Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2011 20:44
lucie2

XXX.XXX.228.139

dnes ráno mi umřela kozenka, přežrala se pšeničného šrotu a nadmula se. snažili jsme se dělat všechno možné ale marně. nejhorší na tom je že měla tři týdny do porodu.

9.3.2011 20:51
danurba

XXX.XXX.40.197

To je smutný, ale to je život....kdo nic nemá, o nic nepřijde. Každýmu z nás už se někdy stalo něco podobnýho, jedině zbývá poučit se z toho pro příště, aby se to už nestalo

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2011 21:45

Lucie, to je mi moc líto , já mám svoje kozičky ráda, jako by to byly moje děti, těžce bych to nesla, kolik toho pšeničného šrotu cca sežrala, abych věděla, kolik je už smrtelná dávka a jak jste ji chtěli zachránit ? Kozičky chodí se slepicema a užírají jim pšenici, zatím jim nic nebylo a dávám jim šrot z ječmene, to snad jim neublíží ?

10.3.2011 14:53
lucie2

XXX.XXX.228.139

všechny dostaly průjem, což jsou 2 dospělé a 2 kůzlata a ještě jedna která to nepřežila. dostali asi 3kg

10.3.2011 15:55

Tak pšenici jim raději nedávejte, slyšela jsem, že pro kozy je dobrý oves nebo ječmen.

A nemohly sežrat nějaké jedovaté stromky nebo keře, třeba rododendron, je prý jedovatý pro kozy.

10.3.2011 21:06
danurba

XXX.XXX.40.197

kozám určitě nedávejte pšeničný šrot, nanejvýš ho trošku můžete přidat do ječného nebo ovesného, ale jen malinko. Má spoustu lepku a ten způsobuje střevní problémy. Moje dcera studuje zemědělku a tam se učili,, že krávám se na zvýšení dojivosti dává pšeničný šrot, tak jsem jí ho začala míchat do ovesno-ječného, který dostávala normálně. Kráva začala mít hodně řídkou stolici, na pšenici si nezvykla ani po měsíci, tak jsem jí zase vysadila a už má krásné pevné kravince.

10.3.2011 22:38
roklanka

XXX.XXX.215.55

Na pšenici pozor a je jedno,jestli je to šrot nebo zrno.Kozičky je mi líto.

11.3.2011 14:01
lucie2

XXX.XXX.228.139

Děkuji všem za rady, je to pro mě těžká zkušenost a draze zaplacená.Ještě že mi zůstali dvě holky.Lucie

Přidejte reakci

Přidat smajlík