Môžu quessantky marhule ???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2010 17:51
zaciatocnik

XXX.XXX.79.157

Padajú nám zrelé marhule zo stromu. Ovečky ku nim prístup nemajú. Môžem im ich dať ?? Moje stádočko je baran + dve ovečky+dve jahniatka.

13.7.2010 18:27
danurba

XXX.XXX.12.226

myslím, že pár kousků jako pamlsek jim neublíží, ale určitě by se na nich neměly pást, už kvůli tomu, že spadlé meruňky brzo hnijí a to by pto ovečky určitě nebylo dobré. Když je zpracujete do džemu, využijete je lépe.

13.7.2010 21:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

Meruňky bych ovcím učitě nedávala. Osobně z ovoce dávám jen: polotvrdé švestky, špenlíky, jostu, rybíz a trochu kanadských borůvek. A když je dost, tak i aronii. Zajímavostí je, že aronie a borůvk,y ač jsou strááááááášně kyselé, holkám jedou nejvíc.

meruňky bych nedávala, jsou dle mého až moc sladké a kdyby už, tak jen tak max. 3 kousky na kus. Víc nedávám ani těch švestek. Chce to opatrnost, rozhodně je nepouštět, aby se cpaly jak uznají samy za vhodné. :-|

9.9.2010 01:50
misolup

XXX.XXX.161.146

Dobry den.Nechovam ovce,ale mám možnost pozorovat je v průbehu celého dne.Meruňky jim velice chutnaji,zvlašť přezrálé.Nikdy jsem nepozoroval naznaky opilosti jak se někdy uvádí u zvýřat konzumujících přezrálé ovoce padající ze stromu.Nevím jak dalece to ovlivňuje ekonomiku chovu?Ale je jich čím dál víc,tvaří se že jim je dobře,množej se(Jak králíci),ja myslím že je úplně jedno kolik toho kterého ovoce sežerou.Kdyby jim to nemělo vyhovovat,asi by to nežraly.To jen jak tak na ně koukam,jak sežerou uplně všechno co není závadný.Meruňky jim neublíží.Toto je můj postřeh sousedovic ovcí.Nebojte maj se jak prasata v žitě.Takže ty meruňky baštěj protože jim chutnaj.:-)

10.9.2010 13:57
lavacca

XXX.XXX.1.3

misolup napsal(a):
Dobry den.Nechovam ovce,ale mám možnost pozorovat je v průbehu celého dne.Meruňky jim velice chutnaji,zvlašť přezrálé.Nikdy jsem nepozoroval naznaky opilosti jak se někdy uvádí u zvýřat konzumujících přezrálé ovoce padající ze stromu.Nevím jak dalece to ovlivňuje ekonomiku chovu?Ale je jich čím dál víc,tvaří se že jim je dobře,množej se(Jak králíci),ja myslím že je úplně jedno kolik toho kterého ovoce sežerou.Kdyby jim to nemělo vyhovovat,asi by to nežraly.To jen jak tak na ně koukam,jak sežerou uplně všechno co není závadný.Meruňky jim neublíží.Toto je můj postřeh sousedovic ovcí.Nebojte maj se jak prasata v žitě.Takže ty meruňky baštěj protože jim chutnaj.:-)

Jenže nejde o to, zda jim meruňky chutnají či ne. Jde o to, že pokud se jich přežerou můžou mít zažívací problémy. :-| Neříkám, že by jim nechutnaly - nevidím důvod proč by ne, ale musí se hlídat množství. Navíc něco e velký rozdíl, zda se pasou pod meruňkou a sem tam nějaká spadne a mezi tím, kdy jim majitel donese kupu spadaných meruněk najendou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík