Ahoj!
Ráda bych se zeptala, čím krmíte vaše kamerunky.
Máme 4 jehničky..třem bude po novém roce 1 rok a té čtvrté je cca 7 měsíců.
Do té doby, než napadl sníh se pásly na pozemku o rozloze cca 500m2. Měly k dispozici i seno v krmelci. Máme tu ovocné stromy, takže na podzim dostávaly hodně jablek..teď už bohužel došly.
Krmíme je teď kvalitním senem, ječmenem..dostávají tak 1L denně. Mají minerální a solný lizy a občas dostanou vločky a staré rohlíky.
Bohužel jsem nikde nesehnala krmnou řepu. Mám ale krmné brambory..je možné jimi také krmit? Mohu jim dát i mrkev?
Ještě by mě zajímalo, jak tu řepu, brambory a mrkev připravujete? Vaříte a dáte jim to nastrouhané nebo celé a oni si s tím už poradí?
Omlouvám se za tu spoušť otázek, ale je to pro mě zcela nová zkušenost a ráda bych, aby holky prospívaly.
Ještě jsem se chtěla zeptat..nechceme si pořizovat beránka, ale zapůjčit (někdy kolem února)..neměl by někdo zájem? Bydlíme poblíž Čimelic, okr. Písek
Přikládám pár fotek našich holek :-)
Předem díky za odpovědi.
Katka
ivankav
napsal(a):
Chtěla bych si pořídit dvě kamerunské ovečky, myslíte, že by jim v létě stačila i s jehňaty pastva na pozemku o výměře 1200 m2?
No jasně! To je až až! My máme 4 holky a ty mi nespasou ani 500m2..musíme ještě sekat. Akorát jsem slyšela jeden fígl. Ovečky si samozřejmě vybírají, co jim chutná..stačí ale jemně posolit místa, kterých si nevšímají a pak to spasou..nezkoušela jsem, ale prý to funguje :-)
Jinak ještě doporučuji koupit si 3 kamerunské ovečky..jedna nepřipadá ani v úvahu a dvě jsou taky málo. Opravdu min. tři!
kamerunským ovečkám dáváme seno, granule, oves, pečivo, jablka, mrkev a řepu. kouněte na naše www.minifarma.eu je tam i množství a další povídání o kamerunkách. Přeji hezký den Iveta
iveta13
napsal(a):
kamerunským ovečkám dáváme seno, granule, oves, pečivo, jablka, mrkev a řepu. kouněte na naše www.minifarma.eu je tam i množství a další povídání o kamerunkách. Přeji hezký den Iveta
Dobrý den,
prosím Vás, jaké granule kupujete pro Vaše ovečky? Já nemůžu na internetu nic najít.. Tady v Čechách nemají absolutně nic!
Žila jsem několik let v Anglii a tam mají vše pro hospodářská zvířata..navíc organické.
Potřebovala bych, kdyby někdo věděl, koupit granule (nejlépe organické) pro naše göttingenská mini prasátka. V Anglii mají 20kg za cca 300kč. http://www.millbryhill.co.uk/small-holder-533/pig-products-655.html
Jinak já včera ovečkám nakrouhala mrkev s jablkem a vločkami a koukaly na to nějak divně... Jablka jí normálně, mrkev měly poprvé. Ráno tam ale nic nezbylo. Na řepu tu nemáme moc dobré podmínky..
Pěkný den, Katka
Granule kupuji na www.sehnoutek.cz a to zoo směs, v nabídce na stránkách je nemají, ael vyrábí je. Jsou bez vitamínů, takže si kupuji Nutrimix. Jsou super, přivedl mě na ně kamarád ze zoo, tam tím krmí všechny kopytníky. Pak Sehnoutkové vyrábí granule přímo pro kozy a ovce, kde je něco málo vitamínů a jsou už dražší. Chtělo by se to ve vašem okolí domluvit s někým, kdo prodává krmivo pro hospodářská zvířata a ten by to objednal na krám ve větším balení, nevím, jestli by vám zaslali jen 1 pytel. Já to mám také domluveno s prodejcem a bez problému to k němu chodí.Hezký den Iveta
kardovakaterina
napsal(a):
Dobrý den,
prosím Vás, jaké granule kupujete pro Vaše ovečky? Já nemůžu na internetu nic najít.. Tady v Čechách nemají absolutně nic!
