Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím je vhodné krmit 3 týdenní osiřelá jehňátka? Doposud jsme je krmili mlékem od kozy či od krávy, nedávno ochutnali i piškotu, ale nechtějí pít sami z misky. Pořád sají jenom mléko z lahve. Může se jim třeba dát krupicová kaše jako kojencům? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Předem Vám děkuji za cenné rady.
TRMCA

XXX.XXX.251.242
prosim vas chceme zachranit sirotka jehnatko zacina zrat seno sice malo ale preci ma koupeno susene mleko pro jehnata ale je to zahul do neho dostat mlecko mame jenom flasku od miminka lidskeho asi ten dudlik neni spravny nevime . A jeste jsem se chtela zeptat z ceho se sklada ten srot ???? dekuji moc za odpoved
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak je staré?
Uživatel s deaktivovaným účtem

TRMCA
napsal(a):
prosim vas chceme zachranit sirotka jehnatko zacina zrat seno sice malo ale preci ma koupeno susene mleko pro jehnata ale je to zahul do neho dostat mlecko mame jenom flasku od miminka lidskeho asi ten dudlik neni spravny nevime . A jeste jsem se chtela zeptat z ceho se sklada ten srot ???? dekuji moc za odpoved
Jak je staré? Jaký šrot?
Petra549

XXX.XXX.4.69
Skúste mlieko zohriať na cca 40°C a do cumliku urobte vačšiu dierku, párkrát mu malé množstvo mlieka opatrne streknite do papulky. Možno začne cucať hneď možno mu to bude niekoľko kŕmení trvať. Napíšte aké staré je jahňa, či už je dosť staré na prikrmovanie šrotom.