Je to vhodná pastvina pre quessantky??

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2012 12:28
zaciatocnik

XXX.XXX.111.147

Prosím o radu. Presunul som ovečky do inej časti záhrady s asi 30 cm vysokým porastom - viď foto. Po prvom nadšení, cca po 4 dňoch najstaršia ovca vybľakuje, čo je neklamný znak, že sa jej táto papanica nepáči... Mám ich tam nechať, kým ich hlad donúti to spásť, alebo to nie je vhodná pastvina a nebudú to žrať..? Čo tam rastie neviem, lebo v burine sa nevyznám, ale trávy tam príliš veľa nie je. Samozrejme, že iné miesto pre ne s dobrou trávou mám, bol by som však rád keby "pokosili" najskôr tú zaburinenéú plochu..

18.7.2012 12:48
danurba

XXX.XXX.220.253

Ovcím nejvíc chutná tráva tak 5-10cm dlouhá, krásně zelená a hustá, a to na tomhle pozemku opravdu není. Z fotky nepoznám, co je to za kytky, nevím, jeslti by je třeba spásaly kozy, ale jen z nich nevyžijou ani ony. Být vámi, tenhle pozemek postříkám proti plevelu nějakým herbicidem na dvouděložný plevel a pak tam doseju pastevní směs. Nejprve ale zjistěte, co je to za rostliny, abyste mohl stříkat cíleně.
Pokud jste odpůrcem herbicidů a ostatní chemie, aspoň bych to posekala a shrabala, aby tráva měla šanci vyrůst.

18.7.2012 12:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

zaciatocnik napsal(a):
Prosím o radu. Presunul som ovečky do inej časti záhrady s asi 30 cm vysokým porastom - viď foto. Po prvom nadšení, cca po 4 dňoch najstaršia ovca vybľakuje, čo je neklamný znak, že sa jej táto papanica nepáči... Mám ich tam nechať, kým ich hlad donúti to spásť, alebo to nie je vhodná pastvina a nebudú to žrať..? Čo tam rastie neviem, lebo v burine sa nevyznám, ale trávy tam príliš veľa nie je. Samozrejme, že iné miesto pre ne s dobrou trávou mám, bol by som však rád keby "pokosili" najskôr tú zaburinenéú plochu..

Tipuju, že tohle žrát nebudou ani z donucení.

18.7.2012 13:57
zaciatocnik

XXX.XXX.111.147

Ďakujem za vysvetlenie /aj Dora v mene stáda ďakuje, že to nebude musieť žuvať/. Pokosí to dedko čo prišiel dnes na návštevu a ako starý Oravec vie kosiť aj ručnou kosou.../ v mojich rukách je to životunebezpečná zbraň/...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2012 15:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

To bílé vypadá na řebříček, slovensky nevím, ale určitě by bylo škoda to neusušit, má protizánětlivé účinky, jako seno to asi žrát budou. Aspoň jako příměs k dalším bylinám.

18.7.2012 15:16
lavacca

XXX.XXX.1.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To bílé vypadá na řebříček, slovensky nevím, ale určitě by bylo škoda to neusušit, má protizánětlivé účinky, jako seno to asi žrát budou. Aspoň jako příměs k dalším bylinám.

jj, taky bych řekla, že je to řebříček. Ale ty naše ho nechtějí ani sušený.

18.7.2012 22:17
danurba

XXX.XXX.50.200

Řebříček se slovensky jmenuje Rebríček obyčajný, také se mu říká Myší chvost obyčajný a pokud je to opravdu on, tak takhle zařebříčkovanou louku jsem ještě neviděla. Naše kozy ho mají moc rády, ukusují všechny květy, na které narazí. Lidové léčitelství ho používá na pohmožděniny, řazné rány, na zastavení krvácení a taky na mytí vlasů. V oficiální medicíně se používá čaj při žaludečních problémech, nedostatečném nebo porušeném trávení, působí proti křečím a má močopudný vliv. Je složkou metabolických, protirevmatických, žlučníkových, antisklerotických, sedativních a diuretických čajů. Také se používá jako kloktadlo při zánětu dásní, na omývání popraskaných rukou a na kožní vyrážky. (vyňato z knihy Atlas liečivých rastlín a lesných plodov). Dana

19.7.2012 09:12
amazonka01

XXX.XXX.249.145

Koupila jsem divné ovce
Nemám nejlepší pastvinu, ale kus hezké trávy je tam taky. Ten ovšem ovečky po vypuštění elegantně minuly a pustily se do té nejhorší části, zarostlé bodálky, kopřivami a svízelem. Tráva si dál v tomhle počasí bují, a plevelu pomalu ubývá , doufám, že až budou mít hlad (dojdou bodláky a kopřivy), že vezmou za vděk šťavnatou trávou

Přidejte reakci

Přidat smajlík