tak nejpozději v září, pokud má být pak venku aby ještě za slušného počasí stihla obrůst. JInak já mám ovce skoro celou zimu zavřené a pouštím jenom když je hezky slunečno a není problém.

16.11.2009 14:37
samain

XXX.XXX.183.152

ambra napsal(a):
NO tak teďka už asi je na stříhání pozdě, to chce stříhat tak nejpozději v září, pokud má být pak venku aby ještě za slušného počasí stihla obrůst. JInak já mám ovce skoro celou zimu zavřené a pouštím jenom když je hezky slunečno a není problém.

Nojo. Naše jsou zvyklé venku. Doma jsou jen když je opravdu hnusně - vytrvalý déšť nebo sněžení.

16.11.2009 16:04
lavacca

XXX.XXX.1.3

samain napsal(a):
Nojo. Naše jsou zvyklé venku. Doma jsou jen když je opravdu hnusně - vytrvalý déšť nebo sněžení.

my stříháme oveny někdy kolem konce května. Kupovali jsme berana, jež byl ostříhám na začátku září a do zimy stihl v klidu doobrůst. teď bych ale už nestříhala, navíc když má ovena mimi.

Jinak my ty naše holky(i s klukem) máme celoročně venku - mají hezký přístřešek( a přímo ovčí boudu, ale ta se jim nelíbila) a stejně si jdou radši lehnout za tisy.

19.11.2009 13:51
samain

XXX.XXX.169.38

lavacca napsal(a):
my stříháme oveny někdy kolem konce května. Kupovali jsme berana, jež byl ostříhám na začátku září a do zimy stihl v klidu doobrůst. teď bych ale už nestříhala, navíc když má ovena mimi.

Jinak my ty naše holky(i s klukem) máme celoročně venku - mají hezký přístřešek( a přímo ovčí boudu, ale ta se jim nelíbila) a stejně si jdou radši lehnout za tisy.

Dnes je Hubertovi týden a šel poprvé ven .
Táta se na něj tvářil neurčitě, pak jako že by ho rohnul, ale když jsem zařvala tak toho nechal. Zato kůň, ten po něm jde. Rozběhl se, pěkně ho chudáka převálcoval a naštěstí sebou šlehnul, takže jsem stačila doběhnout a zpacifikovat ho.
Tak jsem dala Jitku s malým do dolní ohrádky, ale tam se ovci nelíbilo.

19.11.2009 13:52
samain

XXX.XXX.169.38

samain napsal(a):
Dnes je Hubertovi týden a šel poprvé ven .
Táta se na něj tvářil neurčitě, pak jako že by ho rohnul, ale když jsem zařvala tak toho nechal. Zato kůň, ten po něm jde. Rozběhl se, pěkně ho chudáka převálcoval a naštěstí sebou šlehnul, takže jsem stačila doběhnout a zpacifikovat ho.
Tak jsem dala Jitku s malým do dolní ohrádky, ale tam se ovci nelíbilo.

19.11.2009 13:55
samain

XXX.XXX.169.38

samain napsal(a):

Nakonec jsem vyrobila provizorní ohrádku kolem sena - ke všeobecné spokojenosti.

19.11.2009 13:57
samain

XXX.XXX.169.38

samain napsal(a):
Nakonec jsem vyrobila provizorní ohrádku kolem sena - ke všeobecné spokojenosti.

.ještě jedna.

19.11.2009 14:08
agentka

XXX.XXX.24.188

samain napsal(a):
.ještě jedna.

jehňátko je moc pěkné na té fotce jak je samo vypadá moc pěkně tam mi připadá jako quesant ale netipovala bych že jeho otec je černý - příroda mocná čarodějka.

25.11.2009 15:12
samain

XXX.XXX.167.51

agentka napsal(a):
jehňátko je moc pěkné na té fotce jak je samo vypadá moc pěkně tam mi připadá jako quesant ale netipovala bych že jeho otec je černý - příroda mocná čarodějka.

Nojo - mně připomíná malou lamu . Včera utekl z ohrádky, tak jsem to riskla a vypustile je dohromady. S tátou a koněm dobrý, akorát blbka ovka počítá mezi stádo i naše chrty. A tak jim ho dovedla ukázat za plot těsně pod čumáky. A Hubert se předváděl - no, byl to cvrkot.Dospěláky naše smečka toleruje Ale tohle malé bílé střapaté lítací - mněla jsem co dělat, aby ten plot nestrhli. A tak jsem kolem něj muselanastavět plechy, aby barzoji neviděli.
Takže snad bude klid. A pár čerstvých fotek.

25.11.2009 15:13
samain

XXX.XXX.167.51

samain napsal(a):
Nojo - mně připomíná malou lamu . Včera utekl z ohrádky, tak jsem to riskla a vypustile je dohromady. S tátou a koněm dobrý, akorát blbka ovka počítá mezi stádo i naše chrty. A tak jim ho dovedla ukázat za plot těsně pod čumáky. A Hubert se předváděl - no, byl to cvrkot.Dospěláky naše smečka toleruje Ale tohle malé bílé střapaté lítací - mněla jsem co dělat, aby ten plot nestrhli. A tak jsem kolem něj muselanastavět plechy, aby barzoji neviděli.
Takže snad bude klid. A pár čerstvých fotek.

rodinka.

25.11.2009 15:15
samain

XXX.XXX.167.51

samain napsal(a):
rodinka.

i s koníkem.....

25.11.2009 15:16
samain

XXX.XXX.167.51

samain napsal(a):
i s koníkem.....

.......s tátou.

