Je to vhodná pastvina pre quessantky??

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2012 12:28
zaciatocnik

XXX.XXX.111.147

Prosím o radu. Presunul som ovečky do inej časti záhrady s asi 30 cm vysokým porastom - viď foto. Po prvom nadšení, cca po 4 dňoch najstaršia ovca vybľakuje, čo je neklamný znak, že sa jej táto papanica nepáči... Mám ich tam nechať, kým ich hlad donúti to spásť, alebo to nie je vhodná pastvina a nebudú to žrať..? Čo tam rastie neviem, lebo v burine sa nevyznám, ale trávy tam príliš veľa nie je. Samozrejme, že iné miesto pre ne s dobrou trávou mám, bol by som však rád keby "pokosili" najskôr tú zaburinenéú plochu..

18.7.2012 12:48
danurba

XXX.XXX.220.253

Ovcím nejvíc chutná tráva tak 5-10cm dlouhá, krásně zelená a hustá, a to na tomhle pozemku opravdu není. Z fotky nepoznám, co je to za kytky, nevím, jeslti by je třeba spásaly kozy, ale jen z nich nevyžijou ani ony. Být vámi, tenhle pozemek postříkám proti plevelu nějakým herbicidem na dvouděložný plevel a pak tam doseju pastevní směs. Nejprve ale zjistěte, co je to za rostliny, abyste mohl stříkat cíleně.
Pokud jste odpůrcem herbicidů a ostatní chemie, aspoň bych to posekala a shrabala, aby tráva měla šanci vyrůst.

18.7.2012 12:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

zaciatocnik napsal(a):
Prosím o radu. Presunul som ovečky do inej časti záhrady s asi 30 cm vysokým porastom - viď foto. Po prvom nadšení, cca po 4 dňoch najstaršia ovca vybľakuje, čo je neklamný znak, že sa jej táto papanica nepáči... Mám ich tam nechať, kým ich hlad donúti to spásť, alebo to nie je vhodná pastvina a nebudú to žrať..? Čo tam rastie neviem, lebo v burine sa nevyznám, ale trávy tam príliš veľa nie je. Samozrejme, že iné miesto pre ne s dobrou trávou mám, bol by som však rád keby "pokosili" najskôr tú zaburinenéú plochu..

Tipuju, že tohle žrát nebudou ani z donucení. :-|

18.7.2012 13:57
zaciatocnik

XXX.XXX.111.147

Ďakujem za vysvetlenie /aj Dora v mene stáda ďakuje, že to nebude musieť žuvať/. Pokosí to dedko čo prišiel dnes na návštevu a ako starý Oravec vie kosiť aj ručnou kosou.../ v mojich rukách je to životunebezpečná zbraň/...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2012 15:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

To bílé vypadá na řebříček, slovensky nevím, ale určitě by bylo škoda to neusušit, má protizánětlivé účinky, jako seno to asi žrát budou. Aspoň jako příměs k dalším bylinám.

18.7.2012 15:16
lavacca

XXX.XXX.1.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To bílé vypadá na řebříček, slovensky nevím, ale určitě by bylo škoda to neusušit, má protizánětlivé účinky, jako seno to asi žrát budou. Aspoň jako příměs k dalším bylinám.

jj, taky bych řekla, že je to řebříček. Ale ty naše ho nechtějí ani sušený.

18.7.2012 22:17
danurba

XXX.XXX.50.200

Řebříček se slovensky jmenuje Rebríček obyčajný, také se mu říká Myší chvost obyčajný a pokud je to opravdu on, tak takhle zařebříčkovanou louku jsem ještě neviděla:-)). Naše kozy ho mají moc rády, ukusují všechny květy, na které narazí. Lidové léčitelství ho používá na pohmožděniny, řazné rány, na zastavení krvácení a taky na mytí vlasů. V oficiální medicíně se používá čaj při žaludečních problémech, nedostatečném nebo porušeném trávení, působí proti křečím a má močopudný vliv. Je složkou metabolických, protirevmatických, žlučníkových, antisklerotických, sedativních a diuretických čajů. Také se používá jako kloktadlo při zánětu dásní, na omývání popraskaných rukou a na kožní vyrážky. (vyňato z knihy Atlas liečivých rastlín a lesných plodov). Dana

19.7.2012 09:12
amazonka01

XXX.XXX.249.145

Koupila jsem divné ovce :-))
Nemám nejlepší pastvinu, ale kus hezké trávy je tam taky. Ten ovšem ovečky po vypuštění elegantně minuly a pustily se do té nejhorší části, zarostlé bodálky, kopřivami a svízelem. Tráva si dál v tomhle počasí bují, a plevelu pomalu ubývá :-), doufám, že až budou mít hlad (dojdou bodláky a kopřivy), že vezmou za vděk šťavnatou trávou smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík