Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2011 20:44
lucie2

XXX.XXX.228.139

dnes ráno mi umřela kozenka, přežrala se pšeničného šrotu a nadmula se. snažili jsme se dělat všechno možné ale marně. nejhorší na tom je že měla tři týdny do porodu. smajlík

9.3.2011 20:51
danurba

XXX.XXX.40.197

To je smutný, ale to je život....kdo nic nemá, o nic nepřijde. Každýmu z nás už se někdy stalo něco podobnýho, jedině zbývá poučit se z toho pro příště, aby se to už nestalo smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2011 21:45

Lucie, to je mi moc líto smajlík, já mám svoje kozičky ráda, jako by to byly moje děti, těžce bych to nesla, kolik toho pšeničného šrotu cca sežrala, abych věděla, kolik je už smrtelná dávka smajlík a jak jste ji chtěli zachránit ? Kozičky chodí se slepicema a užírají jim pšenici, zatím jim nic nebylo a dávám jim šrot z ječmene, to snad jim neublíží ? smajlík

10.3.2011 14:53
lucie2

XXX.XXX.228.139

všechny dostaly průjem, což jsou 2 dospělé a 2 kůzlata a ještě jedna která to nepřežila. dostali asi 3kg

10.3.2011 15:55

Tak pšenici jim raději nedávejte, slyšela jsem, že pro kozy je dobrý oves nebo ječmen.

A nemohly sežrat nějaké jedovaté stromky nebo keře, třeba rododendron, je prý jedovatý pro kozy.

10.3.2011 21:06
danurba

XXX.XXX.40.197

kozám určitě nedávejte pšeničný šrot, nanejvýš ho trošku můžete přidat do ječného nebo ovesného, ale jen malinko. Má spoustu lepku a ten způsobuje střevní problémy. Moje dcera studuje zemědělku a tam se učili,, že krávám se na zvýšení dojivosti dává pšeničný šrot, tak jsem jí ho začala míchat do ovesno-ječného, který dostávala normálně. Kráva začala mít hodně řídkou stolici, na pšenici si nezvykla ani po měsíci, tak jsem jí zase vysadila a už má krásné pevné kravince.

10.3.2011 22:38
roklanka

XXX.XXX.215.55

Na pšenici pozor a je jedno,jestli je to šrot nebo zrno.Kozičky je mi líto.

11.3.2011 14:01
lucie2

XXX.XXX.228.139

Děkuji všem za rady, je to pro mě těžká zkušenost a draze zaplacená.Ještě že mi zůstali dvě holky.Lucie

Přidejte reakci

Přidat smajlík