Moje první kozí miminka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2010 10:11
jwinnie

XXX.XXX.251.62

Tak mám za sebou svůj první kozí porod. Lizzie se ukázala jako dokonalá matka, všechno si zvládla sama (jen kozlíkovi jsem očistila nosík, když mu vykoukla hlava), porod byl asi ukázkový a bezproblémový. Teď jen doufám, že bude všechno tak dobře i pokračovat. Budu ráda, když mě, Vy zkušení chovatelé, upozorníte na nezbytnosti, které musím teď udělat (krmení, voda atd.), i když jsem pročítala co se dalo, budu radši, když mi to ještě připomenete. Moc všem děkuji, že sem píšete, protože všechny Vaše rady jsou k nezaplacení :-)

16.4.2010 10:12
jwinnie

XXX.XXX.251.62

To první byl kozlík Matěj a tady spící kozička Simča.

16.4.2010 11:25
jwinnie

XXX.XXX.251.62

Ještě se chci zeptat - kdy můžu pustit kozu s kůzlaty ven? Kozena je zvyklá mít pořád otevřený chlívek a většinu dní je venku (pokud neprší). Teď jsem ji i s kůzlaty zavřela do chlívku, ale ráda bych je co nejdřív pustila, aby mohli dělat, co se jim zamane. Takže kdy je možné je pustit, aby třeba neprochladly...?

16.4.2010 11:57
roklanka

XXX.XXX.6.102

Gratuluji,kůzlátka jsou pěkná. Koze otevřete,nemusí být v chlívku,kůzlatům se nic nestane.

16.4.2010 12:24
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

... akorát by neměly moc brzo zmoknout, nebo kdyby byl nějaký prudký studený vítr, tak aby neprofoukla. Ale to dodávám jen tak naokraj, to snad napadne každého :-|:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík