Zápach kozla podle plemene?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2011 14:41
radulkav

XXX.XXX.244.234

Zdravím.Několikrát jsem tu narazila na zmínky o kozlím zápach.Některý smrdí víc,jiný vůbec.Může to být ovlivněno i plemenem?Jsou plemena u kterých bývá zápach menší?A jaké máte zkušenosti s burskými kozly?

30.4.2011 14:53
lavacca

XXX.XXX.1.3

radulkav napsal(a):
Zdravím.Několikrát jsem tu narazila na zmínky o kozlím zápach.Některý smrdí víc,jiný vůbec.Může to být ovlivněno i plemenem?Jsou plemena u kterých bývá zápach menší?A jaké máte zkušenosti s burskými kozly?

myslím, že záleží hlavně na jedinci. Např. náš starý beran byl v říji cítit, nový vůbec. :-) Minulý romaňák cítit taky nebyl, otec jehniček ale byl.

To samé asi bude i u kozlů.

30.4.2011 16:46
jasombačavelmistarý

XXX.XXX.247.101

NE! NE! NE! NE! NE! NE!
Voňavý kozel je nadpřirozená bytost!!!

30.4.2011 17:41
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak vonět nebude asi žádný kozel. Ale někteří až tak moc cítit nejsou, někteří už z dálky "hlásí", kdo tam bydlí a člověk by se musel hooodně přemáhat, aby na něj sáhnul. :-|

1.5.2011 15:52
radulkav

XXX.XXX.244.234

Vonět určitě nemusí.Mezi prasaty,koňmi a hovězím se něco ztratí.Jen mám tak trochu hrůzu,že si vypiplám kozlíka a pak ho budu muset kvůli smradu dát pryč.Proto mě napadlo,jestli třeba není u některého plemene větší šance na míň smrdutého chlapíka.Sousedi jsou sice zatím vpohodě,ale přece jen nechci pokoušet jejich trpělivost.

1.5.2011 22:53
danurba

XXX.XXX.40.197

Měli jsme kozla Kyperského a to byl přeborník. Asi 300m od naší pastviny je autobusová zastávka a od srpna si tam lidi zacpávali nosy. A když byl Othello na dvoře a někdo po tom dvoře jen přešel, silnou stopu pachu si nesl sebou domů. Smrděl celoročně, ale od srpna do února víc a to byl celoročně venku.

11.5.2011 17:17
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

Jéžiši lidi nestraštesmajlík já sem našim kozenkám pořídila ročního kozlíka Ivánka na podzim a libiju si že skoro cítit není , jen když se přijde podrbat tak zanechá stopu na rukou , s chovem koz začínám až ted na starý kolena páč sme se před 5 lety přistěhovali na vesnici do chalupy na spadnutí a jak to tady dáváme dohromady tak to k tomu nějak patřilo ....

8.7.2017 16:08
kajik.lukas

XXX.XXX.72.41

No říká se že kdo vůbec nesmrdí je vykastrovaný kozel neboli hňup.

8.7.2017 19:25
lilo

XXX.XXX.201.210

radulkav napsal(a):
Vonět určitě nemusí.Mezi prasaty,koňmi a hovězím se něco ztratí.Jen mám tak trochu hrůzu,že si vypiplám kozlíka a pak ho budu muset kvůli smradu dát pryč.Proto mě napadlo,jestli třeba není u některého plemene větší šance na míň smrdutého chlapíka.Sousedi jsou sice zatím vpohodě,ale přece jen nechci pokoušet jejich trpělivost.

Tak jestli prezili prase tak kozel je ruzova zahradka... setkala jsem se s burakem smrdel... ale tam jsme byli jen na skok... mela jsem madeho nubijacka ten smrdel jen co pripustil holky pak smrdet prestal..... bilej kozel byl ve vesnici cejtit na hony... zalezi na zvycich na kozach na mnozstvi na ustajeni jestli je s nimi nebo zvlast.. oni si pochcavaj hlavu a vousy a vubec celou tu hrivu v predu... o to vic jsou navoneni... mam dojem ze kdyz pak kozel zije volne se svym stadem nema takovou potrebu tak strasne smrdet jako kdyz je oddelenej.

8.7.2017 20:12
anobbona

XXX.XXX.84.98

Měla jsem půjčeného zakrslého kozla a hodinu po příjezdu byla cítit celá vesnice. Manžel, který byl v době příjezdu od domu cca 400m, tak hned věděl, že kozel už je doma. Kozel byl u nás necelé dva měsíce, ale stáje a vše, kde se kozel jen ochomítl smrdělo ještě tři měsíce potom. Sousedi šílely.
Nyní mám nubijáka a skoro nesmrdí. Je venku ve stádě a já ho vlastně ani necítím, jedině, když ho pohladím, tak cítím kozinu. Mám ho už druhým rokem a sousedi se diví, že mám kůzlata, když nemám kozla :) (to zděšení, když jsem řekla, že kozel je ve stádě).

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2017 21:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsem slyšela, že nubijáci smrdí ze všech kozlů nejmíň. Ale jistě se najde nějaký voňavka, který je navoněný jako jakýkoli jiný..

10.7.2017 17:00
gajdovka

XXX.XXX.32.78

Bílý kozel v oplozovacích dnech smrdí nejvíc, Kamerun středně a ušák vůbec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík