Dobrý den, asi před dvěmi lety jsme koupili suffolk berana bez PP, je moc pěkný a veliký a hodný, ale jsou po něm často rohatí potomci, je to možné? Doposud jsme rohy u beránků nikdy neměli, také mu postupem času zešedl nos, myslíte že je něčím přikřížený, nebo je to možné, posílám foto a zdravím Machová
zkouším znovu nahrát fotku, ten náš je hodný a jehňátka má pěkný, tak za dva roky ho asi prodáme a koupíme papírového,
Nepíšete, jak je beran starý. Naši plemenní berani i ovce 100% SF také zhruba od 3.roku od nosu světlají - šediví. Prostě stýrnou. Pokud je už tříletý, nebo starší je to OK. Pokud byl světlý od mala, není 100%. Jinak typově suffolkovi odpovídá, i strukturou srsti. Na nose má vrásky, které jsou typické pro některé linie - u nás je mají Hannibalové. Má typický klabonos. Myslím si, že má nejméně 87,5% suffolka, možná i více. Dana
tři už mu jsou a první rok byl určitě celý černohlavý, mně přišlo, že mu čenich zesvětlal když dospěl v pořádnýho berana a "ovládl" svoje stádečko oveček, je to takový jako stříbrohřbetý gorilák . to by jste mně potěšila, kdyby byl čistý, já to alespoň zájemcům o jehňátka tvrdím a prodejce to tvrdil taky, tak třeba ještě poctiví lidé jsou :-)),jen pořád nevím kde se berou ty rohy, od berana před ním, taky suffolk, se to nestávalo,zrdavím Veronika