Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denisala

24.3.2012 14:36
Denisala

XXX.XXX.53.122

Dobrý den, asi před 3 a půl měsícem jsem byla u kozlíka s kozičkou (prvnička)(šla jsem ke kozlíkovi v lednu) . šla jsem domů s vědomým že je připuštěná . Ale když nastal čas prskání tak se začala prskat, tak sem si řekla že to nechám na podzim, ale když sem si pak po její říji povídala s maminkou tak mi řekla ať to zkusím znovu ještě, ale ona už se neprskala a teď v březnu se mi začíná kulatit tak nevím jestli moc žere nebo je připuštěná. na internetu sem se dočetla houbelec akorát to že prvničky se na jaře přestanou prskat a začnou zase na podzim prosím o odpověď

24.3.2012 16:18
roklanka

XXX.XXX.223.83

Pokud se jí zvětšuje vemínko,březí by mohla být,ale jistotu budete mít až za těch +-150 dní.

25.3.2012 13:15
denisala

XXX.XXX.53.122

tak děkuji za odpověď jenom patrně se jí zvětšuje tak počkám a když tak napíši jestli je nebo není

26.3.2012 23:09
žužu

XXX.XXX.160.185

My sme na tom takisto smajlík Bude či nebude? Pripustená bola začiatkom januára. Už sa celkom zaguľatila. No to sa zaguľatila aj minulý rok a keď sme leteli "rodiť", tak sa z toho vykľula iba ruja. Dobehla nás, koza jedna :-)

27.3.2012 14:44
denisala

XXX.XXX.53.122

no právě ona se taky kulatí :-))

ALKAPV

27.3.2012 15:11
ALKAPV

XXX.XXX.150.111

Máme taky stejný problém akorát, koza byla připuštěna 9.1.2012 je to prvnička vemínko neměla žádné. 14.3. jsme ji pořídily malinkého kozlíka kterého máme na chov a jsou spolu. Kozlík dostává denně mléko a svoji stravu ale je fakt že od té doby jsem shledala že se kozence vemínko zvětšuje dnes je již pěkně do ruky (mojí) a jsou velice patrné dvě půlky vemene. Přemýšlím tedy furt zda kozlík mohl nějak kozence vemínko vytahat nebo co já vím a nebo je tedy březí? Já říji spolehlivě nepoznám takže kozel u nás musel zůstat 4 dny a mi hlídali kdy bude skákat a povedlo se za mojí asistence právě toho 9.1.
Jo a ještě jedna věc dnes se mi zdálo že to vemínko má trochu teplejší než jiné dny mohla by mít třeba zánět i když ještě nikdy nedojila? Děkuji zkušeným a prosím o radu...
smajlík

27.3.2012 16:06
mamčis

XXX.XXX.245.37

Tak my jsme prvničku připouštěli 27.1. a už asi dva týdny se jí pomalu zvětšuje vemínko. Do ruky ještě není, ale už tomu moc nechybí, zdálo se mi to brzy, ale už to tak bude. U kozla byla ještě kolem 15. prosince u původního majitele, ale od té doby měla ještě jednu říji a druhou jsme připouštěli.

27.3.2012 18:57
žužu

XXX.XXX.160.185

My sme pripúšťali na dvakrát. Po prvom pripustení v novembri prišla zase ruja, takže druhé bolo 8.1. Odvtedy už nehulákala :-) Vemienko zatiaľ vegetuje... Fakt ale je, že ho má chúďa strašne vyťahané od bývalých majiteľov smajlík

27.3.2012 20:21
žužu

XXX.XXX.160.185

Nedáme si tu tipovaciu súťaž? :-)
Tu je tá moja nádhera :-)
Otázka stojí: tehotná, falošná alebo tučná? :-))
Vemienko si prosím nevšímajte, má ho chúďa také ako má smajlík ... i bez mliečka

27.3.2012 20:25
žužu

XXX.XXX.160.185

aha, pardon, neprešla mi fotka a ani nejde pridať :-(

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2012 20:54

ALKAPV napsal(a):
Máme taky stejný problém akorát, koza byla připuštěna 9.1.2012 je to prvnička vemínko neměla žádné. 14.3. jsme ji pořídily malinkého kozlíka kterého máme na chov a jsou spolu. Kozlík dostává denně mléko a svoji stravu ale je fakt že od té doby jsem shledala že se kozence vemínko zvětšuje dnes je již pěkně do ruky (mojí) a jsou velice patrné dvě půlky vemene. Přemýšlím tedy furt zda kozlík mohl nějak kozence vemínko vytahat nebo co já vím a nebo je tedy březí? Já říji spolehlivě nepoznám takže kozel u nás musel zůstat 4 dny a mi hlídali kdy bude skákat a povedlo se za mojí asistence právě toho 9.1.
Jo a ještě jedna věc dnes se mi zdálo že to vemínko má trochu teplejší než jiné dny mohla by mít třeba zánět i když ještě nikdy nedojila? Děkuji zkušeným a prosím o radu...
smajlík

Loni měla kůzlátka od dvou koz. Ve stádě byla i mladá kozička, kterou jsem nepřipouštěla. Vemínko se jí nalilo a kdybych začala oddojovat, tak jsem ji možná rozdojila. Tak tu vaši možná maličký kozlík stimuloval k tvorbě mléka.
Letos jsem ji připouštěla, jenže se pak přeprskávala, další připuštění už se nepovedlo a teď vypadá jako březí. Tak jsem další, kdo tedy neví.... Vemínko má znatelné, trochu menší než zasušená koza.

28.3.2012 14:11
denisala

XXX.XXX.53.122

to je ale hrozné to čekání smajlík ale já budu ráda ikdyž kůzlátko nebude hlavně ať se té mojí něco nestane:-) a další kozenku mám už zamluvenou tak to bude radost chodit navolno po naší krajině a ještě s pejsky

28.3.2012 14:53
žužu

XXX.XXX.160.185

denisala napsal(a):
to je ale hrozné to čekání smajlík ale já budu ráda ikdyž kůzlátko nebude hlavně ať se té mojí něco nestane:-) a další kozenku mám už zamluvenou tak to bude radost chodit navolno po naší krajině a ještě s pejsky

Chodíte s kozenkou navolno? Ja mám z toho strach... Teda bojím sa, že by sa kozi rozbehla a za ňou by sa rozbehla aj kobyla... tú by sme už neudržali smajlík

28.3.2012 15:24
denisala

XXX.XXX.53.122

ano chodím s ní navolno, protože sem jednou chtěla jít s ní a aji s pejskama a neměla sem tolik vodítek tak sem to riskla a šla vedle psů tak teď už ani neví co to je obojek s vodítkem :-) ....sice si běhá kam se jí zlíbí ale jenom na moji viditelnost dál se bojí jít sama

28.3.2012 19:48
žužu

XXX.XXX.160.185

denisala napsal(a):
ano chodím s ní navolno, protože sem jednou chtěla jít s ní a aji s pejskama a neměla sem tolik vodítek tak sem to riskla a šla vedle psů tak teď už ani neví co to je obojek s vodítkem :-) ....sice si běhá kam se jí zlíbí ale jenom na moji viditelnost dál se bojí jít sama

Tak to je paráda :-)
Možno sa odhodláme na pokus aj my. Snáď nebudem potom viať za kobylou ako šarkan :-)

28.3.2012 20:08

Taky chodím s kozama na volno. Mám čtyři, v létě k tomu byla 3 kůzlata. Zatím se mě drží. Chce to kapsy plné dobrot.
( Čtyři kozy to nic není, Roklanka chodí s cca dvaceti :-) )

28.3.2012 20:32
žužu

XXX.XXX.160.185

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky chodím s kozama na volno. Mám čtyři, v létě k tomu byla 3 kůzlata. Zatím se mě drží. Chce to kapsy plné dobrot.
( Čtyři kozy to nic není, Roklanka chodí s cca dvaceti :-) )

20?? smajlík
Ja sa ani tak nebojím, že by mi koza ušla... skôr, že by sa niekam rozbehla... a kobyla za ňou... oni sú závisláčky :-)

28.3.2012 22:00
roklanka

XXX.XXX.223.83

Chodila jsem s vícehlavým stádem ( cca 25 matek s kůzlaty a kozel což bylo asi tak 60kusů),tenkrát bez psa a kozy poslouchaly docela obstojně,holt jsem se občas proběhla :-)). Dnes chodím s borderkou a běhá ona :-)

28.3.2012 22:16
žužu

XXX.XXX.160.185

roklanka napsal(a):
Chodila jsem s vícehlavým stádem ( cca 25 matek s kůzlaty a kozel což bylo asi tak 60kusů),tenkrát bez psa a kozy poslouchaly docela obstojně,holt jsem se občas proběhla :-)). Dnes chodím s borderkou a běhá ona :-)

Ja nemôžem behať smajlík
Musím si zaobstarať borderku :-)

28.3.2012 23:17
roklanka

XXX.XXX.223.83

Pokud si budete kupovat borderku,tak z pracovní linie,pokud možno ,aby oba rodiče pásli,nepase každá. Tohle je moje holka s dětičkama.

29.3.2012 09:48
žužu

XXX.XXX.160.185

roklanka napsal(a):
Pokud si budete kupovat borderku,tak z pracovní linie,pokud možno ,aby oba rodiče pásli,nepase každá. Tohle je moje holka s dětičkama.

To je krása :-)

31.3.2012 08:52
denisala

XXX.XXX.53.122

jéé ty sou krásná smajlík

31.3.2012 10:09
roklanka

XXX.XXX.223.83

Přidejte reakci

Přidat smajlík