Prosím nejakého chovateľa, ktorý by zverejnil nákres alebo fotografiu dojacieho zariadenia resp. zariadenia (konštrukcie) kde by som mohol znehybniť kozu pri dojení, tak aby som ju bol schopný dojiť bez asistencie ďalšej osoby a zabrániť tak vylievaniu a znehodnocovaniu mlieka pri dojení. Dúfam, že mi každý rozumie aj bez použitia odborných názvov, ktoré u problematiky dojacích zariadení neovládam. Verím, že zverejnenie Vášho nápadu napomôže skvalitniť dojenie, viacero začínajúcim chovateľom. Vopred ďakujem za Vaše príspevky. Koziam zdar!
Peter Haraj
Uživatel s deaktivovaným účtem
danurba
napsal(a):
Vlákno na toto téma bylo někdy vloni na nemoderce. Pokud vím, nikdo z těch, kdo se tam vyjadřoval, žádnou klec nepoužívá, všichni mají jen obzvláště promyšlené úvazy a chvaty.
Tu diskuzi jsem četla s velkým zájmem. Někdo tam popisoval jakýsi kozodoj - bednu. Nepochopila jsem ale jak to může vypadat a jak to funguje. Za 2 měsíce ( pokud to dobře dopadne) to pro mě bude zase aktuální. Po prvním kůzleti jsem kozu nepodojila, sama si kůzle odstavila a zasušila se. Tak kdyby se povedla fotka nebo nákres, byla bych vděčná.