Hledám někoho na úpravu paznehtů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2010 14:22
vojta100

XXX.XXX.112.63

Dobrý den. Prosím o radu ostatní chovatele ovcí. Sháním někoho kdo umí upravovat paznehty ovcím na okrese Znojmo. Moc za všechny kontakty děkujia přeji pěkný den. Vojta Bořil

22.2.2010 17:08
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

vojta100 napsal(a):
Dobrý den. Prosím o radu ostatní chovatele ovcí. Sháním někoho kdo umí upravovat paznehty ovcím na okrese Znojmo. Moc za všechny kontakty děkujia přeji pěkný den. Vojta Bořil

Paznehty u ovcí upravují vesměs i střihači. Ani s tím ovšem neposloužím . Proč to nezkusit sám ?

23.2.2010 09:18
vojta100

XXX.XXX.112.63

jirinajanickova napsal(a):
Paznehty u ovcí upravují vesměs i střihači. Ani s tím ovšem neposloužím . Proč to nezkusit sám ?

Jaké nástroje na to jsou potřeba a jak se to asi dělá. Potřebuju je upravit hlavně beranovi. To bude asi oříšek. Váží asi 100 kg. Děkuji za radu. Stříhač co mi stříhá ovce tak paznehty neupravuje a nechci ho kvůli tomu měnit za jiného. Vojta

23.2.2010 09:42
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

vojta100 napsal(a):
Jaké nástroje na to jsou potřeba a jak se to asi dělá. Potřebuju je upravit hlavně beranovi. To bude asi oříšek. Váží asi 100 kg. Děkuji za radu. Stříhač co mi stříhá ovce tak paznehty neupravuje a nechci ho kvůli tomu měnit za jiného. Vojta

Stříháme si sami a při stříhání zároveň upravujeme paznehty - je to v jedné operaci . Používám na to obyčejné zahradnické nůžky. Když se podíváte na přerostlé a podkroucené paznehty, je vám hned jasné, co je potřeba odstřihnout - nebo aspoň já jsem to tak měla - jako když si stříháte přerostlé nehty. Někdy ( a to často ) je potřeba napřed vyrýpnout z paznehtu našlápnutou směs hnoje a bláta, pak se stříhá. Jde to lépe, dokud jsou ovce buď zavřené v zimovišti anebo dokud je venku sníh nebo bláto. Paznehty jsou sice špinavé, ale změklé. Kdybyste chtěl upravovat paznehty v létě, kdy jsou ovce na suché pastvině, umořil byste se u toho .

3334596247

6.7.2010 08:03
3334596247

XXX.XXX.208.214

Ano to je správně střihač má strihat vlnu a ne paznehty ale pokud nás poprosíte většinou vahovíme bez problémů

27.7.2010 10:52
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Nám včera krásně upravil paznehty koňský kovář. Použil k tomu kleště a nože, vzhledem k tomu, že jsme neměli nehtíčky moc dlouhé, u druhé kozy usoudil, že kleště jsou zbytečné a pracoval jen s nožem. Na to, že viděl kozí strouhání včetně rentgenového snímku kozího paznehtu jen na cédéčku, byl šikovný, ani kapka krve, žádné mečení. Kozy i docela ochotně držely nožky. Bohužel jsme z okresu Nový Jičín (sev.Morava) ale zkuste kontaktovat místního koňského kováře, třeba bude taky ochotný :-)

27.7.2010 11:12
evelin

XXX.XXX.6.162

Není na tom nic moc složitého. Nejsem odborník a kozám zarovnávám paznehty sama. Stačí mi na to obyčejný nůž "zlamovák". Vysunu si ho jak potřebuju a je dostatečně ostrý. Jo občas teče krev - moje:-))
Co je přerostlé je evidentní na první pohled, a když budete odřezávat postupně, pomalu a opatrně, určitě poznáte kdy už to stačí.
Koza vydrží bez problému všechny nohy, ale kozel zlobí. Na toho si musím přizvat pomoc a složit ho na zem pak už taky drží...

26.8.2010 22:50
awery

XXX.XXX.123.88

Dobrý den,
využiji založené diskuze a rovnou se taky zeptám.
Nevíte o někom v okolí Ivančic kdo stříhá a zároveň dělá i paznehty?
Děkuji ZČ :)

28.8.2010 17:09
awery

XXX.XXX.123.88

Dobrý den Marcelo, děkuji za odpověď.
Dnes jsem sehnala kontakt přímo z vedlejší obce, tak se zeptám (nevím jestli ještě stříhá) a pokud to nevyjde, určitě se zeptám v Rosicích.
Na paznehty si sama netroufnu. Ovečky mám totiž prvním rokem a tak jsem to nikdy neviděla. Navíc ovečky by to potřebovaly udělat odborně. Nevím proč ale do měsíce od jejich dovezení se některým začly rozjíždět stěny paznehtů. Ovečky jsou ze dvou míst, tak si nemyslím, že by za to mohli předchozí majitelé (nevhodné ustájení, nebo jiné vlivy).
Nevím proč se mi to děje. Pastvina je pěkná, suchá, mají tam zděný domek, zem je hlíněná ale suchá a s vrstvou slámy. Pastvina je téměř na rovině, jen okrajová část je ve velmi mírném svahu.
Ovečky mají k dispozici minerální liz a samozřejmě pastvu.
Fotky jsem vložila v jiné diskuzi: http://ifauna.cz/ovce-a-kozy/forum/r/detail/636724/ovce-jake-plemeno
Tušíte co s tím můžu dělat, aby se mi paznehty dál nerozjížděli? smajlík
Děkuji zuza

14.10.2010 22:03
mirapasekář

XXX.XXX.64.251

Mám kozu a taky jsem měl obavy z paznechtů. Život mě přinutil si mnoho věcí udělat sám.Když už to bylo s paznechty neůnosné a nikdo mi nechtěl pomoci tak jsem si vzpoměl na jednu větu co mi říkávali staříček: Pomož si sám , pámbůch ti pomůže.To mě přesvědčilo že má koza bude mít nejkrásnější paznechty v kraji.Promýšlel jsem různé varijanty a nakonec jsem vzál staré zahradnické nůžky , přebrousil je, pak krátký nůž který jsem rovněž přebrousil , ostřejší kartáč a malou stoličku. Manželka držela kozenu a já trpělivě a pečlivě pracovál a najednou měla kozenka krásné paznechty i poděkovala mečením.Dnes je to jen otázka páru minut, fik , fik a je to. Ani si nesedám na stoličku.Je důležité když si člověk věří.:-)

2.12.2011 15:31
neůinka1

XXX.XXX.160.52

dobry den jsme ze znojma parta a paznnehty vam mužu ostřihat u ovci naš kontakt 721702262 volejte prozatim děkuji a jsem s pozdravem

3.9.2012 22:05
podkovarka

XXX.XXX.146.99

Dobrý den, sice je potávka stará ale zabývám se i úpravou paznehtů vice na http://www.podkovarka.cz/

8.9.2012 11:46
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

no já to u koz nechala dělat kovářem,ale koně už nemám ,tak musím sama nikdo mi to nechtěl udělat,ale koukala sem an kováře a vlastně jen uštípl špičku a pak přerostlou rohovinu po polštářek ,dělám to taky tak,dělám kleštěma ale teď budu kupovat nůžky na paznehty

14.9.2012 09:32
kohoutka

XXX.XXX.182.78

Opravdu to není nic složitého ,někdo používá kleště někdo nůž,vyškrábnete našlapané nečistoty z chodidla a pak odstraníte přebytečnou stěnu až na jeho úrovenˇ a zkrátíte špičku,já používám normální štípačky a doladím to nožíkem,chodidlo se neupravuje jen je třeba ho důkladně očistit podle něj se řídíte.

Jaroslav.9

22.5.2019 16:14
Jaroslav.9

XXX.XXX.240.120

Ostrihame paznnehty děláme to každý den tel.776062540

jaroslav

23.4.2020 11:42
jaroslav

XXX.XXX.5.58

Dobry den jsme parta ktera striha paznehty celej rok tel 776062540 jsme z brna

Pidifarma

8.9.2022 08:57
Pidifarma

XXX.XXX.33.147

Taky se sem pripnu a poprosím o nějaký kontakt na strouhání paznehtů u kozenky.
Okr.Novy Jičín (Fulnek)
Moc děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík