Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2012 13:34
gavottka

XXX.XXX.72.10

Zdravím.Tak mam podezření, že si naše koza vysává vemínko smajlík . Je to prvnička, dojíme asi 4.týden, nádoj perfektní, ale poslední dny mi vždy přišlo, že nemá vemínko tak nalité, jedna pulka je plnější než druhá a nádoj se snížil o čtvrt až pul litru na dojení smajlík . Tak na zítra nasadim ,,podprsenku,, a uvidím, ale radost z toho tedy nemám, protože kozy mají přístup i do křovin a hustého lesíku, takže šance, že ji ,,podprsenka,, nespadne je velice malá.Slyšela jsem o jakémsi límci, ale to mi taky přijde trochu nebezpečné, vzhledem k tomu, kde se kozy všude vydrápou.Tak co s tím? smajlíksmajlík

28.6.2012 22:43
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

loni mi to dělala jedna taky,zalepila sem ji struky izolepou stačilo pár dní a pak dala několi týdnů pokoj,dávala sem normální kancelářskou izolepu,drží jakž takž,dávala sem okolo špičky ,ale jen lehce,žádný utahování,pokud by to nefunkovalo tak náplast omnifilm ale ta drží jak přibitá,ta jen přes špičku struku ne okolo struku,taky radili mast betadinu že jim to smrdí

17.7.2012 23:53
sosek

XXX.XXX.115.181

Dobrý den, pokud má pod sebou kůzle, tak to může být tím, že prší a malé nechce žrát trávu, tak víc pije. U nás taky nádoj kolísá. Zkuste ji oddělit na den třeba dát za ohradu, ona se bude držet u stáda a poznáte, jestli je to tím. Pokud pod sebou kůzle nemá, je to pravděpodobně vysávání, ale jestli je venku, nechápu důvod. Dělají to stresované kozy, je to zlozvyk z nudy. Zkuste popřemýšlet, co může být špatně, nešikanují jí ostatní?
Veronika

18.7.2012 08:25
moonika

XXX.XXX.146.236

Našej koze, tiež má nádoj vyše 4l, tiež druhá laktácia, vždy pooobede samo vyteká mlieko, má od neho mokré brucho a občas vidím kaluž mlieka. Keď ju neoddojíme na obed/aby nebolo vemeno tak nabité/ tak máme aj o 1-1.3l menej. Ale dúfam že to nie je váš prípad, lebo toto nie je vraj bežné
M

18.7.2012 08:29
moonika

XXX.XXX.146.236

moonika napsal(a):
Našej koze, tiež má nádoj vyše 4l, tiež druhá laktácia, vždy pooobede samo vyteká mlieko, má od neho mokré brucho a občas vidím kaluž mlieka. Keď ju neoddojíme na obed/aby nebolo vemeno tak nabité/ tak máme aj o 1-1.3l menej. Ale dúfam že to nie je váš prípad, lebo toto nie je vraj bežné
M

Pardon, zdá sa že ešte nie som dosť prebudená:-)) Čítala som pred chvíľou iný príspevok / Krev v mléce u kozy/ a nejak sa mi spojili infošky z neho s vaším inzerátom, čo sa týka toho nádoju 4l a toho že je v druhej laktácii

20.7.2012 14:07
arbycz

XXX.XXX.158.58

Na tu betadinu bacha, je to antibiotikum.

20.7.2012 14:20
sosek

XXX.XXX.115.181

Betadina neni antibiotikum, ale desinfekce. To JE rozdil....ale urcite nemazte vemeno zadnou desinfekci, ma vlastni uzitecnou mikrofloru. Obzvlaste tam, kde je dirka na mliko, desinfikuje se samo vlastnimi latkami, a desinfekci to muzete uplne rozhodit. Takze vemeno nedesinfikovat betadinou zbytecne

Přidejte reakci

Přidat smajlík