25.11.2009 17:34
jirkas

XXX.XXX.118.55

samain napsal(a):
.......s tátou.

Tak mě malou lamu určitě nepřipomíná. Malá lama vypadá úplně jinak
Například takhle

25.11.2009 19:11
macikh

XXX.XXX.171.35

samain napsal(a):
.......s tátou.

Nádhera Tátu za chvíli přeroste, asi to nebude žádný drobek. My teď koupili dvě romanovky připuštěné kamerunským beránkem, tak jsme napnutí, co z nich "vypadne".

26.11.2009 08:05
samain

XXX.XXX.142.151

macikh napsal(a):
Nádhera Tátu za chvíli přeroste, asi to nebude žádný drobek. My teď koupili dvě romanovky připuštěné kamerunským beránkem, tak jsme napnutí, co z nich "vypadne".

No on mně to lamu připomíná jen z ánfasu - s tím malým čumáčkem a kulatou hlavou.
Tátu asi přeroste dost brzo - už teď je ho docela kus. Kamerunka s romanovkou? To bude taky zajímavé.Doufám že bude foto

19.12.2009 09:28
samain

XXX.XXX.155.71

samain napsal(a):
No on mně to lamu připomíná jen z ánfasu - s tím malým čumáčkem a kulatou hlavou.
Tátu asi přeroste dost brzo - už teď je ho docela kus. Kamerunka s romanovkou? To bude taky zajímavé.Doufám že bude foto

Hubertovi je měsíc a týden a prosperuje. Cpe se jako nezavřený, konzumuje už všechno. Granule, seno a na zahradě oždíbává zmrzlé kopřivy.
Takže vám všem přejeme pěkné vánoce a taky taak dobrý apetit

19.12.2009 12:25
agentka

XXX.XXX.152.142

samain napsal(a):
Hubertovi je měsíc a týden a prosperuje. Cpe se jako nezavřený, konzumuje už všechno. Granule, seno a na zahradě oždíbává zmrzlé kopřivy.

vidím že pěkně porostl a začína dohánět taťuldu

19.12.2009 14:19
lavacca

XXX.XXX.1.3

samain napsal(a):

Páni, Hubert je už teda pořádný kusanec. Tak přeju, aby mu to vydrželo.

20.12.2009 08:12
samain

XXX.XXX.178.93

lavacca napsal(a):
Páni, Hubert je už teda pořádný kusanec. Tak přeju, aby mu to vydrželo.

Díky.Roste pěkně a hlavně je strašně přítulný. Jak někdo přijde na zahradu, hned se letí mazlit. To nevím kde na to přišel - snažila jsem se moc ho nechočit. Doufám že ho to věkem přejde .

20.12.2009 09:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

samain napsal(a):
Díky.Roste pěkně a hlavně je strašně přítulný. Jak někdo přijde na zahradu, hned se letí mazlit. To nevím kde na to přišel - snažila jsem se moc ho nechočit. Doufám že ho to věkem přejde .

To má po tatínkovi. Naši quessanští beránci(do odjezdu do nového domova) jsou taky pěkně vlezlí. Taky bych radši, kdyby se drželi dál. Zase na druhou stranu se lehce chytí.

22.12.2009 14:54
samain

XXX.XXX.172.178

lavacca napsal(a):
To má po tatínkovi. Naši quessanští beránci(do odjezdu do nového domova) jsou taky pěkně vlezlí. Taky bych radši, kdyby se drželi dál. Zase na druhou stranu se lehce chytí.

Já dostala taťuldu Přemka jako trřičtvrtěročního a moc vlezlý nebyl.Akorát uměl pěkně žebronit o dobrůtky . Tak z toho snad Hubert vyroste. Jo - a myslela jsem že bude bezrohý, ale muž mu raší špičky .

29.1.2010 10:02
samain

XXX.XXX.139.80

samain napsal(a):
Já dostala taťuldu Přemka jako trřičtvrtěročního a moc vlezlý nebyl.Akorát uměl pěkně žebronit o dobrůtky . Tak z toho snad Hubert vyroste. Jo - a myslela jsem že bude bezrohý, ale muž mu raší špičky .

Pěkně chlapík roste.

29.1.2010 10:03
samain

XXX.XXX.139.80

samain napsal(a):
Pěkně chlapík roste.

19.4.2010 09:45
samain

XXX.XXX.182.59

Hubertovi je pět mněsíců. Taťku už přerostl - tady je rodinka čerstvě ostříhaná :-)

3.6.2010 21:20
samain

XXX.XXX.152.50

V úterý sme dali Huberta vykastrovat............a včera se mu narodila sestřička Slaviena :-).
Jitka je zasloužilá matka.

4.6.2010 05:43
agentka

XXX.XXX.24.188

tak to je teda rychlost - gratuluji - zajímavé že je jehně zase bílé - my máme berana černého (zwartbles) a všechny jehňata i od bílých ovcí byly na něj černé - jinak Hubert je pěkný jsem zvědavá jak poroste holka

4.6.2010 07:25
samain

XXX.XXX.180.212

Ona má Slaviena alespoň černý flíček mezi lopatkami:-)). A trochu flekaté nohy.
No - budu sem zas průběžně dávat info .

7.12.2010 17:14
kecy.v.kleci

XXX.XXX.26.38

samain napsal(a):
Ona má Slaviena alespoň černý flíček mezi lopatkami:-)). A trochu flekaté nohy.
No - budu sem zas průběžně dávat info .

Kdepak jsou slíbené informace, jak Slaviena roste? :-):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík