Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2010 22:07
pokita

XXX.XXX.175.176

Dobrý večer, jak mam uvařit z kozího mléka dobrou krupicovou kaši? Mám jí trupelnatou, nebo jak bych to nazvala, a synovi potom nechutná :-( Čím to je? Děkuji za rady. Vlaďka

1.6.2010 23:59
roklanka

XXX.XXX.6.67

Přiznávám se,že příliš nerozumím výrazu trupelnatý. Nalijete mléko do kastrolu a do studeného nasypete krupičku,zahříváte a mícháte nez začne bublat. Je možné,že jste dala moc krupice. Sladit až na konec,nebude se tolik přichytávat.

2.6.2010 07:39
pavlickovakaterina

XXX.XXX.248.253

Krupici vařím v dvouplášťovém pískacím hrnci. Krupici rozmíchám v trošce studeného mléka a vlévám do vařícího.
Míchám do zhoustnutí. Cukr dávám až nakonec nebo až na talíř .Dobré chutnání. Katka

2.6.2010 07:50
danurba

XXX.XXX.204.155

smajlíkNo já si pod pojmem trupelnatá představím, že v ní jsou zrnka sraženého mlíka. A to by mohlo být způsobeno pouze špatnou kvalitou mlíka, například že by koza měla skrytý zánět. Ale to jenom hádám. Z našeho kozího mlíka se dá vařit kaše stejná jako z kravského. Dana

2.6.2010 08:33
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

my taky uvařili z kozího mlíka úžasnou krupici, byla výborná, a vůbec nebyla kozinou cítit. Ale měli jsme tak trochu velké oči (nebo spíš velký hlad) a uvařili jí hodně - zůstala v lednici a druhý den jsem ji přihřála v mikrovlnce - to byl smrad, že by jeden pad smajlík

2.6.2010 13:20
pokita

XXX.XXX.159.94

Já jí vařím každý den a pokaždé jí mam jinou z kozího než z kravského, ještě teda zkusim nalít tu rozmíchanou trošku do vroucího mléka. Trupelnatou jsem myslela, že jsou v ní jakoby pidi hrudky, jakoby se nespojila zrníčka z krupice s mlékem. Přitom se krupice ale navaří.Moc krupice nedávám, to by byla hustá. Možná to bude kvalitou mléka, ale od obou kozenek je kaše stejná. Jedna je bílá a jedna kříženka burské. Záhada našeho mlíka....Moc děkuji a přeji hezký den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík