Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2011 19:29
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

27.10.2011 19:32
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

kříženka asi bíláx hnědá ale nevím to už se nedozvím,mám ji od července,začala na 0,5 l za den teď 2,8l ,před říjí klesne, v říjí má zase nejvíc

28.10.2011 11:47
pepe07

XXX.XXX.128.2

iisaabeel napsal(a):
kříženka asi bíláx hnědá ale nevím to už se nedozvím,mám ji od července,začala na 0,5 l za den teď 2,8l ,před říjí klesne, v říjí má zase nejvíc

Taky přidávám, je to kříženka kozy bílé a hnědé, v laktaci dává 4.5l lahodného mléka. její dcera připuštěná plemenným hnědým kozlem dává při první laktaci 3l lahodného mléka:-)

29.10.2011 09:47
agentka

XXX.XXX.24.198

koza bílá x anglonubijská - kozenka je hodná letos připuštěná anglonubijákem tak jsem zvědavá jaká budou kůzlata - po porodu dávala 4l mléka - letos potratila měsíc předem a rozdojila se i po potratu, je odrohovaná kastračními gumičkami - narostly ji ale takové pahýlky ale tím alespon neublíží

29.10.2011 12:08
dajik

XXX.XXX.139.155

Na fotu je Bramanda, kříženka bílá x burská. Je letošní březnová, na fotu jí bylo 5 měsíců. Její matka dává 4 litry mléka.

29.10.2011 13:46
dajik

XXX.XXX.139.155

agentka napsal(a):
koza bílá x anglonubijská - kozenka je hodná letos připuštěná anglonubijákem tak jsem zvědavá jaká budou kůzlata - po porodu dávala 4l mléka - letos potratila měsíc předem a rozdojila se i po potratu, je odrohovaná kastračními gumičkami - narostly ji ale takové pahýlky ale tím alespon neublíží

Ta je hezká:-). Jedné mé odrohované koze gumičkama taky narostly takové pahýlky. Měla je rok a pak najednou samy zničehonic upadly. Neměla tam vůbec žádnou ránu. Od té doby jí tam zatím nic neroste.

29.10.2011 13:51
agentka

XXX.XXX.24.198

dajik napsal(a):
Na fotu je Bramanda, kříženka bílá x burská. Je letošní březnová, na fotu jí bylo 5 měsíců. Její matka dává 4 litry mléka.

ta vaše je zajímavá s ušima- to ucho jí jedno visí a druhé takto stojí? a nebo je to jen na té fotce ?

30.10.2011 09:03
dajik

XXX.XXX.112.126

agentka napsal(a):
ta vaše je zajímavá s ušima- to ucho jí jedno visí a druhé takto stojí? a nebo je to jen na té fotce ?

Ty uši má skutečně takhle. Jedno dolů a jedno do strany :-). To jak má do strany, tak jako malá ho měla takové zarolované, takže mi tam nešla dát ušanka. Lidi si mysleli, že má tamto dolů, kvůli ušance. Teď má už ale ušanku v obou uších a to jedno má stále nahořesmajlík. Vypadá opravdu legračně.

30.10.2011 09:17
benesova

XXX.XXX.131.113

dajik napsal(a):
Ty uši má skutečně takhle. Jedno dolů a jedno do strany :-). To jak má do strany, tak jako malá ho měla takové zarolované, takže mi tam nešla dát ušanka. Lidi si mysleli, že má tamto dolů, kvůli ušance. Teď má už ale ušanku v obou uších a to jedno má stále nahořesmajlík. Vypadá opravdu legračně.

Dobrý den. Zdravím kozičku.Tá by mohla jít dělat regulovčíka na křižovatku.

Renčazesamoty

1.11.2011 11:02
Renčazesamoty

XXX.XXX.55.214

Zajímalo by mě, jestli jsem sama komu se zdá, že u koz je strašně malý výběr v plemenech, když by se mělo chovat čistokrevně? Hnědá, bílá, anglonubijská, burská, všechny krátkosrstky a konec. Kolik je jen plemen u ovcí, krav, koní, králíků a drůbeže? Nechovají se kříženky v takové míře taky proto, že jsou prostě hezké?
A proč má být koza co největší, když třeba dojí jako stejně jako ta menší? Mám padesát kilo a zápolení s šedesátikilovou kozou nebo stokilovým kozlem při ošetřování by asi moc nedopadlo :-), nehledě na spotřebu krmiva.

Mě osobně by se líbilo chovat čistokrevně, jen pro hobby chovy - menší dojná koza, barevná, s dojivostí přes 2l, dlouhou laktací, odolná, aby mohla být větší část roku venku a s hlavním důrazem na vynikající chuť mléka - co je mi platné, že budu mít kozu dojící 5 l, když to nebude k pití?

Zcela náhodně a "naslepo" jsem si dovezla takovéhle dvě kozičky ze Šumavy a jsem max spokojená, chtěla bych další, ale kde je vzít?smajlík Nemá někdo takový tříbarevný "odpad" v chovu hnědých koz s POP? Líbil by se mi i takový kozlík.

Renča ze samoty

2.11.2011 09:40
mojtech

XXX.XXX.70.62

križeniu zdar. Tiež som zo svojich nečistokrvných kôz nadšený a nemenil by som. Zakony o plemenitbe mi prídu rasistické.

31.3.2012 15:11
koza24

XXX.XXX.216.107

Otvírám téma..., potřebuju poradit. Co vyroste z takové to kříženky. (inzerce): https://www.ifauna.cz/ovce-a-kozy/inzerce/r/detail/1705938/kuzle. Bude malá jako kamerun nebo spíš jako bílá? bude dojit?
Děkuji z aodpovědi. Možná bych jí koupil jako mazlíka a společnici hnědulce, ale nevím. -hnědula je rohatá..

1.4.2012 08:48
roklanka

XXX.XXX.223.69

To je hádání z křišťálové koule,ale pokud chcete kozu na mléko,tak proč kříženku s kamerunkou? I kdyby se nakrásně stalo,že by kozička zdědila mléčnost po mléčné koze,její dcera už se může zvrhnout po kamerůnovi. Proč ne křížence dojných-bílé a hnědé ?

1.4.2012 08:54
roklanka

XXX.XXX.223.69

Pro Renču ze samoty-nepřipadá mi,že by tu bylo málo plemen koz. Bílá,hnědá,anglonubijská,burská,waliserská,kašmírská,mohérová,kamerůnská,holandská. Myslím si,že podle zájmů si každý vybere.

12.4.2012 22:51
benesova

XXX.XXX.131.113

13.4.2012 07:48
kunesek

XXX.XXX.200.45

Koukám na vemínko té 50% AN, máme taky podobné, jak se vám dojí?smajlík

13.4.2012 08:31
benesova

XXX.XXX.131.113

Dobrý den. Je to prvnička, kozlíkovi je měsíc. Je šikovný tak to dělá za mně.,uvidím po odstavu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík