Quessantky a nepretržitý dážď

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2010 22:47
zaciatocnik

XXX.XXX.79.22

Od rána neustále prší a bude to tak aj minimálne zajtra celý deň. Ovečky sú schované v domčeku s voľným výbehom do záhrady, ale pre ten silný dážď sa príliš dnes nenapásli. Treba im doniesť potravu ? Ako dlho takto vydržia ? Alebo im dážď keď budú hladné nevadí ? Je medzi nimi aj trojtýždňové jahniatko. Nerátal som s takouto možnosťou a seno som si na takúto príležitosť v tomto období nenachystal. Mám iba trochu ovsa a samozrejme každodennú maškrtu - suché pečivo.
Ďakujem za rady.

15.5.2010 22:53
danurba

XXX.XXX.12.226

chovám normální ovce a těm déšť nijak nevadí. Možná kdyby měly dlouhou vlnu, která by nacucala vodou, mohl by to být trochu problém, ale mám je ostříhané. Vlna je mastná, voda by se jim neměla dostat až na kůži. A matky vždy odloží svá jehńata někam do sucha, do přístřešku nebo aspoň pod strom. Déš´t nevadí ani kozám, i když ty promáčené jsou. A koně se v dešti pasou rádi, protože je neotravujou mouchy.

15.5.2010 23:02
zaciatocnik

XXX.XXX.79.22

danurba:
Sú ostrihané a pršať na ne neprší, lebo sa schovali do domčeka. Tak ich teda nechám, nech si poradia sami. Díky.

15.5.2010 23:21
lavacca

XXX.XXX.1.3

Budiž poučením na příští rok počítat se senem pro deštivé dny.

Naše Quessantky mají přístřešek (teď v největších deštích tam jsou zalezlé) + se ládují pořádně senem. Když přestane pršet, vyběhnou, trochu se napasou a zase zpět se schovat. Jelikož mají po sebou jehňata, dostávají ještě speciální granule a rohlíky posypané čas od času vitamíny. :-)

16.5.2010 08:07
lamero

XXX.XXX.118.55

zaciatocnik napsal(a):
Od rána neustále prší a bude to tak aj minimálne zajtra celý deň. Ovečky sú schované v domčeku s voľným výbehom do záhrady, ale pre ten silný dážď sa príliš dnes nenapásli. Treba im doniesť potravu ? Ako dlho takto vydržia ? Alebo im dážď keď budú hladné nevadí ? Je medzi nimi aj trojtýždňové jahniatko. Nerátal som s takouto možnosťou a seno som si na takúto príležitosť v tomto období nenachystal. Mám iba trochu ovsa a samozrejme každodennú maškrtu - suché pečivo.
Ďakujem za rady.

Nechápu, že ovečky nemají stálý přístup k senu. Pak se nedivte,až se vám po mokré pastvě nafouknou. Seno by mělo být k dispozici vždy i v létě, když je pastva. A pečivem bych je v tomto případě nekrmil vůbec.:-|

16.5.2010 08:27
zaciatocnik

XXX.XXX.79.164

lamero napsal(a):
Nechápu, že ovečky nemají stálý přístup k senu. Pak se nedivte,až se vám po mokré pastvě nafouknou. Seno by mělo být k dispozici vždy i v létě, když je pastva. A pečivem bych je v tomto případě nekrmil vůbec.:-|

Veď som "zaciatocnik" , učím sa a tu náchádzam cenné rady.. Ovečky mám od minulej jesene. Už bežím zháňať seno, aby ho mohli mať k nedeľnému obedu.

16.5.2010 20:27
danurba

XXX.XXX.12.226

Seno mám pouze jako krmení na zimu, v létě se moje ovce pasou a po mokré trávě se mi nikdy nenafoukly. Nafoukly se jednou, když se nedopatřením dostaly k většímu množství sušených rohlíků a jednou, když utekly z ohrady a pod stromy kolem silnice posbíraly jablka. Kdyby se přežvýkavci nafoukly po mokré trávě, jak by to řešila divoká zvířata, srny, mufloni, kamzíci, jeleni? Pasení mokré trávy nevadí, vadí tráva zapařená, nebezpečné je i podávání sečené mokré trávy v krmelci, protože jí sežerou rychleji větší množství.

17.5.2010 11:45
ovecka

XXX.XXX.26.131

Ovce, kozy i ostatní přežvýkavci by měli mít seno k dispozici neustále, zvláště na jaře, kdy je tráva mladá a vodnatá. Je to pro jejich dobrou pohodu. vodnatá tráva způsobuje nadýmání v žaludcích a následně průjem. To vám řekne každý vet. Pokud mám problém na jaře s průjmem, je první otázka, kdy je odčerveno a hned druhá, mají seno? I v přírodě mají zvířata možnost na jaře spásta starou trávu (suchoum obdoba sena) a mladou. Ä věřte tomu, že to instinktivně dělají. Dana

14.6.2010 20:20
jasombačavelmistarý

XXX.XXX.247.101

ovečky potřebují: pastvu, seno, větve na okus nebo přístup do lesa či křoví, vodu, sůl, závětří, stín a na jaře ostříhat.
ovečky nepotřebují: rohlíky, chleba, granule, ovoce, vojtěšku
ovečkám nevadí: déšť, sníh, jinovatka, zima ani vítr
ovečkám vadí: douhý pobyt na přímém slunci, vedro, průvan, bahnitý terén...
dále ovečky chraňte před vlky a medvědy.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík