Môžem nechať sieť na balíku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2012 08:28
a.durackova

XXX.XXX.0.0

Zdravím, v sobotu sme priniesli domov 300 kg balík sena, ktorý je po obvode zabalený v sieti. Položili sme ho tak, aby ovečky mohli z bokov balíka - kde sieť nie je, seno vyjedať. Bojím sa ale, že ovečky kúsok siete predsa len zožerú, chodím ju pravidelne kontrolovať či náhodou niekde nevyčuhuje nejaký nebezpečný kúsok, ale zatial je celistvá. Ak dám sieť dole balík rozcupujú za pár hodín. Nechali sme im ho voľne na pastve, aby mali čo vyhrýzať kým dorastie tráva. Inak majú seno zvlášť aj v jasliach v ovčíne.
Je bezpečné nechať sieť na balíku? Chcela som ju dať dole, ale chlapy ma presvedčili, že vraj netreba, tak ja sa radšej opýtam. Ďakujem. Andrea.

5.3.2012 11:45
lone_wolf

XXX.XXX.200.102

Dobrý den,
síť na balíku je dost nebezpečná. Ověčky i kozy se do ní mohou zamotat. Vlákna sítě také umí pěkně pořezat. Pokud si nechcete kupovat krmelec na balík, já to vyřešil kari sítí do betonu. Rozřízl jsem ji podélně na polovic. TZN dva kusy o rozměrech 1x3m. Flexou jsem zvětšil oka z původních 10x10cm na 20x20. Položím balík, sítě spojím ohnu kolem dokola. Balík mi vydrží 3-4 týdny pro 20 ovcí. Jinak se dá koupit hotový krmelec, ale je to dražší.

http://www.almvizovice.cz/krmelce/krmelec-ovci-zvyseny-sikme-stani

5.3.2012 12:29
a.durackova

XXX.XXX.0.0

Ďakujem za odpoveď. Balík sme nechali vonku prvý krát, len tak na skúšku, inak ich rozbaľujeme v senníku a skrmujeme seno v jasliach. Kým by sme zhotovili nejakú konštrukciu bude asi seno fuč. Okraje siete pravidelne kontrolujem a upravujem. Nabudúce sa asi nenechám presvedčiť, každý balík pôjde do senníka. Ešte raz vďaka. Andrea.

Přidejte reakci

Přidat smajlík