Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2011 12:48
matakal

XXX.XXX.218.49

Dobrý den,chtěla jsem vás požádat o radu, či zkušenost u ovcí.Od včerejšího dne má jedna z našich ovcí problém.Normálně se nažere, napije,ale polehává a občas i bručí a zdá se nám,že má i stahy,natahuje krk a celé tělo a funí u toho.Byla vyšetřena veterinářem,ještě zdaleka nerodí,děložní hrdlo má stále zavřené.Na vulvě se jí udělala boule s černou špičkou.Přikládám obrázek. Chtěla jsem se i zeptat,zda to nemůže souviset se včerejším porodem jiné ovce,u kterého celou dobu asistovala,starala se o rodičku a od té doby je neustále s ní i se 2jehňaty,nehne se od nich ani na krok,stará se o ně a chrání je.Děkuji.

6.2.2011 13:58
pesa

XXX.XXX.104.36

U téhle ovce bych mel velkou starost že ji při porodu vyleze i děloha, je docela možné že to může být i nějaký srůst, popř. srůst z rektálního otvoru. Rozhodně bych ovci oddělil od té druhé, aby ji to cizí jehně nevypilo mlezivo. A neustále ji sledoval. Víte termín porodu? Petr :-)

6.2.2011 19:37
agentka

XXX.XXX.158.141

Tohle se mi vůbec nelíbí vypadá to jako nějaký výhřez - určitě bych kontaktovala veterináře - dle vemínka by měla ovce brzo rodit , aby neměla nějaký prolém

6.2.2011 21:30
matakal

XXX.XXX.218.49

Tak ovci hlídáme neustále,začíná více polehávat.Veterinář ji prohlížel a asi to nevypadá moc dobře.Má vyhředlou pochvu.Četla jsem zde dneska starší příspěvky a jedna paní to popisovala hodně podobně.Tak nás čeká těžká noc.Děkuji za komentáře.martina

6.2.2011 22:46
lesakm

XXX.XXX.163.118

Dobrý den , po porodu a odchování jehňat vyřadit z chovu a znovu už nepřipouštět pokud nechcete mít problém v budoucnu tak vyřadit z chovu i potomky je to dědičné a za ty problémy to nestojí taky se nám to kdysi stávalo ale tehdy jsme vše nekompromisně vyřadili a léta už máme pokoj a nejednalo se tehdy jen o výhřezy ale potýkali jsme se tenkrát i s odmítáním jehňat což se nám důsledným vyřazováním taky podařilo vymítit , čím přísněji budete dělat každý rok probírku stáda a vyřazovat "problémy" tím lepší a bezproblémovější stádo budete v budoucnu mít :-)ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík