Dobrý den,
již jednou jsem vkládala příspěvek s dotazem na skřípání zubů.Můj beran jimi vrže snad každý den již minimálně rok,ale normálně žere,pohybuje se,tráví..jednoduše nemá žádné příznaky nějaké nemoci,která by snad mohla zapříčinit bolest.Včera jsem poprvé slyšela vrzat i ovci.Ale taktéž je naprosto v pořádku.Tušíte někdo,čím by to mohlo být způsobeno??
Naše románovka má před porodem a začla skřípat zubama ale tak divně moc nežere polehává tak to přočítám blížícímu se porodu ona vždycky tak jako vrzne a žmoulá dál. Viděla jsem ji jíst i pít ale jablko nechce šrot taky ne dokonce ani pařenej oves. Tak nevím volat doktora nebo ne. Prostě nevím Další ovce tak jako když se potřebujete nadechnout a podaří se vám to tak u toho dělá strašně divnej zvuk slouho mi trvalo než jsem přišla na to která je to jako když škrtí slepici ale taky normálně žere a trávý asi mám ty zvířata pošahaný nebo já fakt nevím
kateřina007
napsal(a):
Naše románovka má před porodem a začla skřípat zubama ale tak divně moc nežere polehává tak to přočítám blížícímu se porodu ona vždycky tak jako vrzne a žmoulá dál. Viděla jsem ji jíst i pít ale jablko nechce šrot taky ne dokonce ani pařenej oves. Tak nevím volat doktora nebo ne. Prostě nevím Další ovce tak jako když se potřebujete nadechnout a podaří se vám to tak u toho dělá strašně divnej zvuk slouho mi trvalo než jsem přišla na to která je to jako když škrtí slepici ale taky normálně žere a trávý asi mám ty zvířata pošahaný nebo já fakt nevím
Ovci před porodem bych věnovala obzvláštní pozornost,mohl by to být příznak začínající ketozy a ta je třeba podchytit v začátcích. Není důvod,aby ztratila apetit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

naše kravka skřípe zubama má špatné zaživaní.vet to nějak nazval ale nepamatuju si to nšco s jednym žaludkem,nesmí trávu,senáž, jen seno trochu šrotu,mrkve rěpu a ani mlato nemuže.
operuje se to ale nám to nedoporučil!!
Oživuji diskusi s dotazem, jestli někdo neví jak to oveny odnaučit?
Kamerunka si prvně vyřvávala pamlsky, vypuštění ze zahrady na dvůr a podobně. Nepovolila jsem tak ji to asi přestalo bavit, ale teď začala pro změnu vrzat zubama. Tedy zní to spíš jako chroupání kamenů. Je to hrozný zvuk a běhá mi z toho mráz po zádech. Dělala to sem tam i předtím, ale teď jak mě vidí, tak začne koncert. Jinak vypadá být naprosto v pořádku.
Včera jsme ručně stříhali její kámošku quessantku a ta to po dobu stříhání dělala taky! Chápu, že tím tedy projevují asi nevoli, ale u kamerunky to zřejmě nahrazuje to její mečení a nespokojenost, že jsem jí nic nedonesla.
Dasule

XXX.XXX.26.58
Dobrý den, ujali jsme se odloženého kůzlete od kamerunské kozy, máme ji na sunaru a je jí 14 dní. Je čilá, dobře hamá, hraje si a nepozorují nic špatně . Jen skřípe zoubkama. A to je to co mě zarazilo, je to normální, nebo mám plašit? Děkuji za odpověď