Oblastní sdružení chovatelů koz pro Moravskoslezský kraj

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Simona_M

17.3.2011 14:00
Simona_M

XXX.XXX.211.7

Ahoj chovatelé,:-)

nevíte někdo něco o sdružení chovatelů bílých a hnědých koz (či klubu českých národních plemen koz) pro Moravskoslezský kraj? Existuje tady nějaké oblastní sdružnení, ve kterém by se dalo poznat s místními chovateli plemenných kozích krasavic a krasavců?
Měla bych zájem se přidat :-))

Díky

Simona

17.3.2011 14:02
agentka

XXX.XXX.158.141

všichni jsou zapojeni do toho klubu celorepublikového - specifický neexistuje je třeba si např. zjistit kdo je z kterého kraje :-)já jsem třeba moravskoslezký kraj a znám ještě pár dalších

Simona_M

17.3.2011 14:23
Simona_M

XXX.XXX.211.7

Děkuji za odpověď

Tak to je moc fajn. Takže je třeba se zapsat na SCHOK a tam mají seznam chovatelů. Už se moc těším až nějaké poznám. Zatím mám hobby chov koz "vesnická směska", ale z vlastních zkušeností už vím, že dobré geny nenahradím ani dobrou péčí a tak se budu snažit přejít na chov s PoP. Odkud jsem zatím však raději neprozradím :-), protože ušní známky čerstvě poprvé registrovaných koz leží ještě na stole, jelikož jsou kozky vysokobřezí, tak je teď nechci stresovat.:-)

17.3.2011 15:15
agentka

XXX.XXX.158.141

za to že máte známky v šuplíku vám nikdo hlavu neutrhne spíš vám poradí co a jak kdy nastřílet , co si pořídit apod., mezi kozaři jsou slušní lidi a většina to tak má vůbec když má jen kozy jen tak pro zábavu

17.3.2011 19:15
pentas

XXX.XXX.80.51

taky Sev.Morava .A jinak se vcelku dobře rozjíždí skupina na FB:-)

17.3.2011 20:48
farmar

XXX.XXX.151.238

Simona_M napsal(a):
Ahoj chovatelé,:-)

nevíte někdo něco o sdružení chovatelů bílých a hnědých koz (či klubu českých národních plemen koz) pro Moravskoslezský kraj? Existuje tady nějaké oblastní sdružnení, ve kterém by se dalo poznat s místními chovateli plemenných kozích krasavic a krasavců?
Měla bych zájem se přidat :-))

Díky

Simona

Existuje Svaz chovatelů ovcí a koz, který má svá krajská sdružení, takže pro Moravskoslezský kraj existuje. Pokud ale má člen zájem, může se stát členem i jiného krajského sdružení. Třeba pokud v jiném kraji má kamarády, koupil odtamtud zvířata nebo si nerozumí se svým krajským "výborem" A POD. A uvnitř svazu existuje Klub českých národních plemen koz (bílá + hnědá), předsedkyní je paní Blanka Hrbková, meil: farma.hvozd@centrum.cz dále klub anglonubijských koz a klub malých plemen koz (kamerunská, holandská).
Takže doporučuji meilnout a vše se vyřeší

Ivan

Přidejte reakci

Přidat smajlík