Ahoj všem, chtěla bych se zeptat zda je nějaký živočich na světě, nejlépe ovce či koza, které by nevadilo staré seno??? mám ji plnou stodolu a nevím co sním??? možná by bylo rešení jako podestýlka, ale nemám to pod co nebo koho strkat.. Kdyby měl někdo zájem nebo pokud by to ovce či kozy mohly žrát, tak bych si nějaké pořídila, ale jinak nevím co s tím.. napiště mi prosím. Díky
Dali jsme ovcím jako podestýlku směs staré slámy s větším podílem sena - všechno to sežrali a vždycky to přeberou a ani stéblo tam ze sena nenechají. Jinak jsme dostali asi 2-3 roky staré seno, pěkné. Ovce ho žrali s chutí, zato po načnutí nového balíku ... to bylo keců než ho začali žrát.
Předminulou zimu jsme se nemohli dostat na pastvinu pro seno, tak jsem z půdy vzala pětileté balíky sena a dala je ovcím.Nepochopím, co jim na tom mohlo chutnat, ale za chvilku bylo po nich a ovečkám taky nic nebylo. Když je seno dobře uskladněné, nemá plíseň, klidně se může dát zvířatům. Vůznice
Helča
napsal(a):
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat zda je nějaký živočich na světě, nejlépe ovce či koza, které by nevadilo staré seno??? mám ji plnou stodolu a nevím co sním??? možná by bylo rešení jako podestýlka, ale nemám to pod co nebo koho strkat.. Kdyby měl někdo zájem nebo pokud by to ovce či kozy mohly žrát, tak bych si nějaké pořídila, ale jinak nevím co s tím.. napiště mi prosím. Díky
A odkud jste?
Od Uherského Brodu, kousek... Je opravdu dost staré, plesnivé není, je uskladněné ve stodole.. mám jen králíky a těm bych to nedala, ale pro ovce, možná by bylo.. Potřebuju místo pro nové seno a to staré mi překáží.. Takže se ptám znovu, kdo má zájem může napsat na meilík. g.hedit@seznam.cz