Žila jsem několik let v Anglii a tam mají vše pro hospodářská zvířata..navíc organické.
Potřebovala bych, kdyby někdo věděl, koupit granule (nejlépe organické) pro naše göttingenská mini prasátka. V Anglii mají 20kg za cca 300kč. http://www.millbryhill.co.uk/small-holder-533/pig-products-655.html
Jinak já včera ovečkám nakrouhala mrkev s jablkem a vločkami a koukaly na to nějak divně... Jablka jí normálně, mrkev měly poprvé. Ráno tam ale nic nezbylo. Na řepu tu nemáme moc dobré podmínky..
Pěkný den, Katka
Nic...jak se to vezme. Co myslíte, že jsou granule? Slisovaná statková krmiva + někdy vitamíny, minerály atp. Osobně ale minerálku dávám zvlášť, aspoň mám přehled o spotřebě. Organické (jakože eko?) granule jsou možná pěkná věc, ale v odkaze nějak postrádám to nejdůležitější - přesné složení !
Možná by nebylo na škodu se zamyslet i nad tím, jestli každé zvířátko v dnešní době potřebuje ke štěstí právě výlučně granule
A s tou solí - pokud posolená tráva bude jediný zdroj soli, pak tam asi vydrží a žrát budou (babička něco podobného praktikovala u krav, aby nikam moc necestovaly na pastvě - neohrazené), pokud mají k dispozici běžně solný liz, tak nevim nevim :)
Jinak jasombačavelmistarý to napsal celkem výstižně
jasombačavelmistarý
napsal(a):
Naše ovce mají vyhřívané nezámrzé napáječky a už dva měsíce nepijou, jen žerou sníh... Navíc, ač mají super útulný chlívek, dva měsíce do něj nevlezly, žerou u druhého seníku venku spí ve sněhu....
To je zvláštní - naše kamerunky 3+1 denně vypijí cca 4 litry vody (jedna má jehně). Ven z chlívku vylezou jen sem tam a pokud je vítr nebo prší, tak je nevidim vůbec, jen když jsem na dvoře tak vyběhnou somrovat. Podle stop ve sněhu se fakt pohybujou jen k brance kde na nás vidí a zpět do chlíva.
nadja
napsal(a):
To je zvláštní - naše kamerunky 3+1 denně vypijí cca 4 litry vody (jedna má jehně). Ven z chlívku vylezou jen sem tam a pokud je vítr nebo prší, tak je nevidim vůbec, jen když jsem na dvoře tak vyběhnou somrovat. Podle stop ve sněhu se fakt pohybujou jen k brance kde na nás vidí a zpět do chlíva.
Nám taky pijou hodně málo (máme 4 kamerunky) a spíš žerou sníh..ale je to tím, že sníh je vlastně měkká voda. Takže záleží, jakou máte doma vodu ..jestli tvrdou, budou raději žrát sníh.
Jinak naše ovečky jsou od rána do večera venku v uzavřené zahradě se senem a domkem. Večer jsou ve stodole, kde na ně čeká ječmen, krmná řepa, seno atd...trošku rozmazlené..
2k19

XXX.XXX.168.204
Dobrý den, i já bych prosila o dotaz o stravě.
Každý den má přístup k vodě, čerstvé trávě a nebo k senu.
Každý den dostává 2,5 rohlíku a nebo kukuřici, občas pšenici, jak kdy.
Má nadváhu a potřebovala bych radu, jak jí dostat dolů a jakou stravu dávat.
Před dvěma dny mu umřel kamarád kozlik, tak teď je sám. Je to Kamerunský beran.
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rada uplne jednoducha, nekrmte to jak prasata.