Tolik kolik potřebují. Ne, vážně - asi před 2 dny se mě ptal jeden pán na stejnou věc. Prý mu ovečky dost sena nastelou na zem. Tak jsme mu poradila, aby snížil dávkování, že hlad zas tak velký nebudou mít, když s tím takto zacházejí.
Já osobně nemám odhad kolik sena holky snědí / sami si sušíme, takže to beru jen na kupky/. Dělám to tak, že ráno dostanou do ,,jeslí´´ a odpoledne jim podle potřeby přidám. Jsou na to 3 ovečky + beran. Druhý beran je zvlášť.
Někde jsem četla, že na ovci se má počítat 1,5-2 kg sena. Ale nemůžu si uvědomit zda na normálně velkou či přímo na Quessantku.
To som bol tiež ja. Bol som nervózny, lebo som mal obmedzený zdroj sena a hnevalo ma že veľa z neho končí povyťahované na zemi. Už to neriešim, lebo som cez víkend našiel obrovskú kopu balíkovaného sena s cca 20 kg vážiacimi balíkmi a môžem si tam ísť kedykoľvek kúpiť keď budem potrebovať. Natlačil som do auta 9 balíkov, takže máme určite dosť. Ale aj tak im dávam menej.
Tak mi to přece jen nedalo a zvážila jsem kolik toho sena těm našich ovenkám dávám. A je to denně +-2 kg na 4 kusy . Záleží samozřejmě i na tom, zda jim k tomu něco zrovna ten den přidám navíc, atd. Obvykle k tomu mají cca 7 jablek pokrájených na menší, aby se jim to dobře jedlo. Občas kousek rohlíku, chleba, apod.
lavacca
napsal(a):
Tak mi to přece jen nedalo a zvážila jsem kolik toho sena těm našich ovenkám dávám. A je to denně +-2 kg na 4 kusy . Záleží samozřejmě i na tom, zda jim k tomu něco zrovna ten den přidám navíc, atd. Obvykle k tomu mají cca 7 jablek pokrájených na menší, aby se jim to dobře jedlo. Občas kousek rohlíku, chleba, apod.
Ďakujem za dobrú informáciu. Približne som si to podobne spočítal aj ja : 3 balíky /60 kg sena/ na mesiac, t.j. cca 2 kg denne.