Koľko sena na deň Quessantkám ??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2010 15:13
zaciatocnik

XXX.XXX.79.150

Mám barana a 4 ovečky /dve dospelé, dve tohoročné/ . Aká je optimálna zimná denná dávka sena v kg pre moje stádočko ak nič iné nedostanú ?? Ďakujem.

11.12.2010 20:15
jasombačavelmistarý

XXX.XXX.247.101

Já bych tu dávku viděl takovou, dokud toho žraní samy nenechají....:-))

12.12.2010 09:59
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tolik kolik potřebují. :-)) Ne, vážně - asi před 2 dny se mě ptal jeden pán na stejnou věc. Prý mu ovečky dost sena nastelou na zem. Tak jsme mu poradila, aby snížil dávkování, že hlad zas tak velký nebudou mít, když s tím takto zacházejí. :-|

Já osobně nemám odhad kolik sena holky snědí / sami si sušíme, takže to beru jen na kupky/. Dělám to tak, že ráno dostanou do ,,jeslí´´ a odpoledne jim podle potřeby přidám. Jsou na to 3 ovečky + beran. Druhý beran je zvlášť.

Někde jsem četla, že na ovci se má počítat 1,5-2 kg sena. Ale nemůžu si uvědomit zda na normálně velkou či přímo na Quessantku.smajlík

13.12.2010 14:07
zaciatocnik

XXX.XXX.109.191

To som bol tiež ja. Bol som nervózny, lebo som mal obmedzený zdroj sena a hnevalo ma že veľa z neho končí povyťahované na zemi. Už to neriešim, lebo som cez víkend našiel obrovskú kopu balíkovaného sena s cca 20 kg vážiacimi balíkmi a môžem si tam ísť kedykoľvek kúpiť keď budem potrebovať. Natlačil som do auta 9 balíkov, takže máme určite dosť. Ale aj tak im dávam menej.

13.12.2010 17:03
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak mi to přece jen nedalo a zvážila jsem kolik toho sena těm našich ovenkám dávám. A je to denně +-2 kg na 4 kusy . Záleží samozřejmě i na tom, zda jim k tomu něco zrovna ten den přidám navíc, atd. Obvykle k tomu mají cca 7 jablek pokrájených na menší, aby se jim to dobře jedlo. :-) Občas kousek rohlíku, chleba, apod.

13.12.2010 18:51
zaciatocnik

XXX.XXX.111.106

lavacca napsal(a):
Tak mi to přece jen nedalo a zvážila jsem kolik toho sena těm našich ovenkám dávám. A je to denně +-2 kg na 4 kusy . Záleží samozřejmě i na tom, zda jim k tomu něco zrovna ten den přidám navíc, atd. Obvykle k tomu mají cca 7 jablek pokrájených na menší, aby se jim to dobře jedlo. :-) Občas kousek rohlíku, chleba, apod.

Ďakujem za dobrú informáciu. Približne som si to podobne spočítal aj ja : 3 balíky /60 kg sena/ na mesiac, t.j. cca 2 kg denne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík