Křížit se ZW, nebo čistokrevně ?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2012 23:20
sisa2723

XXX.XXX.142.157

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, doufám, že mi poradíte
Rozhodla jsem si koupit ovečky 100 % Zwartbles, ale sháním k ním berana,ale teď nevím, jestli mám vybírat také ZW, nebo berana jiného plemene, představuji si tak Texel, nebo Suffolk. Jehňata by byla převážně k prodeji na maso. Radši bych se věnovala čistokrevné plemenitbě, ale zvažuji, jestli to má cenu, když jehňata půjdou většinou na maso. Doufám, že sdělíte svůj názor, budu ráda ..

25.5.2012 23:27
danurba

XXX.XXX.50.200

Mám letos jehňata křížence zwartble a suffolk, matka je suffolk, a jsou nádherně černá s krásnýma kejtama. Jen škoda, že jsou to samí beránci.

26.5.2012 09:34
pesa

XXX.XXX.104.36

Mám k prodeji čistokrevného beránka zwartbles ale bez PoP. Určitě je lepší mít čistokrevné zwartblesy, on si pěkné jehnata se znaky určite někdo rád koupí i k chovu. Měl sem taky texel ovce a pouštěl sem na ně zwartblesa berana a jehnata jsou téměř stejná co se týče zmasilosti. Hodně záleží na krmivu a mléčnosti matky a taky samozdřejmě na počtu jehňat ve vrhu. Jsem z Moravskoslezského kraje, okr. Bruntál.

27.5.2012 11:00
kohoutka

XXX.XXX.182.78

Dobrý den ,my křížíme s beranem plemene charollais a mohu jen doporučit jehnˇata jsou krásně zmasilá s výraznou kýtou a barevně je to tak půl na půl máme bílé ,černé se znaky i čistě černé.

28.5.2012 08:11
agentka

XXX.XXX.0.1

já mám berana zw a ovce mám jak čisté tak kříženky a musím teda říct že třeba po matce suffolk jsou jehńata krásná a zmasilejší než po té čisté, ale po té čisté jsou zase krásná se znaky - pokud to chcete na maso tak bych asi zvolila cestu přikřížení suffolkem

Přidejte reakci

Přidat smajlík