Prosím pomoc,porod kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2010 12:03
kessi

XXX.XXX.230.42

Zdravím,potřebovala bych pomoc,ráno v 7,30 jsem našla kozu přichystanou k porodu,první obaly byli prasklé ,koza je celkem klidná ale stav se zatím nezměnil ,vet mi tvrdil že to může trvat i 12 h ale všude jsem se dočetla že do hodiny max. do 4 hodin by měla odrodit.Poradíte někdo co dělat??

26.8.2010 13:05
agentka

XXX.XXX.24.188

pokud jste si jistá že plodová voda odtekla a nic se neděje ani koza nemá tendenci tlačit - tak bych do kozy sáhla - ono já stím mám ale zkušenosti tak si umím napravit i nepravidelnou polohu či podobně - pokud se bojíte zkuste alespon dvěma prsty zjistit zda hlavička je již těsně za vulvou - ono to jde pěkně poznat pokud tam je tak musíte jednat může být podložená nožka, nebo kůzle moc velké a nebo jak se mi stalo letos tlačily se mi dvě hlavičky najednou - nechci vás vůbec strašit, ale já pokud voda odteče a do hodiny se nic neděje tak koze okamžitě pomáhám:-| - nejlíp pak sehnat někoho kdo tomu rozumí bud teda vetasmajlík ale nejlepší je nějaká zkušená kozařka z okolí

26.8.2010 13:11
agentka

XXX.XXX.24.188

jestli si to přečtete napište jak jste na tom tet? já jsem ochotná vám poradit bud přes net -budu tu průběžně mrkat a nebo i přes telefon 723351008.

26.8.2010 13:13
kessi

XXX.XXX.230.42

právě že netlačí chová se jako by se nic nedělo ,visí z ní půl metru obalů ale příjde mi že není ani otevřená ,hledám pomoc kde se dá ,moje vetka je v zahraničí a ostatní veti jsou dost laxní,ted jsem jednoho sehnala ale nevím kdy dorazí,snad brzysmajlík

26.8.2010 13:56
kessi

XXX.XXX.230.42

tak to dopadlo špatně,podle veta bylo kůzle nejméně dva dny mrtvésmajlík Děkuji za pomoc

26.8.2010 14:12
agentka

XXX.XXX.24.188

a co koza? jak to sní vypadá - jestli bylo kůzle mrtvé tak určitě podejte antibiotika dala bych čípek a i injekčně

8.9.2010 11:25
kessi

XXX.XXX.230.42

Ahojky,jdu jenještě jednou poděkovat za radu i po telefonu.
Koza dostala ATB a jak píšeš přesto po 3 dnech měla vysokou horečku ,bylo podezření na zadržení lůžka,naštěstí se diagnoza nepotvrdila a další dávky ATB pomohla ,Kačenka se dala do kupy a ted je v naprostém pořádku ,zaplať bůh :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2011 23:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, sháním informace ohledně porodu a tak jsem narazila na Váš příspěvek, nám kůzlátko umřelo druhý den po porodu a nevíme proč,v pátek ráno se narodili a večer se začalo krčit. Druhé kůzlátko žije,ale také se krčí, vet u nás byl, povídal něco,že se asi nemohlo vykakat nebo se vykakalo moc smajlík a koze dal oxitocin a kůzlátkům se prý nic nedvá.
Píšete,že koze praskly obaly, tak měla dvě kůzlata ? Ale píšete,jen o jednom mrtvém, vet ho z kozy vytáhl ? Nevíte proč umřelo ?

21.2.2011 08:23
kessi

XXX.XXX.106.65

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, sháním informace ohledně porodu a tak jsem narazila na Váš příspěvek, nám kůzlátko umřelo druhý den po porodu a nevíme proč,v pátek ráno se narodili a večer se začalo krčit. Druhé kůzlátko žije,ale také se krčí, vet u nás byl, povídal něco,že se asi nemohlo vykakat nebo se vykakalo moc smajlík a koze dal oxitocin a kůzlátkům se prý nic nedvá.
Píšete,že koze praskly obaly, tak měla dvě kůzlata ? Ale píšete,jen o jednom mrtvém, vet ho z kozy vytáhl ? Nevíte proč umřelo ?

Zdravím, bohužel nevíme proč kůzle uhynulo, ale stalo se tak ještě v kozeně cca 2 dny před porodom.Jinak kůzlatům i jehňatům dáváme po narození selevit a kombisol,je celkem poznat že jsou života schopnější než když jsme ho nedávali.Držím palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík