Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2012 16:58
irach

XXX.XXX.161.227

Prosím o radu od zkušených chovatelů koz. Mám od loňského podzimu tři kozičky - matku a dvě dcery. Pasou se na zahradě, bez problémů jsme zvládly i letošní porody. Minulý týden ve středu jsem přišla večer z práce a starší koza měla nateklou hlavu. Volala jsem veta, ten píchnul injekci (ale nevím co) s tím, že je to alergie. Otok během dvou dnů zmizel, ale od té doby se s větší či menší intenzitou vrací, přes noc vždycky opadne, ve dne někdy oteče, někdy ne. Koza je stále v pohodě, i přes otok přežvykuje, má chuť k jídlu, otok se projevuje jen u té jediné, kůzlata i ostatní dvě kozy jsou v pořádku. Krmení mají stejné, pasou se společně. Setkali jste se někdo s něcím podobným? Jiřinko vy jste taková vědma, nenapadá vás po čem by to mohlo být?smajlík
Budu vděčná za každou radu nebo nápad. Ira

23.4.2012 22:13
farmakliny

XXX.XXX.143.135

Ahoj,
něco podobného řeším u dvou oveček. Flaškáči, po porodu a vy vypuštění z choulu na pastvu otekla jedna a dnes druhá. Otok se v noci ztrácí, přes den se vrací, žere. VET nám doporučil, že je porod vyčerpal a červy mají pré. Odčervili jsme, ale pokračovalo to. Dle VET způsobují mrtví červi problém a samice bojuje s odchodem mrtvých červů. Držím palce, ať to dobře dopadne. Za chvilku jdu ovečky opět zkontrolovat.
Petr

28.4.2012 12:05
pavlina.hlouskova

XXX.XXX.2.60

irach napsal(a):
Prosím o radu od zkušených chovatelů koz. Mám od loňského podzimu tři kozičky - matku a dvě dcery. Pasou se na zahradě, bez problémů jsme zvládly i letošní porody. Minulý týden ve středu jsem přišla večer z práce a starší koza měla nateklou hlavu. Volala jsem veta, ten píchnul injekci (ale nevím co) s tím, že je to alergie. Otok během dvou dnů zmizel, ale od té doby se s větší či menší intenzitou vrací, přes noc vždycky opadne, ve dne někdy oteče, někdy ne. Koza je stále v pohodě, i přes otok přežvykuje, má chuť k jídlu, otok se projevuje jen u té jediné, kůzlata i ostatní dvě kozy jsou v pořádku. Krmení mají stejné, pasou se společně. Setkali jste se někdo s něcím podobným? Jiřinko vy jste taková vědma, nenapadá vás po čem by to mohlo být?smajlík
Budu vděčná za každou radu nebo nápad. Ira

Dobrý den,
mám podobný problém, kozeně otéká hlavně spodní část hlavy, hlavní otok je pod bradou. Protialergické injekce nezabraly,
Zkusili jsme to propíchnout (vše desinfekčně), vytéká jen čirá tekutina bez zápachu, ale další den je to znovu.
Koza je odčervená, tak si také nevíme rady.
Už jsme přišli i o mléko a je vyčerpaná.
Jinak ale baští v pohodě, poraďte někdo, prosím !!!!!!

28.4.2012 13:33
farmakliny

XXX.XXX.143.135

Ahoj,
trvá to už skoro týden a dostaly to všechny "flaškové" ovečky po porodu. Po odčervení jsou ráno vždy bez otoku, ale postupně natékají a do večera mají na spodní čelisti otok. Ale dobrá zpráva, každý den je to menší a ustupuje to. Mimina dokrmuji, ale díky pastvě je to spíš folklor, než životní nutnost.
VET řekla, že si tělo s odumřelými červy musí poradit a že to odezní. Vidím, že má pravdu. VYDRŽTE.
Petr-Farma Klíny

30.4.2012 13:51
irach

XXX.XXX.161.227

ahoj, je to tak, otok se vždy přes den objeví a v noci mizí, některý den se neobjeví vůbec, jindy je jak balon. Už to trvá deset dní. Koza je zatím v pohodě, i nádoj je dobrý. Odčervená je. Ostatní kozy to nemají i kůzlata jsou dobrá. No snad se to uklidní. Díky za podporu. Ira

3.5.2012 07:44
pavlina.hlouskova

XXX.XXX.26.67

Zdravím, o kozu jsme bohužel přišli. Byla už tak vyčerpaná, že se nemohla ani zvedat. Byla plná vody (v dutině břišní) - nemocné ledviny, ještě jsem se s tím nikdy nesetkala. Musela zřejmě nějak nastydnout, asi v zimě. Nevím...
Otok na spodní čelisti byl také plný vody a v posledních dvou dnech vůbec nemizel.
Nechci nijak strašit, jen podávám informace.
Je fakt, že u naší kozenky toto trvalo přes měsíc a ani podávaná ATB nezabrala.
Tak se všichni držte.

5.6.2014 19:53
awery

XXX.XXX.224.25

Dobrý den, vypadaly ty otoky nějak takto?

5.6.2014 21:38
farmakliny

XXX.XXX.143.135

Ahoj,
vypadalo to přesně tak. Někdy to šlo až k očím, Někdy se to ráno vytratilo, ale večer to bylo zpátky. Do týdne to bylo OK.
Petr

Přidejte reakci

Přidat smajlík