Čím krmit 3 týdenní osiřelá jehňata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2012 13:55
simbab

XXX.XXX.226.252

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím je vhodné krmit 3 týdenní osiřelá jehňátka? Doposud jsme je krmili mlékem od kozy či od krávy, nedávno ochutnali i piškotu, ale nechtějí pít sami z misky. Pořád sají jenom mléko z lahve. Může se jim třeba dát krupicová kaše jako kojencům? Nemáte s tím někdo zkušenosti?:-) Předem Vám děkuji za cenné rady.

11.3.2012 21:37
danurba

XXX.XXX.40.196

Ve třech týdnech jenom mléko!!!!!! A ještě by měli začít ochutnávat seno, případně šrot. Pokud jsou společně s dalšími ovcemi, odkoukají to od nich. jestli je máte zvlášť, bude s tím trochu problém. Ale seno jim nabídněte v každém případě, nějaké jemné lístkové.

11.3.2012 22:35
roklanka

XXX.XXX.215.101

ani piškot,ani kaši,zaděláváte si na problémy,jen mléko,teprve začínají ochutnávat seno. Roklanka

12.3.2012 06:16
benesova

XXX.XXX.131.113

Já přidávám od začátku do šrotu ovesné vločky a granulky pro jehňata. Neuškodí to pro mámu a malé se to naučí vybírat.

TRMCA

11.3.2022 19:49
TRMCA

XXX.XXX.251.242

prosim vas chceme zachranit sirotka jehnatko zacina zrat seno sice malo ale preci ma koupeno susene mleko pro jehnata ale je to zahul do neho dostat mlecko mame jenom flasku od miminka lidskeho asi ten dudlik neni spravny nevime . A jeste jsem se chtela zeptat z ceho se sklada ten srot ???? dekuji moc za odpoved

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2022 20:00

Jak je staré?

12.3.2022 06:38

TRMCA napsal(a):
prosim vas chceme zachranit sirotka jehnatko zacina zrat seno sice malo ale preci ma koupeno susene mleko pro jehnata ale je to zahul do neho dostat mlecko mame jenom flasku od miminka lidskeho asi ten dudlik neni spravny nevime . A jeste jsem se chtela zeptat z ceho se sklada ten srot ???? dekuji moc za odpoved

Jak je staré? Jaký šrot?

12.3.2022 11:20
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Kůzlatum nebo jehňatům se kupují mléčné granulky + ovesné vločky, můžete přidat šrot ječmen, kukuřice..
Mléko z flašky s dudlíkem se musí naučit pít,jde to..jednou jsem odchovala 3 kůzlátka bez matky, rozdíl byste nepoznala..

Petra549

12.3.2022 11:48
Petra549

XXX.XXX.4.69

Skúste mlieko zohriať na cca 40°C a do cumliku urobte vačšiu dierku, párkrát mu malé množstvo mlieka opatrne streknite do papulky. Možno začne cucať hneď možno mu to bude niekoľko kŕmení trvať. Napíšte aké staré je jahňa, či už je dosť staré na prikrmovanie šrotom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík