Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2011 17:05
lucie2

XXX.XXX.228.139

dobrý den,
můžete mi prosím poradit, včera ráno se naší kozičce spustil hlen a porod nikde, známí který má s porody zkušenosti mi řekl že když se spustí hlen měla by koza do 2 dnů porodit, vemínko má nalite a bříško má taky sestouplé.koza normálně žere jen je trochu nervozní, mám strach aby nebylo něco špatně.

22.1.2011 17:32
tomasnix

XXX.XXX.127.234

Trebaze jeste nemusi byt neco sparne,tak ja bych po 24 hodinach volal veta.Tomas

22.1.2011 18:40
danurba

XXX.XXX.40.197

každá koza je v tomhle jiná, pokud normálně žere, nic jí není. Třeba ráno budete mít nadílku.

22.1.2011 18:40
danurba

XXX.XXX.40.197

každá koza je v tomhle jiná, pokud normálně žere, nic jí není. Třeba ráno budete mít nadílku.

22.1.2011 19:44
moonika

XXX.XXX.79.183

Drzim palce, nech to dobre dopadne :-) Aj ja som si prave vsimla hlien u nasej Peggy, prvnicky, tak sa chystam na moj prvy kozaci porod, tesim sa aj bojim:-))
M.

22.1.2011 22:15
lucie2

XXX.XXX.228.139

Kozička je v pohodě, klidně si přežvykuje a jako by se nic nedělo. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. Lucie

24.1.2011 07:29
dajik

XXX.XXX.7.86

Pokud koza žere a přežvykuje, tak je v pohodě. A může klidně i porodit :-)). Mě loni rodila prvnička a přitom si klidně chroupala seno. smajlík

24.1.2011 08:03
agentka

XXX.XXX.158.141

budte v klidu pokud je koza v klidu - já u moji kozy v loni viděla hlen tři týdny předem a narodil se ji krásný zdravý kozlík

30.1.2011 22:10
lucie2

XXX.XXX.228.139

agentka napsal(a):
budte v klidu pokud je koza v klidu - já u moji kozy v loni viděla hlen tři týdny předem a narodil se ji krásný zdravý kozlík

tak ta moje kozena pořád nic,vemeno má že už ani pořádně nemůže chodit a kůzlátka pořád nikde,mám z toho hrůzu je to můj první porod a takový problémy.Lucie

30.1.2011 23:06
roklanka

XXX.XXX.215.82

lucie2 napsal(a):
tak ta moje kozena pořád nic,vemeno má že už ani pořádně nemůže chodit a kůzlátka pořád nikde,mám z toho hrůzu je to můj první porod a takový problémy.Lucie

Podobným způsobem mě kdysi vyděsila jedna koza. Porodila úplně pohodě za 14 dní od hlenu,takže klid,ještě je čas.

1.2.2011 17:50
lucie2

XXX.XXX.228.139

tak ta naše kráska pořád nic, asi zkouší jak mám pevné nervy.jinak je v pohodě,začala nějak víc žrát, na procházku to se dere vždycky hned ven.tak uvidíme.Lucie

3.2.2011 13:12
bara0501

XXX.XXX.204.4

my tiež čakáme :) a stále nič. Ani sa mi nechce od nej odchádzať ako sa teším a ona si iba v kľude prežúva :-) a akoby sa mi smiala.

Túto zimu sme to tu mali čulé. Koncom septembra som si bola kúpiť kozičky. Mali 7 mesiacov. Mala som zlý pocit, pretože za 4 mesiace u nás ani trošku nenarástli a že to má byť veľká koza. Obvolávala som chovaťeľov a veterinárov že moje biele ročné kozy sú tak vyše kolien.

Pred týždňom o pol deviatej v noci, ani neviem prečo ma niečo vyhnalo ku kozičkám aaaaaaaaaa našla som malé kozie babatko. Neviem či sa mám tešiť alebo byť nešťastná že mám doma mini kozy biele

3.2.2011 15:31
dajik

XXX.XXX.4.193

Být Vámi, tak se nebojím. Zažila jsem něco podobného. Pětiměsíční kozičky mi skočila k tříměsíčnímu kozlíkovi. Hned mi nenapadlo, že by mohla být březí. To jsem zjistila až měsíc pře porodem, když se jí udělalo vemínko. Bylo mi také ale divné, že neroste. V době porodu měřila v kohoutku 51 cm. Manžel ji chtěl zabít, ale uhájila jsem ji. Dnes je to má nejlepší koza. V kohoutku měří 70 cm. Loni dojila 3,5 litru a má krásné vemeno. Jen musíte pořádně krmit a přidávat vitamíny, aby kozička mohla tvořit mléko a k tomu růst. Té naší jsme kůzlátko nechali 10 týdnů a potom jsme jí zasušili, aby se nevysilovala tvorbou mléka. Dája

3.2.2011 22:29
bara0501

XXX.XXX.204.4

Nenapadlo by ma že je kozlík schopný oplodniť už v 3 mesiaci :-))

Ja som s kozenkami iba rok a som trošku šťastlivec a trošku smoliar.

Mám ešte jednu mini kozičku tá bola prvá a tiež nedorástla. Na málo kŕmenia a nedostatok živín sa sťažovať nemôže, pretože som ako nováčik stály zákazník chovatelských potrieb. Kŕmime okrem sena , jačmeň, ovos otruby, kukuricu, pšenicu a kŕmnu repu. Máme aj čoto na lízanie a vitamíny. Nerastie a ani není březí. Jej rodičov oboch poznám a sú to také malé poníky. Jedna pani mi povedala, že môže zostať malá ak nebola pri odstave odčervená. Viete mi poradiť aj s týmto?

smajlík

5.2.2011 07:29
dajik

XXX.XXX.5.32

No mě také nenapadlo, že by to kozlík ve třech měsících zvládnul, ale povedlo sesmajlík

K té Vaší kozičce. Myslím, že u Vás se určitě kozička odčervovala, takže by měla být po této stránce snad v pořádku. Pro jistotu můžete udělat ještě koprologické vyšetření. Když je začervené kůzle, tak opravdu neroste, ale po odčervení se to za nějaký čas srovná. Napadá mě spíš, jestli kozička nebyla brzy odstavená. Měla jsem také problém z jednou kozenou. Když jí bylo 6 týdnů, tak její matka uhynula. Bohužel kozička nechtěla pít ani od jiné kozy ani z lahve a ani z kbelíku. Přestala růst. Ve čtyřech měsících měla jen o 2 kila víc než v 6 týdnech. Pak se to ale zlomilo a najednou začala růst. V 10 měs. měla 35 kg a tak jsem jí připustila. Je z ní pěkná kozička. Kůzlátka od ní čekáme na apríla.
Pak už jen, jestli není přikřížené nějaké malé plemenosmajlík. Ale nezoufejte, koza roste do 3 let.:-)

14.2.2011 11:24
bara0501

XXX.XXX.204.4

Tak bojueme neviem ako u Vás, ale my sme ani po 10 dňoch a s vemenom že už ledva ide neporodili smajlík

Čakáme a čakáme .....

Na fotke sú naše prvé prírastky :-)

14.2.2011 11:26
bara0501

XXX.XXX.204.4

A na druhej to naše kúpené kozliatko s čerstvo narodeným kozliatkom. Darí sa im fajn, už sa bláznia :-)

16.2.2011 09:10
moonika

XXX.XXX.128.37

Tak nasa prvnička Peggy konečne porodila predvčerom. Tiež mala hlien uz minimalne 2 týždne pred pôrodom. Termin sme nevedeli lebo sa s 4mesacnym kozlikom spárila ešte u pôvodného majiteľa takže sme len tŕpli aby sa nenarodili v nevhodnom čase a nezachladili. Večer už sa mi zdala trošku nepokojná, občas pomekávala, ale nie veľmi nápadne, žrala stále, dokonca mám dojem že v ten večer pred pôrodom žrala viac ako bežne. Ešte o 5h ráno som ju bola kuknúť a nič, ráno tam našiel o 7:30 manžel troch mokrých krpcov :) Kozička ich prijala, stará sa, len sa zdá že možno budem musieť to najmenšie prikrmovať./"počala" 5-mesačná/
M.

16.2.2011 12:25
lucie2

XXX.XXX.228.139

Tak vám gratuluji, ty moji se narodili už 4. února, a taky bezproblémů. Tak ať se vám daří a roste vám to. lucie
smajlík

17.2.2011 20:44
moonika

XXX.XXX.128.37

Dakujem aj vám držím palce:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík