Ahoj,
koupil jsem vychrtlou kozenku (když ona se mi líbila a navíc Jiřík z pohádky si vzal taky prašivou kobylu :). Je po mladých a prý to má z toho. Nicméně jí opravdu čouhaly všechny kosti, a navíc jsem po převozu zjistil, že má průjem. Zvěrolékař nám dal odčervovací injekci, a na úpravu střevní mikroflóry uni-ruminal. Aplikovali jsme všechna léčiva, ale nepomohlo to. Zvěrolékař naordinoval tři dávky antibiotik (nevím co to bylo) a znovu lék na úpravu mikroflóry. Spravilo se to a den byla s normálníma bobkama. Teď má ale průjem znova. Koza žere jak divá, jak šrot tak seno nebo na pastvě. Není malátná. Mám se obrátit na veterináře znova? Nebo to mám zkusit nechat tak, jestli se sama nespraví? Poradíte někdo prosím, co dál? Nejsem zkušený chovatel. Děkuji za jakoukoliv radu!
Adri

XXX.XXX.35.227
Najděte si na internetu Státní veterinární ústav. Myslím, že v Ostravě určitě bude. My jsme jiný kraj, ale ten "náš" má na internetu i žádanky, kde vyplníte, jaké rozbory chcete, a pak jsou tam vypsaná místa, odkud se vzorky v určité dny sváží do laboratoře, aby tam člověk nemusel jezdit. Pak přijde faktura spolu se zprávou - ta je poněkud suchá- stručná, vyplatí se zavolat tomu, kdo rozbor dělal, a vyptat se, co to teda znamená, jestli odčervit a tak.