Quessantky a hnojenie trávnika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2010 19:13
zaciatocnik

XXX.XXX.79.154

Prosím o radu. Tento rok by mi prvýkrát mali obhospodarovať okrasný trávnik okolo domu ovečky. Trávnik som vždy na jar hnojil. Teraz neviem či môžem, aby som im neublížil. Čo je najmenej škodlivé a aké sú ochranné doby? ? Chemické granuláty, chemický postrek , objavil som dnes dokonca konské hnojivo v peletkách ??

20.3.2010 20:13
rybka

XXX.XXX.201.155

Nač by jste zbytečně investoval peníze do cizích granulovaných bobkků, když Vám ovečky hnojivo vyprodukují a zadarmo Nechte to na nich, ony si ten trávník pohnojí samy a bez chemikálií.
Mám také quessantky, pastvu jsem nikdy nehnojila a tráva roste jako z vody, jen občas projdu a hromádky bobků rozhrnu. :-)

20.3.2010 20:44
lavacca

XXX.XXX.1.3

přesně jak píše Eva, ovečky to zvládnou samy. :-) U těch chemických přípravků bych se bála, abych je nepřiotrávila. :-|

21.3.2010 07:53
zaciatocnik

XXX.XXX.79.200

Problém je, že zatiaľ mám iba tri ovečky /2+1/ na cca 3500 m2 trávnika. A to je asi pre ne priveľa aj na zjedenie /to by nevadilo,dokosím/ aj na "vybobkovanie". Tráva je žltá, doslova si pýta živiny. Skúsim ten konský hnoj v granulách. To by im snáď najmenej mohlo vadiť.Miro

22.3.2010 08:49
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

Někde v literatuře jsem četla, že ledek se dá házet přímo mezi zvířata - až jsem se po této informaci otřepala :-(.
Přidám se k radám výše - ovečky si to vyhnojí samy. Tráva je v této chvíli po zimě vždy všelijaká. Naopak pokud byste měl brčálový předusíkovaný ( a už vyšší ) trávník a vyhnal byste naň nezvyklé ovce, je šance, že se zdují.
Okrasný trávník a pastevní porost je něco úplně jiného :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík