Tak sem vkládám fotky té naší kozy,na kterou jsem se ptala pod názvem - "změna chování".Dokázali byste odhadnout podle foto zda březí je či není?
Ona nikdy nebyla příliš štíhlá,ale z pohledu "ze zadu" nikdy takové boky neměla a to dostává stejný příděl dlabance jako ostatní..seno nonstop,voda,hrnek pšenice,mrkev,občas pečivo.Krmím takto od začátku co jí máme - dávku jsem nezvyšovala ani ted,když není pastva.(Mimo to - takhle nevypadala i když ta pastva byla)
Druhé foto - podařilo se mi jí přistihnout jak se natahuje a krade seno ze staré králíkárny,které tam mívám připravéné králíkům na večer.Taky mě napadlo,když ted místo zeleného žerou jen seno,tak jestli nemá jen "senné" břicho,jako to bývá u koní??ale zase..by senné břicho mohli mít i ostatní,což nemají.Tak nevím.jinak,omlouvám se za kvalitu fotek - mobil za šera víc neumí
Díky za názory
Dobrý večer :) Pokiaľ má také brucho iba ona, tak je to dosť pravdepodobné. Veľa kôz má síce také brucho aj ked nie su v tom, iba z nažratia. Ale pokiaľ také brucho nemávala a ostatné sú "ploché" a ked bola s capkom ... ale nikto vam to tu na forku nezaruci. A vemienko sa trosku nenalieva? Kuknite na nu rano ako to brucho vyzera nalacno. Nech sa vam dari :)
Díky
Ráno vypadá více méně stejně jako na fotce.Vemínko se nenalévá,je to 3letá holka,již kůzlata měla (ne u nás),v listopadu jsme zasušily.S kozlíkem je od října pořád,je mu 9 měs.Aktivní,snažil se,ale koza ho od sebe pořád odháněla,což dělá dodnes i když kolem ní jen prochází..Jestli se činil v mé nepřítomnosti,netuším..