Co je to? A hlavně co na to – Biomec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2011 22:51
marfl

XXX.XXX.248.80

Prosím o radu. Před časem se mně u ovečky vyskytlo nějaké kožní onemocnění. Hlavně nohy, pod ocasem, zespodu a hlavně uši. Vet řekl, že je to svrab a dostala 2x BIOMEC s týdenním odstupem, antibiotikový sprej a olejové natírání - nic nepomohlo. Zavolal jsem jiného veta (u ovečky mezitím zduřelo ucho viz foto a uši klaply dole). Ten řekl, že ovečka má v uchu nádor a po sobě plíseň a nemá smysl ji dál nákladně léčit. Nechal jsem ji utratit. To samé onemocnění se opakuje asi po dvou měsících znova u jiné ovečky, jen s tím rozdílem, že ovečka to má jen na uších, jsou sklopené dole a jedno má nafouklé (není to hnis, ale zduřenina). Je jasné, že zduřeninu vyvolává to kožní onemocnění. Poradí mně někdo co s tím a co to je? Nerad bych přišel o další chovnou ovci.Děkuji M. F.

17.10.2011 11:04
danurba

XXX.XXX.66.172

No nazdar, zrovna včera jsem něco podobného našla na naší ovečce, myslela jsem, že je to svrab, docela nám tu letos řádí. Naše ovečka má ještě stroupky pod očila kolem nosu.
Zítra mi má na to přijet vet, chtěli jsme zkusit Ivomec, ale asi mu řeknu, ať jí nejdřív vezme stěry.

18.10.2011 19:19
vokjam

XXX.XXX.205.189

Možná se tomu budete smát, ale zkuste kravské mléko s naftou 1:1, houbičkou nebo hadříkem ráno a večer potřít.

18.10.2011 23:01
bobulka

XXX.XXX.210.193

Pokud je to ten svrab tak nám kovář ke koním doporučil betadinu tak jí zkuste nám zabrala.

19.10.2011 21:04
danurba

XXX.XXX.40.197

teď jsem tu měla veterináře na ovci, co má asi to samé jako ovce na obrázku. Hned řekl, že to svrab není, že už to viděl a je to nějaký druh plísně, která je poměrně málo rozšířená a proto i málo známá. Měl by na to zabrat Imaverol, takže ho zkusíme, a když to nepomůže, budeme mazat ovci teetree olejíčkem v rostlinném oleji.
Pro tuhle plíseň je prý typické rozšíření kolem očí a uší, i to padnutí uší dolů. Je nakažlivá, ale málo a je to jen kožní záležitost, nenapadá vnitřní orgány. taky je pro ní typický výskyt na jaře a na podzim, velké mrazy a velké teplo jí nesvědčí. Jejímu rozšíření může napomoct i drobné poranění kůže, způsobené třeba mouchami.
Název plísně mi taky říkal, ale nejsem schopná si ho zapamatovat.

21.10.2011 21:07
marfl

XXX.XXX.93.13

Všem moc děkuji za ochotu poradit. Myslím že to bude nakonec ta plíseň, nebo alergie na mouchy. Mariansmajlík

24.10.2011 22:36
marfl

XXX.XXX.248.80

danurba napsal(a):
teď jsem tu měla veterináře na ovci, co má asi to samé jako ovce na obrázku. Hned řekl, že to svrab není, že už to viděl a je to nějaký druh plísně, která je poměrně málo rozšířená a proto i málo známá. Měl by na to zabrat Imaverol, takže ho zkusíme, a když to nepomůže, budeme mazat ovci teetree olejíčkem v rostlinném oleji.
Pro tuhle plíseň je prý typické rozšíření kolem očí a uší, i to padnutí uší dolů. Je nakažlivá, ale málo a je to jen kožní záležitost, nenapadá vnitřní orgány. taky je pro ní typický výskyt na jaře a na podzim, velké mrazy a velké teplo jí nesvědčí. Jejímu rozšíření může napomoct i drobné poranění kůže, způsobené třeba mouchami.
Název plísně mi taky říkal, ale nejsem schopná si ho zapamatovat.

Dobrý večer, chci poprosit jestli by nebylo možné yjistit název té to plísně. Děkuji moc Marian

24.10.2011 22:40
danurba

XXX.XXX.40.197

zkusím zjistit, až budu s veterinářem, ale budu si to muset napsat, ten název byl latinsky.
Já už to 4. den mažu Ivermectinem a zlepšuje se to, kůže na uších změkla a strupy kolem očí a čumáku pomalu mizí. tak myslím, že to můj vet odhadl dobře.

24.10.2011 22:40
danurba

XXX.XXX.40.197

danurba napsal(a):
zkusím zjistit, až budu s veterinářem, ale budu si to muset napsat, ten název byl latinsky.
Já už to 4. den mažu Ivermectinem a zlepšuje se to, kůže na uších změkla a strupy kolem očí a čumáku pomalu mizí. tak myslím, že to můj vet odhadl dobře.

ne Ivermectinem, ale Imaverolem smajlík

24.10.2011 22:49
marfl

XXX.XXX.248.80

danurba napsal(a):

Díky moc

26.10.2011 21:05
danurba

XXX.XXX.40.197

tak prý se ta plíseň jmeuje scopulariopsis brevicaulis, ale nejsem si jistá, jestli je to správně napsaný, vet mi to diktoval po telefonu

1.11.2011 01:16
marfl

XXX.XXX.248.80

Ještě jednou moc děkuji. S pozdravem Marian

18.7.2020 16:08
kabess

XXX.XXX.208.252

Jaké prosím po letech máte s touto houbou-plisni u ovci zkušenosti? Povedlo se to vylecit, vymýtit? Nevraceli se?

18.7.2020 16:27
kacislava

XXX.XXX.27.123

Link mi nefunguje, kopiruji proto prispevek ze stare diskuze. Nejsem si jista, jestli jsme to nakonec nemazali vicekrat denne, myslim ze ano. A nevyresilo se to za jeden tyden, vytrvejte dele. Dejte vedet, jak jste dopadli :) ...

Zpětně sem chci dopsat, co koze bylo. Veterinář odebral vzorky, aby zjistil, zda jde o svrab, plíseň, antiimunitní reakci nebo o zákožky. 14 dní jsme čekali, jak dopadne kultivace a co se objeví pod mikroskopem. Nakonec to byly plísně, takže jsme léčili plísně. Měla jsem si ještě přijet pro antimikotika, ale protože to k němu máme daleko, tak jsme se rozhodli poradit v lékárně a tam nám prodali šikospektré antimikotikum Canespor 1x denně.
Koze jsme to vtírali do ucha každý večer. V lékárně radili to používat ještě nějakou dobu po odeznění příznaků. Každopádně ucho už se zase pěkně chlupatí.
Pěkný den Káča ze Lhotky

Přidejte reakci

Přidat smajlík